Mozart Steps. Sau octombrie în paşi de dans / Sibiu, Iaşi şi Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/mozart-steps-sau-octombrie-in-pasi-de-dans-sibiu-iasi-si-bucuresti/

Prima reprezentaţie din această stagiune a spectacolului „Mozart Steps”, creat de Gigi Căciuleanu la Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu, va avea loc joi, 9 octombrie, ora 19:00. Trei zile mai târziu, spectacolul se va regăsi în programul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr (FITPT) de la Iaşi, iar pe 27 octombrie se va juca la Bucureşti, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT).

Un articol de Petre Ivan|8 octombrie 2014

Spectatorii sibieni vor avea ocazia să revadă această creaţie cu totul specială, în care actorii TNRS explorează zona teatrului-dans,într-un concept original al legendarului coregraf Gigi Căciuleanu, care combină muzica occidentalului Mozart şi muzica orientală, egipteană.

Spectacolul prezintă confruntarea dintre două universuri, muzica lui Mozart și dansul lui Căciuleanu, dând naştere unui spațiu ce excelează în energii și care se folosește de corpurile actorilor pentru a crea un imaginar poetic vibrant. Nu mai puţin de 30 de performeri vor evolua pe scenă, atât actori de la secția română și secția germană a Teatrului Național din Sibiu, cât și studenți de la Secția de Actorie a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Duminică, 12 octombrie,

Teatrul Național Radu Stanca Sibiu va prezenta spectacolul „Mozart Steps” la Teatrul Luceafărul din Iaşi, în închiderea celei de-a VII-a ediţii a FITPT, ce se desfăşoară

Coregraful Gigi Căciuleanu, autorul spectacolului „Mozart Steps”

Coregraful Gigi Căciuleanu, autorul spectacolului „Mozart Steps”

anul acesta sub genericul “Noi realităţi teatrale”. Timp de 8 zile, între 5-12 octombrie, 24 de companii de stat și independente din 15 ţări prezintă spectacole în cele două săli ale teatrului, precum şi în alte spaţii.

Genuri foarte variate, de la teatru educaţional, teatru coregrafic, teatru documentar, teatru-imagine, multimedia, teatru acustic, teatru pe apă, teatru-dans, teatru de obiecte, animaţie, spectacole-lectură, dans, film, lansări de carte, conferinţe, vor readuce în atenţie marile nume ale inovaţiilor estetice ale ultimelor decade precum Peter Brook, Sasha Waltz, Krystian Lupa, Pippo Delbono, Camil Petrescu, Philippe Genty, Esteve Soler.

Mozart Steps, la FNT

Spre finalul lunii octombrie, spectacolul „Mozart Steps” va fi prezentat în cadrul celei de-a XXIV-a ediţii a FNT, ce se va desfăşura la Bucureşti în perioada 24 octombrie – 2 noiembrie 2014. Reprezentaţia va avea loc pe 27 octombrie, ora 20:30, la Centrul Cultural „Ion Manu” Otopeni.

Mozart StepsÎn 10 zile de festival vor avea loc 83 de reprezentaţii ale unor spectacole din Bucureşti şi din ţară, precum şi alte evenimente : expoziţii, conferinţe, lansări de carte, spectacole de teatru radiofonic, spectacole de teatru de televiziune.

MOZART STEPS – INFO

joi, 9 octombrie, ora 19:00, la sala Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu

un spectacol de teatru coregrafic de GIGI CĂCIULEANU

SCENOGRAFIE ȘI LIGHT DESIGN: Gigi Căciuleanu;

ASISTENT COREGRAFIE: Adriana Bârză;

ASISTENT SCENOGRAFIE: Alin Gavrilă;

