Michael Jackson, în vizorul Mafiei
https://www.ziarulmetropolis.ro/michael-jackson-in-vizorul-mafiei/

Frank DiLeo, un fost manager al lui Michael Jackson, ar fi spus că starul pop a fost ţinta unui asasinat al mafiei, în anii 1980, pe care el a reuşit să îl împiedice, potrivit unei biografii a lui DiLeo realizate de fostul său partener de afaceri, Mark Lamica,

Un articol de Petre Ivan|11 februarie 2015

Controversele din jurul lui Michael Jackson, mai ales după moartea sa bruscă din 2009, au fost foarte variate, dar niciuna atât de surprinzătoare precum afirmaţiile dintr-o carte bazată pe jurnalele şi înregistrările video private ale fostului manager al „regelului pop” Frank DiLeo, comentează publicaţia britanică The Independent în ediţia online.

DiLeo, care a jucat aparent fără niciun efort rolul mafiotului Tuddy Cicero în filmul din 1990 despre lumea mafiei „Băieţi buni/ Goodfellas”, regizat de Martin Scorsese, a fost responsabil de cariera lui Michael Jackson în perioada cu cel mai mare succes din anii 1980.

Frank DiLeo a murit în 2011, la vârsta de 63 de ani, în urma unor complicaţii după o operaţie pe inimă. Potrivit New York Post, DiLeo a lăsat în urmă o serie de notiţe personale şi înregistrări video în care vorbea despre Michael Jackson.

Documentele au fost transformate într-o carte biografică, intitulată „DiLeo: I Am Going To Set The Record Straight” („DiLeo: O sa clarific lucrurile”, n.r.), de către fostul său partener de afaceri Mark Lamica.

În această carte, Lamica susţine că DiLeo a vorbit despre cum a aflat despre dorinţa mafiei de a-l ucide pe Michael Jackson şi cum a reuşit să prevină el acest presupus asasinat.

Demonii lui Michael Jackson

De asemenea, Frank DiLeo a vorbit pe larg despre schimbările de înfăţişare ale cântăreţului. „Michael i-a spus lui Frank, într-o conversaţie telefonică, michael jacksoncă nu mai putea suporta să vadă chipul tatălui său (Joseph Jackson, n.r.) când se uita în oglindă”, a spus Mark Lamica.

„Frank i-a spus că trebuie să înceteze să-şi mai schimbe înfăţişarea, pentru că devenea de nerecunoscut pentru fani”, a mai spus Lamica.

Mark Lamica susţine că volumul biografic va include detalii privind înţelegerea făcută de Michael Jackson cu Coloni Capital şi casa de discuri referitor la reşedinţa Neverland, dar va da şi nume şi „îi va face de ruşine” pe cei din industria divertismentului, despre care Frank DiLeo credea că l-au exploatat pe cântăreţ.

Data lansării cărţii biografice nu a fost încă anunţată. Deocamdată, niciun purtător de cuvânt al moştenitorilor lui Michael Jackson nu a făcut vreun comentariu referitor la afirmaţiile din viitoarea carte.

Moartea lui Michael Jackson

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat „This Is It Tour”, care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra.

Medicul personal al cântăreţului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară şi a fost condamnat la patru ani de închisoare. El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare.

În 2009, Michael Jackson dorea să revină pe scenă, în special pentru a evita falimentul, la cinci ani după ce fusese achitat în procesul de pedofilie, un scandal care îi afectase serios cariera.

Înainte de moartea sa, starul acumulase datorii de 500 de milioane de dolari, dar, după 2009, fondul care administrează averea megastarului – Michael Jackson Estate – în numele mamei şi al celor trei copii ai cântăreţului, a reuşit, graţie unor afaceri prospere, să încaseze peste 700 milioane de dolari, potrivit unei cărţi despre imperiul Jackson, intitulată „Michael Jackson Inc.”, lansată în Statele Unite.său partener de afaceri, Mark Lamica.

