Miss Piggy, premiată pentru susţinerea feminismului
https://www.ziarulmetropolis.ro/miss-piggy-premiata-pentru-sustinerea-feminismului/

Personajul Miss Piggy din serialul „Păpuşile Muppets” a fost premiat de Brooklyn Museum cu un trofeu special, decernat pentru promovarea feminismului în ultimii 40 de ani

Un articol de Petre Ivan|30 aprilie 2015

Miss Piggy va primi Sackler Center First Award, un trofeu atribuit de Elizabeth A. Sackler Center for Feminist Art, asociat Muzeului Brooklyn, femeilor care sunt lideri în domeniile lor de activitate.

„Sackler Center First Award pe 2015 va fi atribuit unor artişti plastici, actori, scriitori, dar şi legendarei Miss Piggy, care, timp de peste 40 de ani, a sprijinit mişcarea feministă cu hotărâre şi umor. Premiul îi va fi acordat şi pentru rolul de a inspira generaţii întregi de tinere din lumea întreagă”, au precizat reprezentanţii muzeului newyorkez.

Deşi este un personaj fictiv, Miss Piggy apare adeseori în topurile celor mai influente femei din industria de divertisment. Ea va primi acest trofeu pe 4 iunie, în cadrul unei gale ce va fi urmată de un interviu acordat activistei şi scriitoarei Gloria Steinem.

Miss Piggy va fi însoţită la acest eveniment de bunul ei prieten Kermit.

Sezoanele originale din serialul „Păpuşile Muppets” au fost difuzate la televiziunea americană între anii 1975 şi 1981. Personajele din acest show TV au rămas extrem de populare şi au continuat să atragă simpatia unor noi generaţii de telespectatori, graţie unor apariţii constante în „Sam and Friends” în anii ’90.

Cel mai recent, ele au fost protagonistele unor două noi lungmetraje turnate pentru marele ecran – „Păpuşile Muppets/ The Muppets”, în 2011, şi „Păpuşile Muppet în turneu/ Muppets Most Wanted”, în 2014.

Foto:Miss Piggy – cinemagia

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.