Muzeul Art Safari București anunță cum descoperi în siguranță expozițiile ediției din 11-20 septembrie 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzeul-art-safari-bucuresti-anunta-cum-descoperi-in-siguranta-expozitiile-editiei-din-11-20-septembrie-2020/

Cea de-a şaptea ediţie a Pavilionului de Artă București — Art Safari va avea loc în perioada 11-20 septembrie 2020, în Bucureşti, în condiţiile de siguranţă cerute prin legea ce reglementează activitatea muzeelor.

Un articol de Petre Ivan|24 iulie 2020

Cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, aflat sub patronajul Primăriei Municipiului București și UNESCO și realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, va implementa un acces tip circuit și va permite un flux controlat de vizitatori, alături de alte măsuri de prevenție;  

Printre noutățile anunțate în cadrul ediției din acest an se numără și o expoziție dedicată lui Sabin Bălașa, pictor contemporan celebru în anii 80-90, cea mai mare expoziție din ultimii 50 de ani dedicată maestrului Gheorghe Petrașcu și o expoziție în premieră națională semnată de Guerrilla Girls, grup a cărui artă a făcut înconjurul lumii; 

Art Safari va organiza și o expoziție care va avea în centru lucrări de artă create de copii în perioada în care au stat acasă; 

Începând cu data de 24 iulie, biletele și abonamentele la eveniment vor putea fi achiziționate online cu o reducere de 30%. 

„În ultimele luni, arta a găsit căi neașteptate pentru a ne face viața mai frumoasă și a ne da speranță. Oamenii au putut vizita virtual cele mai frumoase muzee ale lumii și s-au bucurat de piese de teatru și spectacole în fața ecranelor. Iar vestea redeschiderii muzeelor în luna mai a stârnit multă emoție în rândul iubitorilor de frumos. 

Sunt bucuroasă să vă anunț că Art Safari București, cel mai mare muzeu temporar din România, își va deschide porțile pentru iubitorii de artă și anul acesta, oferind o experiență de vizitare în deplină siguranță. Vom purta măști, vom vizita Pavilionul pe un circuit stabilit de dinainte, ne vom proteja unii pe alții și ne vom bucura astfel împreună de expozițiile special create.

O altă noutate pe care o aduce ediția 2020 este expoziția creată exclusiv din lucrările copiilor. Cei mici au desenat în această perioadă speranță, o lume în care primăvara vine mai repede, iar culorile fac totul mai frumos. Suntem curioși să vedem cum au simțit cei mici perioada #stamacasa, așa că le vom răsplăti creativitatea, expunându-le lucrările la Art Safari, eveniment realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, aflat sub patronajul Primăriei Municipiului București, prin Expo Arte, și UNESCO”, spune Ioana Ciocan, Director General Art Safari București.  

Condiții speciale de vizitare a expozițiilor Art Safari București

Accesul fiecărui vizitator în muzeul temporar Art Safari se va face controlat, iar traseul de vizitare va fi unul tip circuit unidirecțional, prin stabilirea unor fluxuri de vizitare, în zone expoziționale diferite. 

Vizitatorilor le va fi verificată temperatura la intrarea în spațiul expozițional, aceasta fiind o condiție obligatorie de acces. De asemenea, accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării corespunzătoare a măștii pe toată durata vizitei. Vizitatorii vor fi rugați să își dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziție la intrarea în Art Safari și în multiple alte puncte, la fiecare nivel expozițional.

Se caută talente! Carantina, văzută prin pensulele copiilor

Art Safari București a adăugat programului expozițional și Pavilionul Copiilor „Art is Your Superpower”, care va cuprinde exclusiv lucrări de artă create de copii în perioada în care au stat acasă. Lista pentru această expoziție este încă deschisă: micii artiști cu vârste între 3 și 12 ani sunt invitați să trimită lucrările de artă până pe 10 august 2020, prin poștă, la adresa ART SAFE, strada Băiculești 29A, București, sector 1. 

Operele de artă trebuie să fie realizate în dimensiunea A3 (sau mai mică), iar numele și vârsta trebuie să fie notate în partea dreaptă jos, cu creionul. Fiecare participant trebuie să trimită o singură lucrare pentru expoziție. Regulamentul este disponibil aici: https://bit.ly/3fO9oSZ

În plus, în cadrul programului educational Art Safari Kids, copiii cu vârste între 3 și 12 ani vor avea șansa să-și dezvolte creativitatea în cadrul a numeroase ateliere de creație (ateliere pentru toată familia, ateliere de pictură dedicate pictorilor români, bandă desenată cu supereroi, ilustrație în acuarelă, modelaj în lut, pictură pe sticlă, colaj, ceramic). Pe lângă ateliere, copiii vor beneficia și de tururi ghidate gratuite pe un traseu redesenat pentru ei. Toate activitățile sunt adaptate în funcție de vârsta copiilor și se vor desfășura cu respectarea măsurilor de siguranță. 