Foto: Michael Jackson – wikipedia, cinemagia

27
/04
/15

"Enescu şi Viena", o serie de evenimente dedicate compozitorului român, de la a cărui moarte se împlinesc 60 de ani în 2015, debutează pe 7 mai, în capitala Austriei, cu un concert care va conţine lucrări de George Enescu, Gustav Mahler şi Richard Strauss.

26
/04
/15

Joi, 7 mai 2015, de la ora 20.00, la Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Corul Regal, format din tineri muzicieni, studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, va susţine un concert de gală intitulat „Nihil Sine Deo”, un omagiu adus celei mai longevive Zile Naţionale din istoria României.

24
/04
/15

Corul de Copii Radio, un ambasador artistic al României peste hotare, invitat frecvent la festivaluri internaţionale şi implicat în diferite proiecte culturale în ţară şi în străinătate, împlineşte în acest an 70 de ani de existenţă.

24
/04
/15

În 27 aprilie se împlinesc 100 ani de la dispariția compozitorului Aleksandr Skriabin: nu mă iluzionez crezând că sunt prea mulți cei care au auzit vreodată de Aleksandr Skriabin, deși el este unul dintre cei mai importanți și interesanți compozitori care au trăit la granița secolelor al XIX-lea și XX.

24
/04
/15

Folkul alternativ și gospelul se instalează în premieră pe 26 aprilie la Silver Church, prin trupa americană Wovenhand, care-și lansează al șaptelea album, „Refractory Obdurate”.

22
/04
/15

Cântărețul britanic de origine nigeriană, Ola Onabule, unul dintre artiștii marcanți ai soul-jazzului britanic va concerta la București, în 27 aprilie la Sala ArCub. Concertul face parte din turneul de promovare al Zilei Internaționale a Jazzului în Romania (www.jazzday.ro) și este de asemenea prilej de aniversare a celor 70 de ani UNESCO.

21
/04
/15

Tinerimea Română prezintă pe 26 aprilie la ora 19.00 la Ateneul Român, Ceaikovski in love - un concert-eveniment marca Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal.

20
/04
/15

Cu prilejul sărbătoririi celui de-al IV-lea Centenar de la publicarea părţii a doua a romanului “Don Quijote de la Mancha” de Miguel de Cervantes y Saavedra (1615-2015), Institutul Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Filarmonicii “George Enescu”, organizează marţi, 21 aprilie, ora 19.00, la Sala Mare a Atenelui Român, recitalul de muzică veche “Cervantes şi muzica. Donde hay música no puede haber cosa mala / Unde-i muzică, nu poate fi nimica rău”, în interpretarea grupului ZARABANDA (Spania).

20
/04
/15

Jazz Night Out revine la Sala Radio, pe 21 aprilie, cu trupa americană Oregon. Patru nominalizări la Grammy, prezența la Woodstock în ’69 a doi dintre membri și peste patru decenii de înregistrări sunt câteva dintre poveștile care-i recomandă. Ca să nu mai spunem că au urcat pe scene legendare precum Carnegie Hall, Lincoln Center sau Berlin Philarmonic Hall.

20
/04
/15

Vineri, 24 aprilie (19.00), Bogdan Zvorișteanu revine pe scena Sălii Radio împreună cu vioara sa de patrimoniu universal Gagliano (realizată în 1761) pentru a interpreta, alături de Orchestra Naţională Radio, Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră semnat de compozitorul francez romantic Camille Saint-Saëns.

16
/04
/15

Mickey Mouse şi gaşca sa de prieteni au sosit la Bucureşti pentru a pregăti Disney Live! Mickey's Music Festival, un spectacol muzical pentru întreaga familie, care se va desfăşura între 22 şi 26 aprilie, la Sala Palatului.

15
/04
/15

Doi dintre cei mai mari muzicieni români – pianistul VALENTIN GHEORGHIU şi violonistul GABRIEL CROITORU – îşi dau, pentru a treia oară, întâlnire cu... BEETHOVEN la Sala Radio! După primele două recitaluri ca parte a Integralei sonatelor pentru pian şi vioară semnate de Beethoven, sunteţi invitaţi luni, 20 aprilie (19.00) să „savuraţi” următoarea serie de trei lucrări, în interpretarea celor doi artişti.