Mihai Malaimare, Doctor Honoris Causa
https://www.ziarulmetropolis.ro/mihai-malaimare-doctor-honoris-causa/

Actorul, regizorul şi profesorul Mihai Mălaimare a primit din partea Academiei de Teatru şi Arte Plastice din Chişinău titlul onorific de Doctor Honoris Causa în cadrul Festivalului Class Fest.

Un articol de Petre Ivan|30 aprilie 2014

Mihai Malaimare a coordonat la Chișinău atelierul „De la masca neutră la masca larvară: primii paşi în constituirea unui personaj” şi lucrările conferinţei ştiinţifice „Actorul şi masca în teatrul contemporan”

„Vreau să mulţumesc pentru aprecierile făcute şi sunt onorat pentru înaltul titlu acordat de această instituţie de prestigiu! Și vreau să mulțumesc în mod deosebit minunatei mele familii cea care m-a motivat, m-a schimbat, m-a determinat să îmi găsesc drumul și să am curajul să merg pe el – Anca, soția mea și Catinca, Mihai, Nică și Ștefan, copiii meMihai Malaimarei care m-au întrecut și continuă să o facă, spre marea mea satisfacție!”, a declarat Mihai Mălaimare, Directorul Teatrului Masca.

Teatrul Masca iși va deschide stagiunea estivală joi, 1 mai cu spectacolul Fior d’amor în Bucuresci. 

În perioada 1-3 mai, începând cu ora 19.00, bucureștenii care vor vizita Herăstrăul vor avea parte de o întâlnire inedită cu statuile vivante din spectacolele Teatrului Masca.

Spectacolele din stagiunea estivală fac parte dintr-un proiect socio-cultural prin care se încearcă facilitarea accesului publicului la actul cultural, teatrul Masca fiind promotorul conceptului de teatru în aer liber din România.

Foto cu Mihai Malaimare şi Fior d’amor în Bucuresci – Teatrul Masca

11
/11
/17

Spectacolul „Calul alb” de Ioana Păun, cu Ilinca Manolache, se va juca miercuri, 15 noiembrie, de la ora 19.00, la Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, Sala Arta.

10
/11
/17

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 18:30 premiera –eveniment ,,Iubire nesfârșită (Opus 73)” de Ludwig van Beethoven și ,,Sacre du Printemps” de Igor Stravinsky. Regia și coregrafia poartă semnătura lui Renato Zanella, coordonatorul artistic de balet al Operei Naționale București. Scenografia a fost creată de arhitectul Octavian Neculai, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

10
/11
/17

Astăzi, 10 noiembrie, începe Sibiu Jazz Competition, cel mai longeviv concurs internaţional de jazz din România. Anul acesta, pentru prima dată de la lansare, concursul se desfăşoară separat de Sibiu Jazz Festival, având identitate vizuală şi date de desfăşurare proprii.

10
/11
/17

Până în martie, anul trecut, nimeni nu putea înțelege această nedreptate a Hollywoodului: Ennio Morricone, cel mai influent și prolific compozitor de muzica de film, omul care a revoluționat muzica de film, a creat coloana sonoră a peste 500 de filme şi a compus peste 100 de melodii devenite clasice, să nu primească niciodată prestigioasa statuetă Oscar pentru o coloană sonoră.

09
/11
/17

"Ayrton Senna, comedia muzicală" a avut premiera pentru presă, marţi seară, la Teatrul Riachuelo, din Rio de Janeiro, iar realizatorii speră ca prin acest spectacol să păstreze vie în memoria brazilienilor legenda pilotului triplu campion mondial de Formula 1.

09
/11
/17

"Lucian Pintilie este unul dintre puţinii regizori români înaintaţi în vârstă şi activi în perioada comunistă care îi influenţează pe realiştii sceptici ai generaţiei tinere, dintre care cei mai mulţi dispreţuiesc perspectiva obtuză şi alegorică, precum şi politica de compromis a vechii generaţii (...)” scria cunoscutul critic de film american A.O. Scott, în urmă cu 5 ani, în New York Times.