Mitică Popescu, Dorel Vişan şi Vasile Muraru, îndureraţi de dispariţia lui Nae Lăzărescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/mitica-popescu-dorel-visan-si-vasile-muraru-indurerati-de-disparitia-lui-nae-lazarescu/

Colegii şi prietenii lui Nae Lăzărescu vorbesc despre momentele fericite pe care le-au petrecut alături de actor. Nae Lăzărescu a murit joi dimineaţa, la vârsta de 72 de ani.

Un articol de Liliana Matei|19 decembrie 2013

Colegii şi prietenii lui Nae Lazarescu vorbesc despre momentele fericite pe care le-au petrecut alături de actor. Nae Lăzărescu a murit joi dimineaţa, la vârsta de 72 de ani.

Directorul artistic al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, Vasile Muraru, a declarat, pentru Mediafax, că pentru actorul Nae Lăzărescu, teatrul a reprezentat viaţa sa, afirmând că partenerul său de scenă avea un suflet minunat.

„Ce simt acum nici nu mai pot să exprim, consideraţia celor care sună, care trimit mesaje, asta înseamnă că lumea l-a iubit”, a declarat Vasile Muraru.

Acesta a afirmat că, deşi Nae Lăzărescu era bolnav, actorul nu a arătat acest lucru, fiind o persoană foarte discretă. „Era într-o stare mai gravă, dar când mă vedea, zâmbea, se ridica, avea tonus şi de fiecare dată mă întreba când are următorul spectacol”, a mai spus acesta. „Viaţa lui a fost teatrul, în special Teatrul de Revistă «Constantin Tănase»”, a afirmat Vasile Muraru.

De asemenea, acesta a subliniat că se desparte cu părere de rău „ca muritor” de Nae Lăzărescu. „Să-i înalţe sufletul. Avea un suflet minunat”, a mai spus Vasile Muraru.

nae lazarescu

Vasile Muraru, alături de Nae Lăzărescu, partenerul său de scenă

Actorul Nae Lăzărescu, care a murit joi dimineaţă, la vârsta de 72 de ani, va fi înmormântat sâmbătă, la Focşani, a declarat pentru Mediafax directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, Alexandru Arşinel.

„L-am cunoscut ca om, l-am admirat ca spectator. O mare pierdere pentru Teatrul de Revistă. (…) Făcea un cuplu minunat cu Vasile (Muraru, n.r.)”, a declarat Mitică Popescu pentru aceeaşi agenţie de presă.

Actorul a subliniat că Nae Lăzărescu era un om cald, un om inteligent. „Îl ştiu de când şi-a început cariera, juca, scria texte în Brigada Artistică. Dumnezeu să-l odihnească”, a mai spus acesta.

Dorel Vişan: „Nae Lazarescu, un coleg bun, un prieten bun“

„L-am cunoscut pe Nae Lăzărescu ca un artist foarte special şi care semăna numai cu el însuşi, un artist serios din teatrul comic românesc. Pentru că din ce în ce mai mult la noi comedia intră într-o zonă mai vulgară, îşi pierde din frumuseţe şi din mesaj. Un artist cu foarte mult spirit, un coleg bun, un prieten bun, un om de o extraordinară rezistenţă.

Este o pierdere mare pentru teatrul de comedie prin plecarea lui Nae Lăzărescu. Deşi sunt tineri înzestraţi, nu se pot ridica la harul pe care l-a avut el”, a spus şi Dorel Vişan.

Nae era discret şi elegant în culise cu actorii”, a declarat şi Corina Chiriac. „Nae a fost unul dintre marii actori de comedie ai scenei româneşti. (…) Sper ca Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar locurile rămase vacante să fie ocupate de oameni cu devotament precum regretatul Nae Lăzărescu”, a mai afirmat aceasta.

Teatrul de Revistă «Constantin Tănase» suportă o grea durere prin dispariţia lui Nae Lăzărescu, a omului, a actorului, a prietenului, a camaradului Nae Lăzărescu”, a declarat Alexandru Arşinel.

Acesta a subliniat că Nae Lăzărescu a fost „un adevărat stâlp al teatrului românesc”. „O dispariţie pe care o vom resimţi. (…) Un adevărat stâlp al teatrului românesc. (…) Parcă se înnoadă dispariţia unor mari personalităţi”.

Foto cu Nae Lazarescu – teatrultanase.ro

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.