Mos Craciun vine la UNTEATRU
https://www.ziarulmetropolis.ro/mos-craciun-vine-la-unteatru/

MOS CRACIUN VINE LA UNTEATRU PENTRU COPIII NEVOIASI! Pana in data de 21 decembrie Unteatru strange dulciuri si jucarii care vor fi donate copiilor la care Mos Craciun nu vine. Asadar, pentru al treilea an consecutiv, Unteatru s-a gandit sa-l ajute pe Mos Craciun si, in serile in care sunt programate spectacole, puteti lasa langa bradut o mica […]

Un articol de |11 decembrie 2012

MOS CRACIUN VINE LA UNTEATRU PENTRU COPIII NEVOIASI!

Pana in data de 21 decembrie Unteatru strange dulciuri si jucarii care vor fi donate copiilor la care Mos Craciun nu vine.

Asadar, pentru al treilea an consecutiv, Unteatru s-a gandit sa-l ajute pe Mos Craciun si, in serile in care sunt programate spectacole, puteti lasa langa bradut o mica atentie pentru copiii nevoiasi.

PROGRAM
11 – 15 DECEMBRIE

Marti 11 decembrie, orele 20.00
I PLAY 3X3 TREI TINERI: ACTORI I FEST CASTIGATORI

MEDEEA REDUX de Neil LaBute, cu Amalia Hutan
Cred că mai ales în teatrul contemporan trebuie să îmi însușesc fiecare cuvânt și gest. Recunosc că există asemănări între mine și caracterul Medeea Redux ceea ce m – a ajutat să mă apropii de ea. ( Amalia Hutan)

FĂRĂ CAP după Truman Capote, cu Răzvan Ropotan
Textul pe care îl joc este o adaptare după o nuvelă scrisă de Truman Capote. Nuvela se numește „Șoimul fără cap”. Adaptarea textului a fost făcută firesc în timpul lucrului cu regizoarea Ioana Petre. (Răzvan Ropotan)

MELANCOLIA ACTORULUI de / cu Arina Cojocaru
Textul spectacolului, nu apartine unui autor anume, ci este mai degraba un colaj de poezie, si proza. (Arina Cojocaru)

Miercuri 12 decembrie, orele 19.00

 ZORBA dupa N.Kazantzakis

cu: Silvian Valcu,  Ioan Mihai Cortea
un spectacol de Ioan-Mihai Cortea

Muierea-i altceva… e ceva de neinteles si toate legile statului si ale religiei gresesc. De-ar fi sa fac io legile nu le-as face la fel pentru muieri si pentru barbati, NU! una, zece, o suta o mie pentru barbat, doar e barbat, poa’ sa le-ndure… dar nici macar una pentru muiere, pentru ca muierea-i o faptura slaba.” 

Joi 13 decembrie, orele 19.00

TREAPTA A NOUA de Tom Zeigler

Cu : Valentina Zaharia, Patricia Katon, Iolanda Covaci, Monica Sandulescu.

Proiect coordonat de prof. univ. dr. Adriana Popovici

*Treapta a noua* – o piesa despre asumarea responsabilitatii. Plina de umor de buna calitate, glume si intepaturi, mascheaza foarte bine drama care se ascunde in spatele cuvintelor.

Vineri 14 decembrie, orele 19.00
NASCUT IN 84′ 
Un spectacol/ performance cu Irina Drăgănescu
Regia: Catinca Drăgănescu

“Născut în ‘84” este un colaj, realizat pe baza unei ample documentări, din mărturii, cărți şi articole. Ne-am propus un spectacol frust ce să expună cu umor şi ironie mentalitatea noastră, a celor ce sunt acum tinerii adulţi, acea generaţie frântă între comunism şi capitalism,  în acest context istoric, politic, social şi mai ales uman, cuprins de ample frământări legate de identitate şi moduri de acțiune. 

Sambata 15 decembrie, orele 19.00

TREI FEMEI INALTE  după Edward Albee

(Producție ArCuB și UnTeatru)

cu: Cristina Casian, Florina Gleznea și Nicoleta Lefter

Muzica: Nicu Alifantis și Sofia Vicoveanca

scenografia: Vladimir Turturica

regia: Andrei și Andreea Grosu

Un text contemporan care vorbește despre conflictul dintre generații. Întâlnim trei tipologii de personaje care aparent nu au nimic în comun în afară de spațiul în care se întâlnesc. Relațiile se consolidează, principiile umane se dezmorțesc pentru ca până la final cele trei personaje să se contopească într-unul.
Spectacolul poate fi o radiografie a ființei umane surprinsă în trei etape de evoluție.

