Ministrul Daniel Barbu: Sunt bani pentru construirea unei noi sali de concerte la Bucuresti
https://www.ziarulmetropolis.ro/ministrul-daniel-barbu-sunt-bani-pentru-construirea-unei-noi-sali-de-concerte-la-bucuresti/

Ministrul Culturii şi Cultelor (MCC), Daniel Barbu, a anunţat, sâmbătă seară, într-o emisiune televizată, că există bani pentru construirea în Capitală a unei săli de concerte la standarde internaţionale. „Şi vă spun unde i-am găsit şi îi putem găsi. În programele europene, pe de o parte şi în alte surse care nu apasă asupra bugetului, […]

Un articol de Andrada Văsii|26 decembrie 2012

Ministrul Culturii şi Cultelor (MCC), Daniel Barbu, a anunţat, sâmbătă seară, într-o emisiune televizată, că există bani pentru construirea în Capitală a unei săli de concerte la standarde internaţionale.

„Şi vă spun unde i-am găsit şi îi putem găsi. În programele europene, pe de o parte şi în alte surse care nu apasă asupra bugetului, pe de altă parte”, a spus Barbu, menţionând că Teatrul Naţional din Bucureşti şi cel din Iaşi au fost refăcute din fonduri nerambursabile ale Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Potrivit ministrului Culturii, noua sală ar trebui „să devină locul central al desfăşurării Festivalului George Enescu”, .(…) „cel mai important eveniment muzical european al momentului”.

„Avem nevoie de o foarte mare, importantă, bine făcută sală de concerte, care să devină, peste ani, monument de arhitectură”, a spus Daniel Barbu, care consideră că, „dacă vom avea o asemenea sală la Bucureşti vom avea cele mai extraordinare spectacole care se pot imagina, care să rivalizeze cu Metropolitan sau cu orice asemenea spaţiu de concerte”.

El şi-a exprimat speranţa ca acest proiect înscris în programul de guvernare al USL să poată fi realizat în patru ani, astfel de mari proiecte culturale fiind profitabile inclusiv sub raportul economic.

Pe de altă parte, printre obiectivele pe care ministrul Barbu le va urmări în mandatul său se numără conservarea patrimoniului naţional, „aşa cum este acum”, astfel încât nici un monument serios să nu se degradeze de-acum înainte, refacerea clădirilor şi a colecţiilor unor muzee de interes naţional şi regional, susţinerea artei contemporane în domeniul filmului şi artelor spectacolelor.

Întrebat ce părere are despre controversatul proiect de exploatare minieră de la Roşia Montană, ministrul Culturii a subliniat că, atât cât îi stă în putere va proteja patrimoniul arheologic.

„Ce pot să vă spun din punctul meu de vedere de proaspăt ministru al Culturi este că, atâta timp cât voi avea încrederea liderilor USL şi majorităţii parlamentare, tot ceea ce înseamnă salvgardarea patrimoniului arheologic nu va fi pus în discuţie de nicio operaţiune economică. E ceea ce eu pot să spun acum”, a declarat Daniel Barbu.

Sursa: Agerpres

09
/12
/16

Scumpe domnule Blecher, sunt mulți ani deja de când vreau să vă scriu și mă rețin. N-am îndrăznit, chiar dacă, pe de o parte, vă consider frate. Păstrez acasă un os devorat de un morb, chiar dacă alt nume a purtat boala mea.

09
/12
/16

„Viaţa de zi cu zi seamănă cu un film prost de serie B. Dacă mi s-ar propune s-o ecranizez, aş refuza.” – Kirk Douglas. Ultimul supraviețuitor al epocii de aur a Hollywood-ului împlinește, astăzi, 100 de ani! Cu această ocazie, numeroase ziare din întreaga lume i-au dedicat legendarului actor și producător american articole omagiale.

08
/12
/16

Final de decembrie, cu 27 de ani în urmă, la radio, după ani, grei, se difuzează un colind cântat de corul Madrigal. Doi bărbați, tata și fratele lui, oameni destul de greu de impresionat – pentru că viața avusese grijă să-i călească suficient - plângeau discret, privind spre focul din sobă.

08
/12
/16

Considerată o revelație a cinematografiei europene, actrița Ada Condeescu, starul din “Eu când vreau să fluier, fluier”, “Loverboy” sau “Dincolo de calea ferată”, debutează cu un prim proiect fotografic, expoziția “Colentina”, care va fi vernisată joi, 15 decembrie, de la ora 18.30, la Galeria Rotenberg-Uzunov din București.

08
/12
/16

Un tablou al pictorului belgian James Ensor, "Squelette arrętant masques" ("Schelet oprind măștile"), a fost achiziționat, miercuri, pentru suma de 7,4 milioane de euro, un record mondial pentru o lucrare a artistului, în cadrul unei vânzări organizate de casa de licitații Sotheby's la Paris

07
/12
/16

A fost o vreme când ideea de a te cultiva, de a înţelege arta în accepţia ei cea mai diversă, apoi de a colecţiona opere de valoare şi a le expune îi cuprinsese şi pe români. Între aceştia, Anastisie Simu, de obârşie balcanică, cu proprietăţi bine gospodărite în judeţele Teleorman şi Brăila, decide, în 1910, să întemeieze un muzeu.

07
/12
/16

„La UNTEATRU, luna decembrie e o lună ca oricare altă. Tot cu cadouri, tot cu mult teatru, cu multă muzică, tot cu bucurie și amintiri minunate. Sperăm că ultima lună din an să fie plină de daruri din care să facem și noi parte. Fă-ți cadou o experiență!” - iată provocarea lansată de Andreea și Andrei Grosu, regizori și fondatori UNTEATRU.

07
/12
/16

Proiecția filmului „Biserici de lemn din România – un documentar”, va avea loc joi, 15 decembrie, de la ora 12, la Cinemateca Eforie din București. Filmul se proiectează în cadrul celei de-a XI-a ediții a IPIFF – „Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți”.

07
/12
/16

Anul 2099, toamna târziu, la o şcoală din Bucureşti (în continuare capitala României, cele mai apropiate capitale ale unor state vecine sunt Viena şi Moscova) mai mulţi adolescenți discută, la ora de istorie, despre eroii neamului din ultimele două secole.