Multi-premiatul „Pop Aye”, în deschiderea HipTrip Travel Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/multi-premiatul-pop-aye-in-deschiderea-hiptrip-travel-film-festival/

Ia-ţi viza de cinefil de la singurul festival de film de călătorie din România, HipTrip Travel Film Festival, care va avea loc anul acesta în perioada 23-26 noiembrie la Cinema Union şi Cinemateca Eforie din Bucureşti. Peste 15 filme din toate colţurile lumii, în premieră în România, vor fi prezentate publicului iubitor de călătorii şi cinema.

Un articol de Liliana Matei|5 noiembrie 2017

Fie că e vorba de documentare sau de filme de ficțiune, producțiile selectate în cadrul HipTrip Travel Film Festival 2017 ne prezintă într-o lumină nouă destinații pline de personalitate, prin intermediul unui limbaj filmic curajos și inovator. Principala secțiune a festivalului, Focus, este dedicată continentul asiatic, prin excelență eterogen și cum nu se poate mai ofertant din punct de vedere cinematografic, în timp ce secțiunea Exploratorii râmâne în aceeași notă ca și în anii trecuți, dedicată celor care se aventurează pe căi mai puțin umblate. Acestor două secțiuni consacrate, se adaugă Etno Trip, secțiune 100% nouă dedicată oamenilor din spatele destinațiilor, respectiv Hip Kids, secțiunea dedicată copiilor și adolescenților. – Cătălin Olaru, director artistic.

Anul acesta, HipTrip Travel Film Festival va debuta cu proiecția în premieră națională a filmului Pop Aye, o producție Singapore-Thailanda, în regia lui Kirsten Tan. Lansat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Sundance, acolo unde a fost premiat cu Mențiunea Specială a Juriului pentru Scenariu, filmul a fost selectat la Rotterdam și premiat cu trofeul cu VPRO Big Screen Award. La începutul acestei luni, Pop Aye a câștigat marele premiu (Golden Eye) la Zurich Film Festival. Pop Aye este propunerea orașului-stat Singapore la Oscar 2018. Pelicula va rula joi, 23 noiembrie 2017, de la ora 19:30 la Cinemateca Eforie.

Pop Aye este poveste lui Thana, un arhitect care simte că se apropie de sfârșitul carierei. Într-o zi, din pură întâmplare, îl revede pe elefantul său din copilărie, Pop Aye. Cuprins de fericire, Thana îl cumpără pe Pop Aye și cei doi pornesc într-o călătorie de-a lungul Thailandei, în căutarea fermei unde și-au petrecut împreună primii ani din viață.

HipTrip Travel Film Festival este un festival dedicat cinefililor dependenți de călătorii, precum și celor care caută inspirație pentru viitoare călătorii. Este un mod de a ne aminti că filmul în sine este o călătorie deschisă oricui, care ne poartă în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, prin viziunea cineaștilor care l-au creat.

Pentru detalii suplimentare, urmăreşte site-ul http://hiptrip.ro şi http://facebook.com/hiptrip.ro.

Biletele pentru HipTrip Travel Film Festival vor fi disponibile pe http://eventbook.ro și în rețeau de parteneri Eventbook.

HipTrip Travel Film Festival este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

18
/05
/14

CRONICĂ DE FILM Proiectat anul trecut în competiţia oficială de la Cannes, „Borgman”, în regia olandezului Alex van Wardermam, se înscrie în seria fabulelor care au ca ţintă predilectă materialismul societăţii moderne şi acea clasă de mijloc blazată în rutina sa emoţională şi familială.

16
/05
/14

 A treia ediție a Festivalului Pelicam are loc la Tulcea între 13 și 15 iunie și aduce filme în premieră națională cu semnătura unor regizori internaționali premiați care ne spun povești despre legături strânse între viața oamenilor și pământurile lor, din pădurea amazoniană până în Laponia.

16
/05
/14

Experiențe bizare, iubiri ucigătoare, transformări neașteptate, zombi, exorciști, canibali – amatorii de senzații tari au la dispoziție trei secțiuni cu povești „întunecate”, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania: Fără limită/ No Limit, Umbre/ Shadows și noua Midnight Delirium, un program special de filme difuzate la miezul nopții.

16
/05
/14

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (14 - 25 mai) este una a exceselor, conform afirmă editorii de la AFP, care au publicat o serie de date şi de cifre, pentru a argumenta această afirmaţie.

15
/05
/14

CRONICĂ DE FILM Era inevitabil ca un monstru spectaculos vizual precum Godzilla să fie adaptat la 3D. Numai că, în aparenta dorinţă de a livra ceva memorabil, realizatorii par să fi pierdut simţul măsurii, oferind un Godzilla gigantesc pentru standardele modelului, însă umbrit de două creaturi nuclearofage cu apucături exterminatoare.

15
/05
/14

Ziarul Metropolis şi MediaPro Distribution te trimit la cinema! Participă la concurs şi poţi câştiga 3 invitaţii duble pentru filmul „#selfie”, la Cinema City Sun Plaza din Bucureşti.

15
/05
/14

Filmul "Grace of Monaco", cu Nicole Kidman, a fost proiectat în deschiderea Festivalului de la Cannes, în afara competiţiei oficiale, şi a fost primit cu râsete, ironii şi critici de jurnaliştii din presa de specialitate, prezenţi la proiecţia care a avut loc miercuri.

14
/05
/14

10 actori talentați din teatrele din România vor avea parte de expunere, de întâlniri cu publicul, presa și specialiștii din industria filmului la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie), în cea de-a treia ediție a programului 10 pentru FILM.

13
/05
/14

Cu ocazia celei de 67-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes (14 – 25 mai 2014), TV5MONDE va avea un program special, pe toată durata prestigiosului eveniment cinematografic.

12
/05
/14

22 de povești românești, 14 lungmetraje și 8 scurtmetraje, unele prezentate în premieră absolută, se regăsesc în mult-așteptata secțiune Zilele Filmului Românesc, la cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie).

12
/05
/14

Borgman este un thriller horror cu tentă de umor negru, regizat de olandezul Alex van Warmerdam (The Northerners, The Dress), despre un vagabond care intră în viaţa unei familii din partea superioară a societăţii, transformând-o imediat într-un adevărat coşmar.

12
/05
/14

CRONICĂ DE FILM. Documentarul ”Bucureşti, unde eşti?”, al fotografului şi cineastului Vlad Petri, surprinde protestele din 2012 din Capitală, oferind nu doar o perspectivă empatică şi cu o certă valoare sociologică şi istorică, dar şi o încercare, mai subtilă, de chestionare a realităţii.

09
/05
/14

Ar fi putut concura cu marile actriţe de la Hollywood, dar a ales să uimească Parisul. A devenit o stea în cinematografia franceză a anilor ’30. „Cea mai aristocratică dintre actriţe“, „regina teatrului din Paris“, „unica“, „extraordinara“, „inimitabila Elvira“, aşa cum o alinta presa, Elvira Popescu a cucerit publicul francez, îmblânzindu-i pe cei mai exigenţi critici. Cei mai renumiţi dramaturgi ai vremii au scris pentru ea.