Muzeul Țăranului Român la Târgul de Arte și Meșteșuguri de la Ierusalim
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzeul-taranului-roman-la-targul-de-arte-si-mestesuguri-de-la-ierusalim/

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv vă invită, în perioada 3 – 15 august 2015, la a 40-a ediţie a Târgului internaţional de arte şi meşteşuguri „Khutsot Hayotser” de la Ierusalim. Pentru ediţia din acest an, ICR Tel Aviv a pregătit un stand în colaborare cu Muzeul Țăranului Român din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|29 iulie 2015

La stand vor fi prezente muzeografele Simona Hobincu și Oana Otilia Halpern, precum și artistele populare Doina Nistor, creator de vestimentație tradițională și păpuși de colecție din materiale textile din Săcele (jud. Brașov) și Lucia Todoran, creator de vestimentație tradițională și podoabe (lătițare) din Salva (jud. Bistrița-Năsăud).

Vor avea loc demonstrații de creație și prezentări ale publicațiilor, evenimentelor și cursurilor realizate de Muzeul Țăranului Român.

Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim este cel mai mare eveniment de profil din Israel, reunind la fiecare ediţie peste 150 de artişti din Israel şi 30 – 40 de standuri internaționale, care prezintă obiecte de artizanat realizate în tehniciMuzeul diverse, de la cele tradiţionale până la tehnologii contemporane de manufacturare, serii mici sau unicate.

De asemenea, în cadrul târgului au loc demonstraţii de lucru, workshop-uri, spectacole de teatru neconvențional, muzică, dans, precum şi un târg internaţional culinar.

Evenimentul se bucură de mare interes din partea publicului israelian, fiind vizitat, la fiecare ediție, de aproximativ 100.000 de persoane.

Locul de desfășurare: Ierusalim, lângă oraşul vechi, în zona turistică: Mitchell Garden, Amfiteatrul „Merrill Hassenfeld” din „Sultan´s Pool”, Centrul de arte şi meşteşuguri „Khutsot Hayotser”.

Programul de vizitare: 18:00 – 23:00, de duminică până joi şi între orele 20:00 – 24:00 sâmbăta.

Foto: Muzeul Țăranului Român  – icr.ro

16
/08
/18

În luna august, Asociația Montage dă startul celui mai nou proiect cultural „FUChS(ilis)-ISMUL, EXPERIMENT SOCIO-CROMATIC DE MUZICĂ ȘI MIȘCARE desenat cum se cuvine de Pâlnie și Stamate pe uvertura șalvarilor lui Ismail si Turnavitu de pe lângă Cârligații lui Gayk” sau, mai pe scurt, FUChSIADA, un spectacol „work in progress” conceput de Anca Maria COLȚEANU după scrierile lui URMUZ și produs de artistul Anca Maria Ciofîrlă.

06
/08
/18

Reclama online realizată de Montreal Museum of Fine Arts pentru expoziţia de vară a fost blocată de platforma Facebook pentru că folosea nuduri abstracte pictate de Pablo Picasso. Muzeul a fost nevoit să ia legătura direct cu compania, pentru a reuşi să publice online advertorialul (puteți vedea reclama video în interiorul articolului).

03
/08
/18

Veniţi pe 10 august la “concert”? La care concert - vor întreba cei care se vor uita la fotografia de mai jos, ce pare a fi realizată în timpul unui astfel de show muzical, pe un mare stadion al lumii.

03
/08
/18

CRONICĂ DE FILM Cunoscut pentru scurtmetrajul „O zi bună de plajă”, premiat cu Ursul de Aur la Berlin în 2008, şi pentru lungmetrajul de debut „Lupu” (2013), regizorul Bogdan Mustaţă revine cu un film cvasi-experimental de o oră, realizat în 3D, „My Life Rehearsed In One Leg”.

02
/08
/18

Expo ShortFest 2018, platforma de expoziție a Festivalului Internațional de Scurtmetraj Arkadia ShortFest, propune un performance interactiv semnat de Mihai Zgondoiu.  Expo ShortFest promovează în fiecare an proiecte artistice apreciate național și internațional, amenajate în spații neconvenționale, transformând astfel experiența iubitorilor de artă într-una cât mai autentică. 

02
/08
/18

Fundația Calea Victoriei îi așteaptă pe cei doritori, în luna august, cu o varietate de cursuri și evenimente culturale: de la dezvoltare personală până la arte, de la exercițiile de autenticitate și înțelepciunea Poveștilor din „1001 de nopți” până la designul interior ca modalitate de a crea Spații fericite.

30
/07
/18

Expoziţia dedicată de muzeul Luvru pictorului Eugène Delacroix a fost, cu peste jumătate de milion de vizitatori, cea mai frecventată din istoria muzeului francez. „Delacroix 1798 - 1863” va fi deschisă, începând cu luna septembrie, la Metropolitan Museum of Art din New York. La Paris, aceasta a fost vizitată, în medie, de 5.100 de persoane zilnic, timp de patru luni.

27
/07
/18

Programul spectacolelor B-FIT in the Street! din perioada 28-29 iulie, al treilea weekend de festival, este format dintr-o selecţie de producţii româneşti, un spectacol nocturn din Spania şi o instalaţie interactivă din Danemarca, potrivit organizatorilor. Festivalul aduce, în perioada 13 iulie - 5 august, la Bucureşti peste 400 de artişti internaţionali şi peste 40 de spectacole cu sute de reprezentaţii.

19
/07
/18

Institutul Național al Patrimoniului împreună cu agenția de comunicare creativă Zaga Brand au lansat campania #CronicariDigitali, prin care își propun să apropie pentru prima dată valorile și tradițiile României de generația millennials. Astfel, tinerii sunt stimulați să cunoască, să înțeleagă, să aprecieze și să promoveze patrimoniul cultural național și UNESCO din România.

18
/07
/18

Prima fotografie publicată vreodată pe Internet este o imagine prelucrată în Photoshop a formației Les Horrible Cernettes, o trupă de muzică pop alcătuit din angajate ale Centrul European de Cercetări Nucleare din Geneva (CERN). Fotografia a fost realizată pe 18 iulie 1992 de către Tim Berners-Lee, unul dintre părinții internetului.