Matineele Artelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/matineele-artelor/

Duminică, 27 martie, de la ora 15,00, de Ziua Mondială a Teatrului, Centrul Cultural Casa Artelor (CCCA) lansează programul cultural „Matineele Artelor”, dedicat seniorilor din Sectorul 3.

Un articol de Petre Ivan|25 martie 2016

Astfel, în Sala Eliad a CCCA (Bdul Mircea Vodă nr. 5), se va juca spectacolul „Doi pe o bancă”, cu Florin Zamfirescu şi Tania Filip în rolurile principale. Regia spectacolului este semnată de către Emanuel Pârvu.

„Matineele Artelor” vor aduce unele dintre cele mai valoroase spectacole – fie că este vorba despre teatru, muzică, film sau recitaluri de poezie sau conferințe pe teme de larg interes. Practic, cei aproape 6000 de seniori înscriși să participe constant la activitățile cluburilor vor avea la dispoziție, săptămânal, un spectacol de calitate, pe care îl pot viziona gratuit, pe bază de înscriere.matineele artelor

Studiile sociologice arată că pensionarii reprezintă categoria cu cele mai multe vulnerabilităţi, categorie puternic afectată de schimbările permanente care au loc în societatea românească. Cei mai mulţi dintre seniori nu au mai văzut de ani sau zeci de ani un spectacol bun, pentru că nu-și permit să plătească biletul.

Insă nevoia de cultură în rândul celor retrași din activitatea profesională este incontestabilă, angrenarea culturală contribuind la diminuarea riscului de excludere socială a celor retrași din câmpul muncii.

Din această necesitate s-a născut programul „Matineele Artelor”, al cărui concept este semnat de Alice Barb. Formatul se înscrie în strategia culturală a Primăriei Sectorului 3, definită prin

sloganul „Cultură pentru toţi”, prin care instituția facilitează accesul gratuit la artă şi cultură pentru toți cetățenii, cu impact asupra categoriilor vulnerabile social.

Programul „Matineele Artelor” este organizat de CCCA în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 (DGASPC) şi este finanţat de Primăria Sectorului 3 şi Consiliul Local al Sectorului 3.

Foto: Matineele Artelor – facebook

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.