Morgan Freeman spune ”Povestea lui Dumnezeu”, la TVR 1
https://www.ziarulmetropolis.ro/morgan-freeman-spune-povestea-lui-dumnezeu-la-tvr-1/

O călătorie prin milenii de istorie, arheologie şi teologie, dar şi o căutare personală a celebrului actor, de vineri, 12 mai, de la ora 21.00, la TVR 1. Primul episod dintre cele şase ale primului sezon : „Facerea”.

Un articol de Petre Ivan|12 mai 2017

Religia a modelat istoria lumii şi cum continuă să îndrume viaţa fiecăruia dintre noi – indiferent de credinţa sau de lipsa noastră de credinţă.

Seria Povestea lui Dumnezeu – relatată de Morgan Freeman (THE STORY OF GOD WITH MORGAN FREEMAN, SUA, 2016) prezintă modul în care religia influenţează mersul istoriei, dar şi ce înseamnă Dumnezeu pentru oameni.

Celebru pentru filmele în care a interpretat rolul Creatorului, actorul Morgan Freeman trăieşte, de-a lungul cercetării sale, o experienţă personală, pentru ca în final, să primească şi răspunsurile aşteptate. Povestea lui Dumnezeu – relatată de Morgan Freeman începe la TVR 1 vineri, 12 mai, de la ora 21.00, cu primul episod – „Facerea”.

Pentru realizarea seriei, actorul călătoreşte în cele mai cunoscute locuri sacre din întreaga lume, se întâlneşte cu oameni de diverse credinţe şi vorbeşte cu lideri religioşi, oameni de ştiinţă, istorici şi arheologi, încercând să afle cum a evoluat şi s-a adaptat religia societăţii în schimbare şi, totodată, cum a influenţat religia evoluţia societăţii.

O călătorie prin milenii de istorie, arheologie şi teologie, dar şi o căutare personală a lui Morgan Freeman – prin conversaţii cu preoţi, şamani, imami şi cu oameni obişnuiţi – ca să descopere ce înseamnă Dumnezeu pentru oameni şi să arate că, în pofida aparentelor diferenţe, credinţele noastre sunt mai asemănătoare decât am crede.

În episodul 1, „Facerea”, Morgan Freeman străbate globul pentru a afla răspuns la întrebările: De unde venim şi ce s-a întâmplat „la început”? Am fost creaţi după chipul lui Dumnezeu sau suntem doar rezultatul unei singularităţi de acum 13,8 milioane de ani? Care au fost răspunsurile primite aflăm şi noi vineri, 12 mai, la ora 21.00, în Povestea lui Dumnezeu – relatată de Morgan Freeman, la TVR 1.

Foto: Povestea lui Dumnezeu – tvr.ro

04
/02
/15

Realizat după întâmplări reale şi având opt nominalizări la Premiile Oscar, „The Imitation Game” (Jocul Codurilor) prezintă povestea lui Alan Turing (Benedict Cumberbatch), matematician, criptanalist şi erou de război, pionier al tehnologiei moderne a calculatoarelor. Alături de un grup restrâns de specialişti, el a reuşit spargerea unui cod aşa-numit „de nespart” al maşinăriei Enigma a Germaniei, în al Doilea Război Mondial. 

03
/02
/15

Deși pare un scenariu apocaliptic, de fapt este vorba despre premiera filmului “Orașul câinilor”/ “White God”, câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2015, în regia lui Kornél Mundruczó.

02
/02
/15

Lucian Boicu, un român stabilit în Canada, a lucrat la efectele vizuale ale filmului "American Sniper", de Clint Eastwood, un lungmetraj nominalizat la şase premii Oscar şi inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle.

02
/02
/15

Filmul românesc de scurtmetraj este prezent și anul acesta la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand (30 ianuarie – 7 februarie 2015) prin intermediul Asociației ESTE’N’EST, care organizează pentru a șaptea oară consecutiv standul românesc din cadrul marketului festivalului, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

02
/02
/15

În filmul "Chuck Norris vs. Communism", de Ilinca Călugăreanu, peliculă selectată în secţiunea competiţională World Cinema Documentary, la cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Sundance, o generaţie întreagă se îndrăgosteşte de film, în epoca Războului Rece, scrie prestigioasa publicaţie IndieWire.

30
/01
/15

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „O lacrimă de fată” (1980), regizat de Iosif Demian, este unul dintre cele mai originale filme româneşti realizate în timpul comunismului, polemizând prin stilul său modern şi energic cu falsitatea care caracteriza cinematografia oficială a vremii.

29
/01
/15

Tenorul spaniol Placido Domingo va interpreta rolul principal în opera "Gianni Schicchi", de Giacomo Puccini, care va fi montată de Woody Allen pentru a marca, în această toamnă, cea de-a 30-a aniversare a Operei din Los Angeles.

28
/01
/15

"Timbuktu", un lungmetraj regizat de mauritanul Abderrahmane Sissako, despre Sahelul confruntat cu jihadismul, şi comedia populară "La Famille Bélier", regizată de francezul Eric Lartigau, despre universul surzilor, figurează printre peliculele nominalizate la premiul César pentru cel mai bun film.

28
/01
/15

Compozitorul de muzică de film Hans Zimmer a fost dat în judecată, fiind acuzat că a copiat piesa principală din lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years A Slave" din coloana sonoră a serialului TV "Neveste disperate/ Desperate Housewives".