Movie night by the book – Modern Times, de Charlie Chaplin
https://www.ziarulmetropolis.ro/movie-night-by-the-book-modern-times-de-charlie-chaplin/

Editura Nemira ii invită pe cinefili la o nouă ediţie Movie night by the book, miercuri, 2 august, de la ora 21.00, dedicată lui Charlie Chaplin: seara începe cu o discuţie despre Viaţa mea, autobiografia regizorului şi continuă cu proiecţia filmul Modern Times. 

Un articol de Petre Ivan|28 iulie 2017

Moderatorii discuției sunt Ana Nicolau și Andrei Huțuleac. Evenimentul are loc pe terasa barului Epic (str. Colței, nr. 50).Modern Times

Modern Times (Timpuri noi) este o comedie mută produsă și regizată de Charlie Chaplin în 1936.

Personajul interpretat chiar de Charlie Chaplin lucrează ca muncitor la o linie de asamblare unde trebuie să strângă șuruburi pe bucăți de mașini, dar din cauza automatizării liniei de producție are o cădere nervoasă care trimite fabrica în haos.

Aventurile proaspătului șomer continuă cu o manifestație comunistă și multe alte neînțelegeri comice.

Viața mea este autobiografia scrisă de Charles Chaplin la 75 de ani, apărută în colecția Yorick a editurii Nemira în 2016.

Puţine biografii sunt atât de spectaculoase, de controversate şi de inspiraționale precum povestea lui Chaplin și a saltului din sărăcia lucie a unui cartier londonez până la statutul de simbol al cinematografiei mondiale.

Document inestimabil al unui destin personal şi al istoriei artelor, cartea lui Chaplin este totodată cartea unei epoci strălucit evocate.

Foto: Modern Times, Charlie Chaplin –

 

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.