MIORITZA (TRISTORY III), la Green Hours
https://www.ziarulmetropolis.ro/mioritza-tristory-iii-la-green-hours/

Teatrul LUNI de la Green Hours, primul café-teatru din România, vă invită la a doua premieră a sa din 2016: MIORITZA (TRISTORY III).

Un articol de Liliana Matei|12 martie 2016

Inspirat de Miorița (poem folcloric românesc), scris și imaginat de Daniel Chirilă, spectacolul îi aduce în fața publicului pe tinerii și foarte talentații actori Loredana Cosovanu, Alina Mîndru, Tiberiu Enache și Dumitru Georgescu. Duminică, 13 martie, ora 19.30, la adresa binecunoscută din Calea Victoriei 120, vă așteptăm la TEATRU!

Spectacolul este o coproducție Teatrul LUNI de la Green Hours (cel mai vechi teatru independent-perseverent din România, care a luat naștere la București, pe 1 decembrie 1997) și Frilensăr (companie independentă, fondată pe 21 aprilie 2013, la Iași).

Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai, într-o zi cu soare, deși nici măcar nu mai contează cum era, Dumnezeu a vrut să-i facă o glumă baciului moldovean și să-l facă jertfa poporului său. Doar că Mioritza noastră nu s-a resemnat, s-a uitat stânga dreapta, a analizat toate posibilitățile și și-a băgat coada stufoasă în treburile prea înalte. Panică în ceruri!
Despre mituri, laitmotive și moarte, într-o oră și un pic de: cum-ar fi-dac-ar-fi-Dumnezeu-un-pic- mai-om…

TRISTORY = trilogia emoțiilor tradițional neînchipuite
– o poveste (”Mălăieș în Călcăieș” – la Teatrul LUNI de la Green Hours pe 21 martie, ora 19.30)
– un basm (”#daughtersauHadikaTsuki” – la Teatrul LUNI de la Green Hours pe 16 și 30 martie, orele 19.30)
– și-o baladă (”MIORITZA” – la Teatrul LUNI de la Green Hours pe 13 și 23 martie, orele 19.30)
… trecute și filtrate prin câțiva oameni născuți pe aceeași lungime de undă, într-un popor în care tristețea și bucuria s-au iubit întotdeauna.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.