Minionii 2 – Ascensiunea lui Gru, un cocktail de amuzament și acțiune
https://www.ziarulmetropolis.ro/minionii-2-ascensiunea-lui-gru-un-cocktail-de-amuzament-si-actiune/

Minionii (fiinţe mici, galbene, cilindrice, cu unul sau doi ochi acoperiţi de ochelari, care vorbesc limba „minioneză” pe care doar maleficul lor stăpân, Gru, pare s-o stăpânească la perfecţie) şi-au câştigat celebritatea binemeritată şi au ajuns, iată, cap de afiş al celui de-al doilea lungmetraj dedicat poveştii lor.

Un articol de Alexandru Zaharia|5 iulie 2022

Seria filmelor de animație cu Gru, cel mai amuzant și mai inimos răufăcător de la Hollywood, începută în 2010 cu „Despicable Me” (a cărei parte a 4-a a fost deja anunțată pentru 2024), este extrem de populară deopotrivă printre copii și… aproape adulți.

Încă din titlul original al filmului („Minionii – Ascensiunea lui Gru”) suntem anunțați că va fi un tandem – micul ticălos din „Despicable Me” fiind, după cum știm deja, nedespărțit de și mai micii săi acoliți într-ale relelor. Așteptat de către fanii de pretutindeni, acest episod secund din seria „Minionilor” este un cocktail de acțiune, aventură, răsturnări de situație și umor, totul pe repede-nainte. Și în acest film vocea actorului Steve Carell dă viață personajului Gru, comicul de limbaj fiind presărat de-a lungul peliculei, ba cu limba engleză cu accent rusesc, ba cu amestecul de cuvinte din „minioneză” din limbi precum spaniolă, engleză, franceză, chiar și germană! Din distribuție mai fac parte Alan Arkin, Michelle Yeoh, Lucy Lawless și… Jean-Claude Van Damme!

Încă de la început ni se dă de înțeles că, la finalul filmului, vom afla cum a intrat Gru în rândul răufăcătorilor și cine l-a mentorat. Elevul Gru nu este deloc interesat de atenția pe care colegii sau profesorii se încăpătânează să nu i-o acorde și, alături de micile creaturi galbene, face farse după farse celor din jur doar de amuzament. Lipsit de morală sau atașament social, Gru dă mereu dovadă de afecțiune față de neobosiții minioni, care nu doar că muncesc din greu la camera secretă din subsolul casei, dar împart cu el și patul în nopțile cu lună plină.

Minionii 2

Când grupul tâlharilor Vicious Six (cu sediul în subsolul magazinului de discuri de vinil Criminal Records) anunță un interviu pentru ocuparea unui post vacant, Gru decide că este suficient de pregătit (și de ticălos) pentru a juca în „liga mare”. Dar cum în copilărie adulții par să aibă rolul principal atunci când vine vorba de stricat visurile celor mici, Gru se trezește în mijlocul unui adevărat război pentru o amuletă fermecată dorită de orice hoț cu ștaif din oraș.

Ca de obicei, atunci când prietenul lor este în primejdie, minionii „se activează” și traversează America până în San Panpisco (în minioneză!) pentru a contrabalansa talerul puterilor malefice, ieșind din situații neplăcute în timp ce generează altele, și mai neplăcute. Soarta micului ticălos Gru și a amuletei cu puteri magice, dar și a celorlalți răufăcători implicați, este greu de anticipat, deznodământul fiind incert până în ultimele minute ale acestei comedii action-thriller animate.


Filmul, distribuit în România de
Ro Image 2000, poate fi văzut la Cineplexx Băneasa.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.