Minimest – răsfăţ pentru copii la Braşov
https://www.ziarulmetropolis.ro/minimest-rasfat-pentru-copii-la-brasov/

Festivalul internaţional de film de animaţie Anim’est întâmpină vacanţa şi dă startul la joacă şi la relaxare, în Braşov. Copiii sunt invitaţi cu mic, cu mare, la Minimest, secţiunea care le este dedicată, unde vor fi răsfăţaţi cu filme şi surprize, în ultimul weekend din luna iunie.

Un articol de Liliana Matei|18 iunie 2015

22 de scurtmetraje de animaţie, proiectate în trei calupuri separate, în fiecare dimineaţă, începând cu ora 10.00, de vineri până duminică, la Centrul Cultural Reduta. Sosesc la Braşov animaţia franceză cu păpuşi Tigaia lui Anatole (r. Eric Montchaud), despre micuţul Anatole şi misterioasa tigaie pe care o cară după el, sau SuperBot – sub lupă totul e mai mare (r. Pablo Alberto Díaz, Gervasio Rodriguez Traverso), preferatul juriului tânăr de la Bucureşti, în care un roboţel de jucărie descoperă noi realităţi.

Acestora li se adaugă o mulţime de alte personaje simpatice, ca motanul australian Will (Căpitanul curajos, r. Katrina Mathers, Graeme Base), un pui de elefant care îşi caută mama (Ahco şi drumul spre casă, r. Soyeon Kim), sau băieţelul timid La şi fetiţa fără prieteni, Mi (La şi Mi, r. Christophe Defaye, Olivier Defaye).

Nu lipsesc nici filmele de lungmetraj: Minuscule: Valea furnicilor pierdute, o înduioşătoare animaţie franceză 3D în regia lui Thomas Szabo şi Hélène Giraud, Lisa Limone și Maroc Orange, o idilă furtunoasă, un musical estonian cu parfum de citrice al regizorului Mait Laas, sau Mielul Shaun – Filmul, realizat de celebrul studiou britanic Aardman, unde îndrăgitul personaj porneşte într-o nouă aventură spumoasă şi plină de răsturnări de situaţie.

În plus, distracţia are program prelungit sâmbătă, 27 iunie, când va avea loc un workshop de animaţie, la Centrul Cultural Reduta. 9 copii, cu vârste între 8 și 12 ani sunt invitați să-și dea frâu liber imaginației și să se lase purtați pe târâmul minunat al animației, alături de Vasile Alboiu, artist grafic şi vizual, producător, scenograf şi regizor. Începând cu ora 11.00, acesta îi va învăţa pe cei mici să creeze un scurt-metraj de animație folosind plastilina. Înscrierile sunt aşteptate la adresa workshop[at]estenest.ro, până marţi, 23 iunie.

Festivalul internaţional de film de animaţie Anim’est Braşov se desfăşoară între 25 şi 28 iunie, în Piaţa Sfatului şi la Centrul Cultural Reduta, în cadrul candidaturii municipiului Braşov pentru Capitală Europeană a Culturii – 2021.

Accesul este liber la proiecţiile din Piaţa Sfatului. Preţul unui bilet general la proiecţiile de la Centrul Cultural Reduta este de 5 lei. Accesul este liber pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari la toate proiecţiile, cu excepţia evenimentelor nocturne.

09
/05
/14

Ioana Flora a primit Premiul pentru interpretare feminină din partea Uniunii Cineaștilor din România, pentru rolul Tania din Déjà Vu (2013), producție independentă în regia lui Dan Chișu.

08
/05
/14

CRONICĂ DE FILM „#Selfie”, debutul în lungmetraj al Cristinei Iacob, este ca o postare stridentă pe Facebook care se vrea spiritual-amuzantă şi ţipă din toţi rărunchii după like-uri, deşi e superficială şi nepăsătoare că ar putea fi considerată pueril-banală.

07
/05
/14

Sâmbătă, 10 mai și duminică, 11 mai, la Noul Cinematograf Al Regizorului Român, sunteţi invitaţi la un eveniment de marcă: proiecția trilogiei "Paradise" - semnată de austriacul Ulrich Seidl -, deliciul criticii internaționale

06
/05
/14

Filmele europene și independente se bucură de un public mai numeros în 2014, datorita ediției a IV-a a proiectului cultural Cinema-Edu, dedicat liceeniilor din București și din alte 10 localități din România.

06
/05
/14

Filmul "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, a câştigat marele premiu şi trofeul Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) pe anul 2013. Gala premiilor UCIN reprezintă aprecierea juriului desemnat de UCIN pentru cele mai importante realizări cinematografice şi de televiziune ale anului precedent.

06
/05
/14

Sophia Loren, una dintre cele mai cunoscute actriţe italiene, a fost desemnată invitatul de onoare de la Cannes Classic 2014, care va celebra totodată naşterea westernului italian şi împlinirea a 30 de ani de când filmul "Paris Texas", de Wim Wenders, a primit trofeul Palme d'Or.

05
/05
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „Când primăvara e fierbinte“ (1961) şi „Ţărmul n-are sfârşit“ (1963), filme aproape necunoscute, impuneau un cineast unic şi, din păcate, ignorat, atât la vremea lui, dar mai ales în prezent - Mircea Săucan.

01
/05
/14

CRONICĂ DE FILM Cel mai recent film al lui John Turturro în calitate de regizor și de actor în rol principal, „Fading Gigolo“/„Gigolo de ocazie“, este asemeni stilului de interpretare al realizatorului său: combinație în doze mici de umor, gravitate și o stranie buimăceală.