Muzeul Art Safari București anunță cum descoperi în siguranță expozițiile ediției din 11-20 septembrie 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzeul-art-safari-bucuresti-anunta-cum-descoperi-in-siguranta-expozitiile-editiei-din-11-20-septembrie-2020/

Cea de-a şaptea ediţie a Pavilionului de Artă București — Art Safari va avea loc în perioada 11-20 septembrie 2020, în Bucureşti, în condiţiile de siguranţă cerute prin legea ce reglementează activitatea muzeelor.

Un articol de Petre Ivan|24 iulie 2020

Cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, aflat sub patronajul Primăriei Municipiului București și UNESCO și realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, va implementa un acces tip circuit și va permite un flux controlat de vizitatori, alături de alte măsuri de prevenție;  

Printre noutățile anunțate în cadrul ediției din acest an se numără și o expoziție dedicată lui Sabin Bălașa, pictor contemporan celebru în anii 80-90, cea mai mare expoziție din ultimii 50 de ani dedicată maestrului Gheorghe Petrașcu și o expoziție în premieră națională semnată de Guerrilla Girls, grup a cărui artă a făcut înconjurul lumii; 

Art Safari va organiza și o expoziție care va avea în centru lucrări de artă create de copii în perioada în care au stat acasă; 

Începând cu data de 24 iulie, biletele și abonamentele la eveniment vor putea fi achiziționate online cu o reducere de 30%. 

„În ultimele luni, arta a găsit căi neașteptate pentru a ne face viața mai frumoasă și a ne da speranță. Oamenii au putut vizita virtual cele mai frumoase muzee ale lumii și s-au bucurat de piese de teatru și spectacole în fața ecranelor. Iar vestea redeschiderii muzeelor în luna mai a stârnit multă emoție în rândul iubitorilor de frumos. 

Sunt bucuroasă să vă anunț că Art Safari București, cel mai mare muzeu temporar din România, își va deschide porțile pentru iubitorii de artă și anul acesta, oferind o experiență de vizitare în deplină siguranță. Vom purta măști, vom vizita Pavilionul pe un circuit stabilit de dinainte, ne vom proteja unii pe alții și ne vom bucura astfel împreună de expozițiile special create.

O altă noutate pe care o aduce ediția 2020 este expoziția creată exclusiv din lucrările copiilor. Cei mici au desenat în această perioadă speranță, o lume în care primăvara vine mai repede, iar culorile fac totul mai frumos. Suntem curioși să vedem cum au simțit cei mici perioada #stamacasa, așa că le vom răsplăti creativitatea, expunându-le lucrările la Art Safari, eveniment realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, aflat sub patronajul Primăriei Municipiului București, prin Expo Arte, și UNESCO”, spune Ioana Ciocan, Director General Art Safari București.  

Condiții speciale de vizitare a expozițiilor Art Safari București

Accesul fiecărui vizitator în muzeul temporar Art Safari se va face controlat, iar traseul de vizitare va fi unul tip circuit unidirecțional, prin stabilirea unor fluxuri de vizitare, în zone expoziționale diferite. 

Vizitatorilor le va fi verificată temperatura la intrarea în spațiul expozițional, aceasta fiind o condiție obligatorie de acces. De asemenea, accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării corespunzătoare a măștii pe toată durata vizitei. Vizitatorii vor fi rugați să își dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziție la intrarea în Art Safari și în multiple alte puncte, la fiecare nivel expozițional.

Se caută talente! Carantina, văzută prin pensulele copiilor

Art Safari București a adăugat programului expozițional și Pavilionul Copiilor „Art is Your Superpower”, care va cuprinde exclusiv lucrări de artă create de copii în perioada în care au stat acasă. Lista pentru această expoziție este încă deschisă: micii artiști cu vârste între 3 și 12 ani sunt invitați să trimită lucrările de artă până pe 10 august 2020, prin poștă, la adresa ART SAFE, strada Băiculești 29A, București, sector 1. 

Operele de artă trebuie să fie realizate în dimensiunea A3 (sau mai mică), iar numele și vârsta trebuie să fie notate în partea dreaptă jos, cu creionul. Fiecare participant trebuie să trimită o singură lucrare pentru expoziție. Regulamentul este disponibil aici: https://bit.ly/3fO9oSZ

În plus, în cadrul programului educational Art Safari Kids, copiii cu vârste între 3 și 12 ani vor avea șansa să-și dezvolte creativitatea în cadrul a numeroase ateliere de creație (ateliere pentru toată familia, ateliere de pictură dedicate pictorilor români, bandă desenată cu supereroi, ilustrație în acuarelă, modelaj în lut, pictură pe sticlă, colaj, ceramic). Pe lângă ateliere, copiii vor beneficia și de tururi ghidate gratuite pe un traseu redesenat pentru ei. Toate activitățile sunt adaptate în funcție de vârsta copiilor și se vor desfășura cu respectarea măsurilor de siguranță. 

Începând cu data de 24 iulie, biletele și abonamentele cu o reducere de 30% (40 lei pentru un bilet de o zi și 80 lei pentru un abonament) vor fi puse în vânzare pe https://tickets.artsafari.ro

Despre Art Safari București

Pavilionul de Artă București – Art Safari se desfăoară sub patronajul Primăriei Municipiului București și CNR UNESCO, în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, și este un eveniment cultural unic în România ca structură, concept și amploare. Pavilionul Muzeal, cu lucrările de Tezaur ale maeștrilor artei românești, Pavilionul Central, cu lucrări ale mișcării artistice contemporane, Pavilionul Internațional și programul educațional – Art Safari Kids formează conceptul unic al Pavilionului de Artă București. Art Safari a înregistrat 165.000 de vizitatori în primele șase ediții. Mai multe detalii: www.artsafari.ro

19
/12
/21

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?], în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) are plăcerea să anunțe deschiderea a trei noi expoziții și intervenții din seria SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI la Suprainfinit Gallery, THE INSTITUTE și Switch Lab, sâmbătă, 18 decembrie. De asemenea, în prima expoziție SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI (1-245), la Combinatul Fondului Plastic, vor avea loc o serie de tururi ghidate.

13
/12
/21

Muzeul Național de Artă al României vă invită la o nouă „Întâlnire la muzeu” marți, 14 decembrie, ora 18.00, cât și la un ghidaj cu tema „Reprezentări ale Nașterii Domnului în Galeria de Artă Europeană”. 

08
/12
/21

MNAC deschide, începând cu 9 decembrie 2021, al doilea sezon expozițional al anului care marchează două decenii de la apariția primului muzeu național de artă contemporană din România.

08
/12
/21

Episodul pilot al Sinestezia, proiectul cultural al Asociației Industrii Creative, s-a încheiat. Pe scurt, acesta a însemnat 5 zile în care 14 artiști au adus arta în fața publicului pe 5 scene, sub forme de manifestare variate și contemporane.

25
/11
/21

Expoziția-eveniment „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean” este deschisă vizitatorilor în perioada 14 octombrie 2021 – 6 februarie 2022, la Muzeul Național de Artă al României. Publicul este invitat astfel să redescopere un moment esențial pentru istoria recentă a artei românești și est-europene.

24
/11
/21

În perioada 26-30 noiembrie 2021, la Iași are loc prima ediție a evenimentului Sinestezia. Timp de 5 zile, publicul se va întâlni cu artiști ieșeni și din țară și va explora arta în diverse forme neconvenționale, atât fizic, cât și online prin transmisiuni live gratuite.

12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?