Luni 17 decembrie, orele 19.00 

UN TRAMVAI NUMIT DORINTA de Tennessee Williams

cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter,

Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki

Scenografia: Vladimir Turturica

Regia: Andrei si Andreea Grosu

Un spectacolul care urmăreşte, sub lupă, evoluţia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: RATAREA. Textul lui Williams stă la baza unei creaţii spectaculare care îşi doreşte răspândirea unei poveşti de care nu te mai poţi despărţi.

Vineri 21 decembrie, orele 19.00 

UN TRAMVAI NUMIT DORINTA de Tennessee Williams

cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter,

Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki

Scenografia: Vladimir Turturica

Regia: Andrei si Andreea Grosu

Un spectacolul care urmăreşte, sub lupă, evoluţia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: RATAREA. Textul lui Williams stă la baza unei creaţii spectaculare care îşi doreşte răspândirea unei poveşti de care nu te mai poţi despărţi.

 

22
/02
/17

Într-o zi de 22 februarie se năștea actrița italiană Giulietta Masina, al cărei destin a fost legat de o altă biografie celebră din lumea filmului, cea a regizorului Federico Fellini, soţul ei. Tot într-o zi de 22 februarie se năștea poetul şi fabulistul Grigore Alexandrescu, cel care va consacra în literatura română ca specii literare autonome epistola, meditaţia şi satira, și se stingea din viață Andy Warhol, unul dintre cei mai reprezentativi artişti americani ai mişcării pop.

21
/02
/17

Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" organizează în perioada 27 februarie - 8 martie Târgul "De Mărțișor", eveniment prin care își propune promovarea "vechiului obicei al dăruirii, la început de primăvară, a micilor obiecte artizanale cu rol protector".

21
/02
/17

Foștii membrii Beatles Paul McCartney și Ringo Starr au avut prima lor colaborare după șapte ani. Veteranii muzicieni, singurii membri în viață ai celebrului grup din Liverpool, s-au reunit la sfârșitul săptămânii trecute pentru o colaborare de studio la ultimul album al lui Ringo Starr.

21
/02
/17

Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin” va susține un concert extraordinar pentru a marca Ziua Madrigalului, pe 26 februarie 2017, începând cu ora 17:00, la Sala de Spectacol “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică București. Concertul este consacrat împlinirii a 92 de ani de la nașterea regretatului dirijor și compozitor Marin Constantin, fondatorul Corului Madrigal.

21
/02
/17

În fiecare an, la 21 februarie, se celebrează Ziua Internațională a Limbii Materne, un eveniment ce promovează diversitatea culturală și lingvistică din întreaga lume.

20
/02
/17

La împlinirea a 165 de la naşterea lui I.L. Caragiale, Casa de Producţie TVR prezintă în această seară, de la ora 20.10, la TVR2, spectacolul „Al matale, Caragiale”, în regia lui Mircea Cornişteanu. Din distribuție fac parte regretații actori Radu Beligan, Mircea Albulescu și Șerban Ionescu.

20
/02
/17

Profesorul universitar Jean-Pierre Sirois-Trahan a descoperit în arhivele Centrului Naţional al Cinematografiei din Canada un film alb-negru care l-ar reprezenta pe scriitorul francez Marcel Proust, literatul considerând că montajul este singurul existent care îl înfăţişează pe scriitor.

20
/02
/17

Ca o invitație la reflecție și empatie, BIEFF supune dezbaterii ideile preconcepute legate de corpul uman – de prezentarea, reprezentarea și auto-reprezentarea lui – atrăgând atenția asupra complexelor implicații socio-politice ale identității. Popularele programe tematice dedicate corpului și performance-ului revin și anul acesta la BIEFF între 28 martie și 2 aprilie.

20
/02
/17

„Întotdeauna mi-am dorit să fiu o persoană mai bună ziua următoare decât am fost cu o zi în urmă.” – Sidney Poitier . Actorul din „Guess Who's Coming to Dinner” / Ghici cine vine la cină (1967) este primul artist de culoare distins cu un premiu Oscar. S-a născut la 20 februarie 1927, în timpul unei călătorii pe mare, pe care o făceau părinții săi dinspre insula natală, Cat Island, Bahamas către Miami, Florida, unde mergeau să vândă produsele de la fermă.

19
/02
/17

Singurul film românesc aflat anul acesta în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, lungmetrajul ,,Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer, a primit sâmbătă seara premiul ,,Ursul de Argint” pentru ,,Contribuţie Artistică Deosebită în Cinematografie”, distincţie acordată Danei Bunescu pentru montajul filmului.

17
/02
/17

CRONICĂ DE FILM Inspirat dintr-un roman de autoficţiune al lui Cezar Paul-Bădescu, „Ana, mon amour”, noul film al lui Călin Peter Netzer, prezentat în Competiţia Festivalului de la Berlin, încearcă să reia reţeta stilistică de mare succes din „Poziţia copilului”, însă rezultatul este modest.