Muzica văzută prin ochii unui dirijor: „Pentru ce mergem la operă?” și „Nouă povești muzicale”
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzica-vazuta-prin-ochii-unui-dirijor-pentru-ce-mergem-la-opera-si-noua-povesti-muzicale/

Fundaţia Calea Victoriei te invită vineri, 8 februarie, ora 19.00, la Palatul Cercului Militar Naţional, în Sala de Spectacole, la lansarea a două cărţi originale, aflate la a doua ediţie: „Pentru ce mergem la operă?” şi „Nouă poveşti muzicale”, semnate de talentatul dirijor Tiberiu Soare.

Un articol de Petre Ivan|30 ianuarie 2019

La eveniment vor participa Sandra Ecobescu, președintele Fundației Calea Victoriei, și dirijorul Tiberiu Soare, căruia publicul va putea să îi adreseze întrebări și să primească autografe.

În final ne vom bucura de un recital oferit de talentata soprană Cristina Fieraru, studentă a Universității Naționale de Muzică București, care va interpreta câteva arii celebre compuse de Mozart, Donizetti și Puccini.

Cele două volume sunt unice în peisajul nostru cultural prin tonul colocvial, informațiile inedite din lumea muzicii și forma grafică specială, cu ilustrații semnate Maria Surducan.

Ideile originale ale autorului și felul în care povestește ne introduc în universul unor muzicieni de geniu și ne permit să înțelegem mai bine epoca în care au creat.

Cărțile se adresează unui public larg, de la adolescenți curioși să înțeleagă fenomenul muzicii clasice, al operei sau al baletului, până la melomani pasionați, care vor să savureze mai bine compozitorii preferați, prin explorarea perspectivei oferite de un dirijor experimentat și erudit.

Există oameni care pot fi ascultați des în spațiul public, însă Tiberiu Soare este o personalitate pe care o vedem mai degrabă dirijând și mai puțin vorbind. Relansarea celor două volume este o ocazie de neratat pentru cei care vor să-l asculte povestind despre muzică, marea lui iubire – Opera și compozitorii preferați.

Intrarea este liberă. Înscrierile se fac la [email protected], pentru că locurile sunt limitate.

Foto: Miluță Flueraș

26
/08
/22

Dimitri’s Bats a lansat piesa „Get Your Fix”, un nou single despre reclame, dragoste și consumerism, de pe viitorul EP al trupei, „Get Your Fix”. Vă invităm să-l cunoașteți mai bine pe Radu Osaciuc, solistul trupei, într-un interviu sub formă de alfabet.

25
/08
/22

Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București în perioada 6-8 septembrie, pentru a întâlni artiști la început de drum, trupe consacrate care își doresc să urce pe scena internațională, dar și pentru a schimba idei cu reprezentanții industriei muzicale locale. Structurat în peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A, conferința MMB va aduce în prim plan secretele, dar și subiectele tabu din industria muzicală.

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.