Mitică Popescu, Dorel Vişan şi Vasile Muraru, îndureraţi de dispariţia lui Nae Lăzărescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/mitica-popescu-dorel-visan-si-vasile-muraru-indurerati-de-disparitia-lui-nae-lazarescu/

Colegii şi prietenii lui Nae Lăzărescu vorbesc despre momentele fericite pe care le-au petrecut alături de actor. Nae Lăzărescu a murit joi dimineaţa, la vârsta de 72 de ani.

Un articol de Liliana Matei|19 decembrie 2013

Colegii şi prietenii lui Nae Lazarescu vorbesc despre momentele fericite pe care le-au petrecut alături de actor. Nae Lăzărescu a murit joi dimineaţa, la vârsta de 72 de ani.

Directorul artistic al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, Vasile Muraru, a declarat, pentru Mediafax, că pentru actorul Nae Lăzărescu, teatrul a reprezentat viaţa sa, afirmând că partenerul său de scenă avea un suflet minunat.

„Ce simt acum nici nu mai pot să exprim, consideraţia celor care sună, care trimit mesaje, asta înseamnă că lumea l-a iubit”, a declarat Vasile Muraru.

Acesta a afirmat că, deşi Nae Lăzărescu era bolnav, actorul nu a arătat acest lucru, fiind o persoană foarte discretă. „Era într-o stare mai gravă, dar când mă vedea, zâmbea, se ridica, avea tonus şi de fiecare dată mă întreba când are următorul spectacol”, a mai spus acesta. „Viaţa lui a fost teatrul, în special Teatrul de Revistă «Constantin Tănase»”, a afirmat Vasile Muraru.

De asemenea, acesta a subliniat că se desparte cu părere de rău „ca muritor” de Nae Lăzărescu. „Să-i înalţe sufletul. Avea un suflet minunat”, a mai spus Vasile Muraru.

nae lazarescu

Vasile Muraru, alături de Nae Lăzărescu, partenerul său de scenă

Actorul Nae Lăzărescu, care a murit joi dimineaţă, la vârsta de 72 de ani, va fi înmormântat sâmbătă, la Focşani, a declarat pentru Mediafax directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, Alexandru Arşinel.

„L-am cunoscut ca om, l-am admirat ca spectator. O mare pierdere pentru Teatrul de Revistă. (…) Făcea un cuplu minunat cu Vasile (Muraru, n.r.)”, a declarat Mitică Popescu pentru aceeaşi agenţie de presă.

Actorul a subliniat că Nae Lăzărescu era un om cald, un om inteligent. „Îl ştiu de când şi-a început cariera, juca, scria texte în Brigada Artistică. Dumnezeu să-l odihnească”, a mai spus acesta.

Dorel Vişan: „Nae Lazarescu, un coleg bun, un prieten bun“

„L-am cunoscut pe Nae Lăzărescu ca un artist foarte special şi care semăna numai cu el însuşi, un artist serios din teatrul comic românesc. Pentru că din ce în ce mai mult la noi comedia intră într-o zonă mai vulgară, îşi pierde din frumuseţe şi din mesaj. Un artist cu foarte mult spirit, un coleg bun, un prieten bun, un om de o extraordinară rezistenţă.

Este o pierdere mare pentru teatrul de comedie prin plecarea lui Nae Lăzărescu. Deşi sunt tineri înzestraţi, nu se pot ridica la harul pe care l-a avut el”, a spus şi Dorel Vişan.

Nae era discret şi elegant în culise cu actorii”, a declarat şi Corina Chiriac. „Nae a fost unul dintre marii actori de comedie ai scenei româneşti. (…) Sper ca Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar locurile rămase vacante să fie ocupate de oameni cu devotament precum regretatul Nae Lăzărescu”, a mai afirmat aceasta.

Teatrul de Revistă «Constantin Tănase» suportă o grea durere prin dispariţia lui Nae Lăzărescu, a omului, a actorului, a prietenului, a camaradului Nae Lăzărescu”, a declarat Alexandru Arşinel.

Acesta a subliniat că Nae Lăzărescu a fost „un adevărat stâlp al teatrului românesc”. „O dispariţie pe care o vom resimţi. (…) Un adevărat stâlp al teatrului românesc. (…) Parcă se înnoadă dispariţia unor mari personalităţi”.

Foto cu Nae Lazarescu – teatrultanase.ro

21
/11
/17

CRONICĂ DE FILM Foarte puţine filme din acest an au energia pe care o degajă „120 de bătăi pe minut” („120 battements par minute”), al treilea lungmetraj al regizorului francez Robin Campillo, laureat cu Grand Prix şi Premiul Criticii (FIPRESCI) la Festivalul de la Cannes.

20
/11
/17

Teatrul EXCELSIOR ii invita pe iubitorii teatrului, joi, 23 noiembrie 2017, de la ora 19:00, la evenimentul de inaugurare a Sălii Ion Lucian, situată în strada Academiei, nr. 28-30. Acesta va fi urmat de o reprezentație specială a spectacolului Cocoșelul neascultător, cel mai longeviv titlu din repertoriul teatrului care poartă semnătura auctorială și regizorală a maestrului Ion Lucian.

20
/11
/17

După un memorabil concert susținut recent cu Orchestra Națională Radio, violonistul Alexandru Tomescu revine pe scena Sălii Radio miercuri, 22 noiembrie, de la ora 19.00, într-un recital alături de pianista Sînziana Mircea!

20
/11
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Aproape necunoscut marelui public, Constantin Brăiloiu (1893-1958) a avut șansa unei pregătiri excepționale și apoi, după al Doilea Război Mondial, pe cea a activității în străinătate. A rezultat o carieră plină de realizări în care beneficiari sunt deopotrivă specialiștii din România și cei din Europa.

20
/11
/17

Pe 12 noiembrie 2017 la Teatrul Mic din Bucureşti a avut loc premiera ”Anul Dispărut. 200/7” de Peca Ștefan, în regia Anei Mărgineanu. ”Anul Dispărut. 200/7”  face parte, ca ultim spectacol, din trilogia ”Anul dispărut”, alături de ”Anul dispărut. 1989” și ”Anul dispărut. 1996”.

19
/11
/17

Cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino, care are titlul de lucru „#9”, va fi produs de Sony Pictures , informează The Hollywood Reporter. Tot ce se știe pana acum este că noul film al lui Tarantino (Plasat la finalul anilor 1960 - începutul anilor 1970, în Los Angeles) va beneficia de o distribuţie remarcabilă.

18
/11
/17

  Expoziția „Podoabe străvechi”, cuprinzând câteva sute de obiecte de podoabă cu o vechime cuprinsă între 5.000 și 8.000 de ani, descoperite în așezări și morminte din sud-estul României, a fost deschisă joi la Muzeul județean Buzău. „Expoziția este o premieră națională și este rodul parteneriatului între opt muzee: Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” București, […]

17
/11
/17

Cele mai noi filme poloneze, premiate în ultima vreme în Polonia și în lume, vor putea fi văzute în cadrul festivalului CinePOLSKA, de vineri până duminică și la sfârșitul săptămânii viitoare, la Cinematograful ''Elvira Popescu'' din Capitală.

17
/11
/17

SCRISORI CĂTRE CEI DIN CĂRȚI Pe urmele jurnalistei și spioanei americane Marguerite Harrison, pe când bolșevismul începea.