Michael Keaton a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood
https://www.ziarulmetropolis.ro/michael-keaton-a-primit-o-stea-pe-walk-of-fame-din-hollywood/

Actorul american Michael Keaton (64 de ani) a primit, joi, o stea pe Walk of Fame din Hollywood. În ultimii doi ani, Michael Keaton a câştigat un Golden Globe şi a fost nominalizat la Oscar pentru „Birdman”, fiind foarte apreciat şi pentru rolul din „Spotlight”.

Un articol de Petre Ivan|29 iulie 2016

Michael Keaton a evocat suișurile și coborâșurile din cariera sa de 40 de ani, precum și „o căutare permanentă” de mai bine.

„A spune că este un vis să fiu aici ar fi incorect fiindcă nu am visat niciodată să fiu celebru”, a spus el în cadrul unei ceremonii pe Hollywood Boulevard.

Este foarte plăcut, dar nu este chiar ceea ce aveam în cap. Am vrut mereu să fiu bun și atât. Și, cinstit vorbind, cred că uneori chiar sunt și câteodată sunt cu adevărat superbun. – Michael Keaton

Viața personajului din „Birdman” și cea a actorului al cărui nume real este Michael Douglas (și-a luat un pseudonim pentru a evita confuzia cu starul din „Wall Street”) are numeroase puncte comune.

Keaton a interpretat personajul Bruce Wayne își puternicul său alter ego în „Batman” de Tim Burton, în 1989, cu care colaborase în „Beetlejuice” la începutul carierei sale. Apoi aproape că a căzut în uitare.

La sfârșitul anilor 1990 a fost distribuit în filme de serie B, având roluri minore, până când interpretarea rolului Riggan Thomson din „Birdman” — premiul Oscar pentru Cel mai bun film în 2015 — i-a relansat cariera.

Actorul a terminat recent filmările la „The Founder”, despre viața lui Ray Kroc, cel care a făcut din McDonald’s cel mai mare imperiu mondial al sectorului fast-food.

Foto: Michael Keaton – facebook

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.