Muzică de pe canapea / Luca Rusu & Nicolae Dobrovicescu, LIVE
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzica-de-pe-canapea-luca-rusu-nicolae-dobrovicescu-live/

Ascultă şi tu întâlnirea dintre două vârfuri artistice ale generaţiei lor şi trăieşte un concert de muzică clasică, chiar de pe canapeaua ta, vineri, 5 iunie, de la ora 20.00.

Un articol de Petre Ivan|3 iunie 2020

Muzica clasică nu se ascultă doar în frac într-o sală de concert. Ea poate veni chiar în casa ta, LIVE pe: vodafone.ro/impreunamaiputernici/muzica

De la Bach la Brahms, în doar 30 de minute. Violonistul Nicolae Dobrovicescu și pianistul Luca Rusu (fiul criticului de teatru Marina Constantinescu și al actorului Mircea Rusu) îți dau întâlnire cu unii dintre cei mai mari compozitori. Luca si Niki sunt printre cei mai apreciați tineri muzicieni români ai momentului. Luca este student al Conservatorului Regal din Scoția, iar Niki este, la doar 24 de ani, membru fondator al proiectului KamerArt.

Dacă apreciezi muzica clasică și vrei să susții pianul & vioara care te vor încânta cu acest concert, o poți face cumpărând un bilet de aici.

Accesul la eveniment nu este condiționat de cumpărarea unui bilet. Biletul este un gest voluntar de apreciere și susținere pe care îl poți face pentru cei care urcă pe scena de acasă pentru tine.

vodafone.ro/impreunamaiputernici este o inițiativă Vodafone care aduce LIVE la tine acasă teatru, muzică, sport și masterclass-uri cu artiști și specialiști, pe care te invităm să îi susținem și să-i aplaudăm împreună.

Intră aici pe pagina evenimentului.

Marina Constantinescu:

„Cultura înseamnă exercițiul zilnic pentru spirit.

Muzica provoacă cea mai nobilă și înaltă emoție. Dăruiți-vă șansa să ajungeți mai aproape de propriul eu, de voi înșivă! Susțineți cultura! Ascultați și acești muzicieni tineri, formați la școli și Conservatoare de înalt nivel, oameni care muncesc cu pasiune, nebunie, credință și dăruire de la 6 ani! Zi de zi!

Să învățăm să-i prețuim, să le arătam respect și admirație, să-i susținem moral, psihic și financiar așa cum se întâmplă simplu și normal oriunde pe lumea asta! Artiștii sunt loviți dramatic în momentul acesta istoric. Au nevoie de noi! Au nevoie să știe că «mai departe» înseamnă tot «împreună»! Că nu putem unii fără ceilalți, artiști și spectatori, de când lumea, cerul, apa și pământul!

Pe 5 iunie primiți în mintea și în sufletul dumneavoastră muzica de cameră și doi muzicieni profesioniști, tineri, talentați, entuziaști, nonconformiști, încrezători în tot ce construiesc din copilărie și în speranța că arta lor ne umple de iubire și de tandrețe!“.

Luca Rusu

Luca Rusu este unul dintrei cei mai prolifici tineri muzicieni din România. La vârsta de 15 ani, debutează în concert cu orchestra alături de Filarmonica “Mihail Jora” din Bacău. Obține în 2016 cea mai importantă bursă dăruită unui tânăr muzician român, bursa „Constantin Silvestri“.

Studiază un an la prestigiosul colegiu „Stewart’s Melville College” din Edinburgh, Scoția, terminându-și acolo studiile liceale. În anul 2017 își începe studiile la „Royal Conservatoire of Scotland” în Glasgow. În primul său an de facultate, Luca reușește să câștige unul dintre cele mai importante concursuri ale conservatorului și îi este oferit ca premiu participarea în proiectul RCS-Purcell School între facultate și Purcell School din Londra. În ultima perioadă s-a concentrat și pe muzica de cameră, dirijat și actorie.

Nicolae Dobrovicescu

S-a născut în anul 1996 în București. A început studiul viorii, pianului și compoziției la vârsta de 5 ani. Până în prezent, a fost laureat cu peste 30 de premii naționale și internaționale în România, Italia și Anglia. În anul 2019 a terminat studiul viorii la Universitatea Națională de Muzică din București. Deși a ajuns abia la vârsta de 23 de ani, deja a susținut mai multe concerte în calitate de solist cu orchestre precum Camerata Regală, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Ion Dumitrescu” și Orchestra KamerArt. Ca membru al mai multor orchestre, inclusiv Kamerata Stradivarius și Orchestra Română de Tineret, a urcat pe unele dintre cele mai importante scene din Spania, Italia, Austria, Singapore, Germania, Serbia, Bulgaria, Franța, Grecia sau Elveția.

Concertul celor doi muzicieni va putea fi urmărit la link-ul: https://www.vodafone.ro/impreunamaiputernici/muzica

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.