DISTRIBUȚIA: Veronica Arizancu, Florin Coşuleţ, Ali Deac, Diana Fufezan, Raluca Iani, Adrian Matioc, Adrian Neacşu, Cătălin Pătru, Daniel Plier, Vlad Robaş, Marius Turdeanu, Liviu Vlad, Arina Ioana Trif, Anca Pitaru; STUDENȚII: Vlad Bacalu, Anton Balint, Cristina Blaga, Paul Bondane, Iulia Pop, Tudor Răileanu, Maria Soilică, Cristi Timbuş, Maria Tomoiagă, Alexandra Şerban, Teodora Voineagu

durata aproximativă: 1h06min

preț bilete: 20 lei; 15 lei

Foto: Mozart Steps, Gigi Căciuleanu – Sebastian Marcovici, tnrs.ro

25
/11
/16

În deschiderea Festivalului de dramaturgie contemporană poloneză, care se desfăşoară între 1 şi 6 decembrie 2016 pe scena Teatrului Contemporan din Wrocław, se joacă spectacolul TNB Între noi e totul bine, piesa incitantei autoare poloneze Dorota Masłowska, în regia lui Radu Afrim. Spectacolul este unul din primele 3 titluri de mare interes ale manifestării, potrivit recomandărilor organizatorilor.

25
/11
/16

Lolita, Un veac de singurătate și În căutarea timpului pierdut se regăsesc pe lista celor mai bune cărți ale secolului XX, în timp ce dintre operele secolului XIX au fost alese, printre altele: Război şi pace, Madame Bovary sau Marile Speranţe. Cei care au votat acest inedit top sunt 125 de autori celebri ai zilelor noastre, iar preferințele lor figurează în cartea "The Top Ten: Writers Pick Their Favorite Books", scrisă pentru uzul cititorilor.

25
/11
/16

Premiera "Nastasia", după piesa Domnișoara Nastasia de G. M. Zamfirescu, deschide noua stagiune la Teatrul Masca. Spectacolul regizat de Mihai Mălaimare va fi pus în scenă de pe 26 noiembrie, de la ora 19:00.

25
/11
/16

Înperioada 1-4 decembrie, la Cinema Elvira Popescu, din cadrul Institutului Francez din București, se va desfășura evenimentul „Filmele LUX. 10 pentru 10”. Manifestarea are loc cu ocazia aniversării a 10 de ani de la prima ediție a Premiului LUX pentru film european, distincție acordată anual de Parlamentul European.

24
/11
/16

Disponibil pe platforma gratuită Cinepub, documentarul „Iubiții Domnului”, realizat în 1997 de Dan Alexe, prezintă rivalitatea dintre doi șeici derviși din Skopje. Două personaje excentrice, privite cu empatie, dar și cu o ironie blândă - și asta atunci când regizorul chestionează discret practicile lor religioase.

24
/11
/16

Se joacă la Nottara spectacolul „Iarna” (după o piesă de Jon Fosse, dramaturg norvegian contemporan), regizat de Mihai Măniuțiu. Scenografia: Adrian Damian. Muzica: Mihai Dobre (de la Șuie Paparude). Coregrafia: Andrea Gavriliu. Cu: Andi Vasluianu, Catrinel Dumitrescu, Andrea Gavriliu, Ștefan Lupu.

24
/11
/16

"Totdeauna prezentul este cel care contează. E adevărat că nostalgiile plăcute din trecut se pot îmbina cu speranţele din viitor, creând astfel adevărata viaţă a fiecăruia dintre noi. Acest lucru este valabil, sau poate mai valabil, în viaţa artistică." - Emil Hossu

24
/11
/16

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertății, Speranței și Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt”. Distincția a fost acordată la Palatul Națiunilor Unite – Geneva, la Summitul Global de Religie, Pace și Securitate.

23
/11
/16

Pianistul şi compozitorul Havasi s-a obişnuit să aibă concertele sold-out la revenirile sale în România. Nici de data aceasta nu s-a abătut de la regulă. Cel mai rapid pianist din lume, cel care a atins de 498 de ori într-un minut aceeaşi clapă a instrumentului, a ajuns rapid şi la sufletul spectatorilor români care l-au aplaudat aseară la Sala Palatului.

23
/11
/16

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în parteneriat cu ARCUB organizează AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2016, ediția a IV-a, festival dedicat tinerilor actori. Dată limită înscrieri: 8 decembrie. Desfășurare festival: 15, 16, 17 decembrie

22
/11
/16

Thrillerul psihologic Fragmentar/ Remainder intră în data de 9 decembrie în cinematografele din România, distribuit de Transilvania Film. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Berlin, a fost selectat în competitiile TIFF si Festivalul de Film de la Atena, și marchează debutul în cinematografie al artistului vizual de origine israeliană Omer Fast.