Mircea Diaconu, “afacerist al revoluției” în cea mai așteptată comedie a toamnei
https://www.ziarulmetropolis.ro/mircea-diaconu-afacerist-al-revolutiei-in-cea-mai-asteptata-comedie-a-toamnei/

Îndrăgitul actor Mircea Diaconu revine pe marile ecrane în “Cuscrii”, cea mai nouă comedie românească, de pe 24 octombrie în cinematografele din toată ţara.

Un articol de Petre Ivan|16 octombrie 2014

Mircea Diaconu joacă rolul lui Ștefan Vrânceanu. Fost ofițer în Securitate, tată a trei fete și socru a doi gineri pe care nu îi poate suporta, Ștefan își pune toate speranțele în Ionuț, viitorul soț al Marianei. Iar pentru ca lucrurile să iasă exact așa cum își dorește, trebuie să controleze totul.

Decide astfel în numele mirilor toate detaliile, rămânând să îi pună la current pe aceștia la întâlnirea cuscrilor.

 “E o plăcere pentru mine să am parte de personaje mai rele, altfel decât băieții buni, cum au fost majoritatea. Ștefan este o tipologie contemporană, un Mircea Diaconufel de afacerist al revoluției, o specie de domni care erau întâmplător la vremea aia acolo și asta a fost suficient să fie considerat un merit” – Mircea Diaconu

Din 24 octombrie în cinematografele din toată țara, comedia “Cuscrii”, regizată de Radu Potcoavă, îi aduce pe marile ecrane pe Luminița Gheorghiu, Mircea Diaconu, Marian Râlea, Gabriela Popescu, Ioana Blaj și Paul Ipate.

Ionuț și Mariana se vor căsători curând. E timpul ca familiile lor să se întâlnească și să pună la cale fericitul eveniment. Cuscrii par să se înțeleagă perfect: îi unește pasiunea pentru telenovele, lux, muzica românească a anilor ’80 și țuica. Mai ales țuica.

Pe măsură ce sticlele se golesc, neînțelegerile încep să apară. Trei cupluri, trei viziuni asupra nunții: fast și opulență (cu porumbei albi, Holograf și Fuego), nuntă tradițională (cu lăutari și cort), sau una tinerească? Opțiuni diferite, tabere diferite. Nimeni nu cedează.

Mai mult, cei doi cuscri își amintesc că s-au mai întâlnit odată, acum 25 de ani. Erau în tabere diferite. Acum, ca prin minune, viața i-a adus din nou față în față. Urmează Marea Confruntare.

E nevoie de o minune ca această nuntă să mai aibă loc…

Foto: Mircea Diaconu, Cuscrii – intercomfilm.ro

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.