Menajeria de sticla, în premieră la Point
https://www.ziarulmetropolis.ro/menajeria-de-sticla-in-premiera-la-point/

POINT anunţă premiera spectacolului Menajeria de sticlă, în regia Alexandrei Penciuc, o abordare complet nouă a cunoscutului text scris de Tennessee Williams. Dacă ne-am putea întoarce, dacă am putea schimba ceva din trecut, sau dacă am putea să fim prezenţi când am lipsit. S-ar schimba cursul lucrurilor?

Un articol de Petre Ivan|8 februarie 2016

Menajeria de sticla este o călătorie care oferă posibilitatea de a revedea sau rescrie lucruri din trecut. Este ca o maşină a timpului care deschide un drum spre acceptare pavat de frică, blocaj şi neputinţă.  Este o căutare şi în acelaşi timp o confruntare. Niciunul dintre personaje nu poate exista fără celălalt dar în acelaşi timp, fiecare cere „acel ceva mereu amânat şi mereu aşteptat pentru care trăim”.

Totul este amintire.

Dacă ne-am putea întoarce, dacă am putea schimba ceva din trecut, sau dacă am putea să fim prezenţi când am lipsit. S-ar schimba cursul lucrurilor? În ce măsură ne putem controla amintirile? Ce s-a întâmplat cu adevarat? Care este unghiul cel mai potrivit  din care să priveşti cât să poţi merge mai departe?

Ce te obsedează? Cine te urmăreşte? Ce ascunzi? Eşti treaz?

Cine priveşte în afară, visează. Cine priveşte înăuntru, se trezeşte. – C.G. Jung

Tu unde alegi să fii?

Din distribuție fac parte actorii Emil Măndănac, Ilinca Hărnuţ, Cătălina Moga, Mihai Smarandache.  Regia spectacolului este semnată de Alexandra Penciuc, iar scenografia de Tudor Prodan.

POINT te direcţionează natural spre un unghi proaspăt din care să priveşti lucrurile. Un spaţiu minimal, conceptual, visceral, un cadru Menajeria de sticlaprovocator pentru a reinventa un text clasic şi a cauta  esenţa care duce cu atât mai mult spre personal şi intim: să-ţi aminteşti. – Alexandra Penciuc

Menajeria de sticlă este cel de-al doilea spectacol marca POINT, după NSFW de Lucy Kirkwood, regizat de Horia Suru.

POINT este un spațiu destinat evenimentelor și acțiunilor culturale, un loc care incită, provoacă și inspiră atât artiștii cat si spectatorii, propunându-și să aducă împreună oameni interesați să expună și să dezbată creativ idei.

Se urmărește descoperirea și punerea în scenă a textelor noi în premieră în țara noastră sau revigorarea radicală a unor texte clasice, încurajându-se creațiile performative și interdisciplinare.

MENAJERIA DE STICLĂ – info

De Tennessee Williams

Regia: Alexandra Penciuc

Distribuția: Emil Măndănac, Ilinca Hărnuţ, Cătălina Moga, Mihai Smarandache

Scenografia: Tudor Prodan

Light design: Bogdan Gheorghiu

Traducerea: Ilinca Hărnuț

Durata: 1h30’, fără pauză

Mai multe despre POINT și despre reprezentațiile viitoare puteți afla accesând link-urile: www.facebook.com/pointarthub și www.whatsthepoint.ro

Foto: Menajeria de sticla – point

11
/11
/15

Miercuri, 18 noiembrie (19.00), Orchestra de Cameră Radio va susţine un concert dedicat francofoniei, eveniment ce se va derula chiar în prima zi a Târgului Gaudeamus Radio România - ediţia a XXII-a. Din program, Din program: Ciprian Porumbescu, Maurice Ravel, Franz Schubert (Simfonia nr. 6)

11
/11
/15

Miercuri, 18 noiembrie (19.00), Orchestra de Cameră Radio vă invită la un concert dedicat FRANCOFONIEI, eveniment ce se va derula chiar în prima zi a Târgului Gaudeamus Radio România - ediţia a XXII-a, în contextul în care invitat de onoare al târgului în 2015 este GADIF – Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România.

11
/11
/15

Molly Moon și Incredibila carte a hipnozei, regizat de Christopher N. Rowley, va fi prezentat în premieră națională, la Kinodiseea, Festivalul Internațional de Film pentru Copii. Filmul va putea fi văzut pe 13 noiembrie (de la ora 12.00, la Cinemateca Eforie), 14 noiembrie (de la ora16.30, Hollywood Multiplex – Mall Vitan) și 18 noiembrie 2015 (de la ora 17.00, la Cinemateca Eforie). Intrarea este liberă.

10
/11
/15

Marți, 17 noiembrie, de la ora 19.00, iubitorii de literatură au întâlnire, la Clubul Țăranului, cu David Grossman, unul dintre cei mai importanți scriitori israelieni, precum și unul dintre cei mai cunoscuți comentatori ai politicii țării sale.

10
/11
/15

Între 13 și 15 noiembrie, Casa de Cultură a Sindicatelor va găzdui a doua ediţie a celui mai „cool” festival de jazz din Sibiu, Mozaic Jazz Festival. Poziţionat deja ca un eveniment cultural de cea mai înaltă calitate, festivalul va aduce pe aceeaşi scenă şase trupe, dintre care trei în premieră pentru România.

10
/11
/15

Prima ediție a Festivalului Love is in the ART va avea loc, între 13 și 15 noiembrie, în mai multe spații din București, tema pricipală a evenimentului fiind o celebrare a modului în care dragostea se reflectă în diferitele domenii ale artei. Evenimentul va aduce în fața publicului, timp de 3 zile, piese de teatru, spectacole de dans contemporan, expoziții foto, proiecții de film și concerte.

10
/11
/15

"Cel ales", de Cristian Comeagă, a fost distins cu trei premii, zilele trecute, la gala International Filmmaker Festival of World Cinema din Milano. La rândul său, filmul independent semnat de Nicolae Constantin Tănase, "Lumea e a mea", a câştigat Discovery Award la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Est-European de la Cottbus.

10
/11
/15

"Micul Prinţ 3D", de Mark Osborne, prima adaptare animată a capodoperei lui Antoine de Saint-Exupéry, va fi lansată în cinematografele din România pe 4 decembrie. Eroina filmului este Fetiţa, pe care mama sa o învaţă cum să se poarte în lumea adulţilor. În tot acest proces intervine un vecin amabil, dar cam excentric, Aviatorul.

09
/11
/15

Cum arată programul unui artist de jazz de succes, pentru care „acasă” înseamnă Brooklyn, New York? Cât de important e să încalci regulile? Prin ce se aseamănă doina românească cu blues-ul american? Ne povestește pianistul Lucian Ban, într-un interviu inedit, sub formă de alfabet.

09
/11
/15

"Omul pernă"- o comedie neagră cu accente de thriller noir - are premiera pe 12, 13 și 14 noiembrie, la ora 19:00, la Teatrul Act din București. Este un proiect realizat de Fundația Calea Victoriei, în parteneriat cu Teatrul Act, conceput de Roxana Crișan și finanțat de ArCuB prin programul cultural "Ești Bucuresti" 2015.

09
/11
/15

Compania braziliană Hiato vine pentru prima dată la București cu spectacolul „Grădina”, producție care a mișcat profund publicul din Europa, Statele Unite și America Latină. Scrisă și regizată de tânărul creator brazilian Leonardo Moreira, „Grădina” este o meditație melancolică despre ultimul secol, așa cum este el văzut prin ochii membrilor unei familii obișnuite - din epoca interbelică și până la epoca Facebook.