Începând cu data de 24 iulie, biletele și abonamentele cu o reducere de 30% (40 lei pentru un bilet de o zi și 80 lei pentru un abonament) vor fi puse în vânzare pe https://tickets.artsafari.ro

Despre Art Safari București

Pavilionul de Artă București – Art Safari se desfăoară sub patronajul Primăriei Municipiului București și CNR UNESCO, în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, și este un eveniment cultural unic în România ca structură, concept și amploare. Pavilionul Muzeal, cu lucrările de Tezaur ale maeștrilor artei românești, Pavilionul Central, cu lucrări ale mișcării artistice contemporane, Pavilionul Internațional și programul educațional – Art Safari Kids formează conceptul unic al Pavilionului de Artă București. Art Safari a înregistrat 165.000 de vizitatori în primele șase ediții. Mai multe detalii: www.artsafari.ro

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.

26
/10
/21

De astăzi, platforma www.muzeulabandonului.ro este activă. Se deschide, astfel, aleea către Muzeul Abandonului. Muzeu-forum digital și participativ. În această etapă a proiectului veți putea explora exteriorul clădirii muzeului și câteva dintre facilitățile proiectului. Interiorul și expozițiile muzeului vor fi disponibile în curând, alături de zeci de povești despre abandon, speranță, contorsionări și reveniri spectaculoase ale sufletului.

16
/10
/21

Răzbunare, dragoste și disperare, toate topite într-o singură flacără mistuitoare. Arii celebre, coruri tulburătoare, conflicte dramatice de neuitat, toate vă așteaptă în premiera spectacolului Norma de Bellini ce le va aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti între 21 şi 24 octombrie pe celebrele Elena Moşuc – Norma şi Ruxandra Donose – Adalgisa, alături de care va evolua tenorul Daniel Magdal – Pollione.

13
/10
/21

În luna octombrie, galeria neconvențională Celula de artă propune două exerciții de introspecție, la fel de necesare dar fiecare propunându-și scopuri și rezultate diferite. Artistul plastic contemporan Beaver expune lucrarea “exe cute”, o juxtapunere a grotescului cu gingășia până pe 14 octombrie iar între 15 – 30 octombrie în galerie se va putea vedea instalația imersivă “Cenușa memorie” a Ancăi Coller, ce încapsulează emoțiile artistei în urma unui incendiu care i-a distrus atelierul..

11
/10
/21

Despre școlile din mediul rural, mai ales cele din mici sate care par uitate de lume și autorități, se știe că se confruntă cu mari probleme, începând de la cele legate de infrastructură, până la absența tehnologiei necesare procesului de educație. Însă aceasta nu mai este și situația Școlii Gimnaziale nr. 2 din satul Progresu, comuna Sohatu, județul Călărași. După ce ani de zile profesorii și elevii „s-au descurcat”, după cum ei înșiși spun, cu condițiile grele în care au învățat – toalete în curte, frig în clase, acoperișul deteriorat prin care se strecura ploaia – școala este acum complet renovată și, mai mult, folosește o platformă de management educațional de ultimă oră. Totul a fost posibil prin implicarea directorului școlii, Daniela Niculescu, care „și-a strigat” nevoile pe platforma HartaEdu lansată de Narada.

08
/10
/21

În epoca rețelelor de socializare, a selfie-urilor și filtrelor de tot felul, când o imagine se face și se desface în câteva secunde și toți visăm la gloria efemeră, conform butadei enunțate de Andy Warhol, dilemele și sensurile autoreprezentării încă sunt discutate. Căci a te reprezenta, indiferent de epocă, nu este un gest lipsit de semnificații estetice și sociale. Un articol de Monica Neațu.

08
/10
/21

Proiectul Vitrine Imposibile, o instalație performativă produsă de Vanner Collective, în regia Iuliei Grigoriu, aduce în văzul lumii Supra Fețele, creaturi care prind contur în spațiile a trei galerii din centrul capitalei, aflate pe Calea Victoriei, în datele de 9, 10, 23 și 24 octombrie.