!MPRO revine pe scena teatrelor din București și din țară
https://www.ziarulmetropolis.ro/mpro-revine-pe-scena-teatrelor-din-bucuresti-si-din-tara/

Singurul Festival Naţional de Teatru de Improvizaţie îşi începe cea de-a doua ediţie printr-un amplu turneu de spectacole în ţară, desfăşurate în perioada 9 – 13 octombrie.

Un articol de Petre Ivan|4 octombrie 2014

Șaisprezece trupe de improvizație vor juca în opt orașe din România, Campionatul de Teatru Sport, jurizat de către un expert narativ, un expert tehnic și un expert în divertisment – publicul. Cele mai bune trupe ale bătăliilor creative ce vor avea loc în Galați, Baia Mare, București, Oradea, Craiova, Iași, Târgoviște și Târgu Mureș vor performa în fața publicului bucureștean în etapele următoare de sferturi și semifinale, în singurul festival ce reunește actori profesioniști ai teatrului de improvizație.

Teatrul Sport este o formă de teatru modern, un spectacol de improvizație adus în România de către Vlad Massaci. Împreună cu actrița și profesoara de improvizație Mihaela Sîrbu, regizorul va juriza Finala Campionatului de Teatru Sport, spectacol programat în deschiderea Festivalului Național de Improvizație, pe 23 octombrie.

impro_suport-foto_01

Cea de-a doua ediție !MPRO aduce în perioada 23 octombrie – 1 noiembrie pe scena teatrelor din București spectacole în premieră în România. Timp de 10 zile, la Teatrul de pe Lipscani, Teatrul Elisabeta și Godot Cafe-Teatru, actorii vor juca în fața publicului formate noi de improvizație, extrem de populare în țări precum SUA, Canada sau Australia.

În cele zece zile de eveniment publicul va avea parte atât de spectacole de teatru de improvizație jucate pentru prima data în cadrul festivalului cât și de ateliere, lansări de carte și proiecții de film ale improvizatorilor internaționali.

La prima ediție, !MPRO și-a propus să aducă laolaltă trupele de improvizație din România, pentru a arăta publicului peisajul improvizației așa cum a fost el conturat de cei peste o sută de improvizatori români. Anul acesta !MPRO provoacă deopotrivă spectatorii și comunitatea actorilor să descopere provocarile teatrului de improvizație, un cameleon al artelor spectacolului.

Despre !MPRO – Festivalul Național de Improvizație

!MPRO este singurul festival de improvizație din România. Ediția a 2-a este organizată cu sprijinul ARCUB, prin programul București 555.

06
/12
/23

Teatrul „Gong” și Revista „Euphorion” prezintă cea de-a treia conferință organizată în cadrul Simpozionului Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”. Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” și îl va avea ca invitat pe Marin Mălaicu-Hondrari.

06
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață, sau mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit.

06
/12
/23

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.

05
/12
/23

Cu emoție, bucurie și multă speranță, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” dorește să comunice publicului una din cele mai importante victorii obținute în instanță, legată de însăși identitatea sa instituțională: redobândirea dreptului de administrare asupra Studioului de Teatru Casandra.