MISTIC CIRIC – Poveşti din tabara de creaţie de la Iaşi
https://www.ziarulmetropolis.ro/mistic-ciric-povesti-din-tabara-de-creatie-de-la-iasi/

DanaArtgallery a organizat în vara aceasta în perioada 15-25 august 2014 o tabăra de creaţie la Ciric, Iaşi. picturile realizate în această perioadă sunt expuse în spaţiul Galeriei Odeon, foaierul sălii Studio a Teatrului Odeon până pe 30 noiembrie.

Un articol de Petre Ivan|11 noiembrie 2014

MISTIC CIRIC / Oraş cultural universitar, Iaşul poartă amprenta personalităţilor care au trăit şi creat aici. Noul şi vechiul se întrepătrund într-un oraş atemporal.

Poezia, spiritualitatea , istoria şi natura sunt subiectele care au influenţat creaţia celor şase artiste venite aici să picteze : Daniela Zbarcea (artist vizual şi organizator), Adriana Vasile, Ana Petrovici Popescu, Bogdana Contras, Gabriela Aniţei şi Caroline Andreea Zgortea.

La Ciric, zona unde a fost realizată tabăra de creaţie este practic o pădure traversată de un lac. Spaţiul care ne-a găzduit a avut un efect de relaxare creativă. Ne amintim cu plăcere schimburile de idei, mâncarea buna şi plimbările pe înserat. – Daniela Zbarcea

Proiectul a fost susţinut de Hotel Ciric, Iaşi şi Carand`Ache Romania.

Foto: MISTIC CIRIC – DanaArtgallery

05
/07
/23

Therme Forum pentru Teatru și Arhitectură, eveniment înscris pe agenda FITS și la această ediție aniversară, i-a avut invitați pe unii dintre cei mai importanți arhitecți și critici de arhitectură din lume, printre care Tateo Nakajima, Heidi Ramsvik, Robert Hanea, Adam Flatto, Robbie Hammond, Ricky Burdett, Richard Florida, Arthur Mamou-Mani și Paul Goldberger.

04
/07
/23

Cămașa cu altiță iese din spațiul convențional de expunere și ajunge, pentru prima dată la sediul UNESCO din Paris, într-o expoziție intitulată „Umăr la umăr – Sărbătorirea comunității și a artei țesutului bluzelor tradiționale din România și Republica Moldova”. 

14
/06
/23

The Institute și Cartierul Creativ, alături de Banca Transilvania, în parteneriat cu Primăria Sectorului 1, Primăria Municipiului București, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, dezvoltă începând cu luna iunie un program de expoziții, workshopuri și târguri ca parte dintr-un demers de revitalizare a zonei Amzei prin intermediul economiei creative locale.