„Milionar la minut”, cu Dem Radulescu și Mişu Fotino, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/milionar-la-minut-cu-dem-radulescu-si-misu-fotino-la-tvr-2/

În această seară, de la ora 21.10, iubitorii teatrului tv, pot vedea Milionar la minut”, de Tudor Popescu, în regia lui Constantin Dicu, spectacol nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol de teatru TV în anul 2000.

Un articol de Petre Ivan|11 septembrie 2017

La împlinirea a 60 de ani de Teatru Naţional de Televiziune, Casa de Producţie TVR continuă retrospectiva spectacolelor create în acest răstimp propunând telespectaorilor montări din perioada 1997 – 2017·

Spectacolul „Milionar la minut”. Este o adaptare Tv de Constantin Dicu după piesa cu acelaşi titlu de Tudor Popescu, care a avut premiera pe 30 septembrie 1999

În distribuţie: Dem Radulescu, Mişu Fotino, Dan Condurache, Adriana Trandafir, Vlad Zamfirescu, Dorina Chiriac, Costel Caşcaval, Marius Rizea.

Regia: Constantin Dicu

Cu Dem Rădulescu nu prea voiam să lucrez. Mai lucrasem la o scenetă de Revelion, unde fusesem oarecum obligaţi de context. I-am şi spus că nu vreau să lucrez cu el, pentru că în primul rând nu îl cunosc şi în al doilea rând pentru că am auzit de la colegi că e un actor dificil. Iar el mi-a spus că el mă cunoaşte prin prisma producţiilor mele anterioare şi că ar vrea să colaborăm. – Constantin Dicu, regizorul spectacolului.

„La lucru, am descoperit că e un actor foarte talentat, foarte concentrat şi foarte serios. Chiar îmi aduc aminte că, la una dintre secvenţe, întâmpinam dificultăţi pentru că unui actor nu îi ieşea rolul. Dem Rădulescu m-a rugat să îl las 5 minute cu el. L-a luat deoparte şi când s-au întors, secvenţa a ieşit din prima exact aşa cum îmi doream eu” – continuă regizorul acestei preoducții.

La sfârşitul filmărilor mi-a propus două lucruri: Să fim prieteni pe viaţă şi să facem împreună un spectacol după Peripețiile bravului soldat Švejk. Eu m-am bucurat şi am acceptat, însă din păcate nu am mai apucat, pentru că el a dispărut prea devreme dintre noi. – Constantin Dicu

Program de difuzare:

TVR 2 luni, 11 septembrie, ora 21.10

TVR Internațional vineri, 15 septembrie, ora 23.00 – ora României

TVR Moldova sâmbătă, 16 septembrie, 15.50

TVR3 duminică, 17 septembrie, ora 20.00

Foto:  „Milionar la minut”, Dem Radulescu – tvr.ro

11
/12
/15

În fruntea nominalizărilor anunțate de Asociația presei străine de la Hollywood pentru a 73-a ediție a Globurilor de Aur se află filmul "Carol", la cinci categorii. Pentru titlul de cel mai bun film dramatic se luptă peliculele "Carol", de Todd Haynes , "The Revenant" (Alejandro Gonzales Inarritu), "Mad Max: Fury Raod (George Miller), "Room" (Lenny Abrahamson) și "Spotlight" (Tom McCarthy).

11
/12
/15

Al optulea Cineclub FILM, organizat de Arhiva Naţională de Filme în colaborare cu revista FILM, are loc vineri, 11 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Eforie a Cinematecii Române. Va fi proiectat – într-o copie nouă (35mm) – filmul IACOB (1988) de Mircea Daneliuc. Cu această ocazie, vor fi prezentate două volume recent apărute, dedicate marelui cineast român.

10
/12
/15

Miercuri-seară, de la 18.30, la Ateneul Român, care a fost plin, autorul de bestseller-uri Eric-Emmanuel Schmitt s-a întâlnit cu criticul de teatru Marina Constantinescu, pentru un dialog despre literatură și teatru, dialog care a fost marcat de panseuri adânci.

10
/12
/15

Felicia Filip, Cristi Minculescu & IRIS, Monica Petrică & Răzvan Mazilu, Mihai Mălaimare & Teatrul Masca, Ducu Bertzi & Friends, Luiza Zan & Snaps Vocal Band și Orchestra Simfonică București, dirijată de Ciprian Teodorașcu. Toţi aceştia şi mulţi alţii, vineri, 18 decembrie, începând cu ora 19.00, la Sala Polivalentă, în cel mai mare eveniment de sărbători din București.

10
/12
/15

Un monument dedicat filosofului și scriitorului Emil Cioran a fost dezvelit în Capitală, la intersecția străzilor Gara de Nord și Mircea Vulcănescu. Turnarea și transpunerea în bronz a bustului a fost gata în 2013, iar soclul, confecționat din calcar de Vrața, adus din Bulgaria, a fost terminat anul acesta.

10
/12
/15

Asociația VIRA anunță lansarea rezultatelor cercetării multidisciplinare realizată în cadrul proiectului „Case Vii. Diversitatea culturală a spațiilor de locuit din București și împrejurimi”. Casele și oamenii din spatele ușilor, resorturile de ordin cultural, social și economic care își pun amprenta asupra experienței de locuire, au reprezentat direcțiile de analiză ale echipei extinse de cercetare.

10
/12
/15

Două luni, două filme în premieră și 13 orașe din România. Proiectul "Filme pentru liceeni" a adus împreună peste 6.673 de liceeni și 393 de profesori din România care au vizionat și discutat despre două filme europene în premieră. Cele 62 de evenimente care au deschis catalogul filmelor bune au avut loc în București, Slobozia, Giurgiu, Caracal, Slatina, Râșnov, Toplița, Moinești, Râmnicu Vâlcea, Timișoara, Târgoviște, Moreni, Corabia.

09
/12
/15

Spectacolul „Visul unei nopţi de vară”, în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză, se va juca la Teatrul Metropolis pe 10 decembrie, la ora 19.00. O montare despre care regizorul spunea că, în această nouă variantă de scenă, „este spectacolul unei alte lumi, o lume a secolului nostru”, „Visul unei nopţi de vară” reinterpretează textul lui Shakespeare eliberându-l de clişeele cunoscute.

09
/12
/15

Unul dintre cei mai proeminenți artişti ai prestigioasei ECM Records se întoarce în România în mai 2016, cu un nou album, “Souvenance”. Maestru al unei acustici unice, numit de critici “clasic subversiv”, Anouar Brahem e întotdeauna contemporan, în ciuda faptului că performează la un instrument tradiţional vechi de secole: oud-ul.

09
/12
/15

Vă este dor de mirosul de cozonac din casa bunicii, de colindatul cu steaua și de obiceiurile și tradițiile din satul românesc? Lumea plină de farmec a Crăciunului tradițional, cu datinile și colindele strămoșești, este adusă la București prin concertul extraordinar „ÎNCEPEM A COLINDA”, prezentat duminică, 13 decembrie (17.00), la Sala Radio de numeroase ansambluri din întreaga țară și de soliști importanți ai scenei folclorice românești.

09
/12
/15

„Cu adevărat unic, fabulos şi acid”, romanul scriitorului și muzicianului american de origine iraniană Ali Eskandarian, Anii de aur, a apărut de curînd în colecția „Biblioteca Polirom”. Anii de aur a apărut în Statele Unite după moartea tragică a autorului şi a cunoscut un succes instantaneu.