Mersul la teatru sau cum să prinzi curaj să cauți “Drumul spre Frumos”
https://www.ziarulmetropolis.ro/mersul-la-teatru-sau-cum-sa-prinzi-curaj-sa-cauti-drumul-spre-frumos/

Marţi, 30 octombrie, am fost la „Omul Pescăruş” regizat de Chris Simion, unicul spectacol de teatru acrobatic din România, care a avut loc la Palatul Copiilor. Particularitatea pieselor lui Chris Simion este dramatizarea unor cărţi pe care o dată citite îţi doreşti să le vezi puse în scenă, iar printr-un soi de telepatie, regizoarea îţi […]

Un articol de Judy Florescu|2 noiembrie 2012

Marți, 30 octombrie, am fost la „Omul Pescăruș” regizat de Chris Simion, unicul spectacol de teatru acrobatic din România, care a avut loc la Palatul Copiilor.
Particularitatea pieselor lui Chris Simion este dramatizarea unor cărți pe care o dată citite îți dorești să le vezi puse în scenă, iar printr-un soi de telepatie, regizoarea îți îndeplinește această dorință.
„Omul Pescăruș” sau „Drumul spre Frumos” are scenariul inspirat din nuvela lui Richard Bach Pescărușul Jonathan Livingston, care este cea mai citită parabolă modernă după Micul Prinț.
“Natura ta ramâne adevărată indiferent de dimensiune și de timp.”
Împletirea perfectă dintre text, dans acrobatic, proiecție video și ilustrație muzicală din Omul Pescăruș te invită să urmărești fiecare secundă din mirajul artistic, iar vocile pescărușilor (Marius Manole, Cristi Iacob, Vitalie Bichir, Carla Maria Teaha, Dragos Olaru, Gabriela Iacob) îți dau senzația că vorbesc cu tine, despre tine și pentru tine.

14
/05
/24

Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu” din UNATC „I.L. Caragiale” prezintă vineri, 17 mai, ora 19.00, în Sala Cinema din UNATC, și duminică, 19 mai, ora 20, la cinema Elvire Popesco din București două programe noi de scurtmetraje proaspăt digitizate și remasteriza-te din arhiva universității.

10
/05
/24

Observator cultural – revista care, de 24 de ani, reflectă în paginile sale cele mai importante evenimente literare, artistice, sociale și politice, reprezentând un reper pe scena culturală românească – a ajuns la a XVIII-a ediție a Galei pe care o organizează anual la Teatrul Odeon, în demersul său de a oferi vizibilitate și recunoaștere literaturii române contemporane.

09
/05
/24

Cu ocazia Centenarului Giacomo Puccini, de la a cărui trecere în eternitate se omagiază 100 de ani, Institutul Italian de Cultură, alături de Artexim, organizează la Ateneul Român luni, 13 mai 2024, ora 19:00, Gala Puccini.

08
/05
/24

Echipa Asociației „Albert și zâmbete” este încântată să anunțe „Galeria terapiilor, ediția a treia”, un eveniment unic și inovator dedicat conectării, cunoașterii și inspirației, din credința în șansa copiilor cu nevoi speciale.

30
/04
/24

Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).