Nakamura Yo vine la Sibiu în 2014
https://www.ziarulmetropolis.ro/nakamura-yo-vine-la-sibiu-in-2014/

Premiul Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din cadrul ediţiei din acest an a Yokohama Dance Collection EX (2 – 17 februarie) a fost acordat tinerei dansatoare de origine japoneză Nakamura Yo. Acesta este primul premiu oferit de Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) în cadrul unei competiţii internaţionale. Yokohama Dance Collection […]

Un articol de Andrada Văsii|13 februarie 2013

Premiul Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu din cadrul ediției din acest an a Yokohama Dance Collection EX (2 – 17 februarie) a fost acordat tinerei dansatoare de origine japoneză Nakamura Yo.

Acesta este primul premiu oferit de Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) în cadrul unei competiții internaționale. Yokohama Dance Collection EX, cel mai important festival de dans contemporan din Japonia, reprezintă o platformă de promovare unică pentru coregrafi. Evenimentul este unul anual şi are loc la Red Brick Warehouse, în Yokohama, al doilea cel mai populat oraş din Japonia. Programul din acest an al festivalului a atras 164 de aplicații din cinci țări din Asia şi s-a desfăşurat pe două secțiuni: Competiția I, dedicată coregrafilor profesionişti a căror lucrare a fost deja prezentată publicului şi Competiția II, dedicată tinerilor coregrafi cu vârsta sub 25 de ani, a căror lucrare nu depăşeşte zece minute.

Premiul FITS constă în invitarea unui coregraf pentru a susține un workshop și o reprezentație la Sibiu în 2014 şi îşi propune să contribuie la un dialog cultural important între artiştii români şi japonezi. Acest premiu este oferit unui coregraf din Competiția I cu sprijinul EU Japan Fest Committee și Air France România şi a fost acordat lui Yo Nakamura. Tânăra dansatoare de 24 de ani şi-a început studiile la Universitatea Waseda din Tokio, iar din 2009 lucrează alături de coregrafii Onodera Shuji şi Kondo Ryohei şi apare, de asemenea, în mai multe producții scurte de televiziune. Tânăra dansatoare a început să îşi creeze propriile coregrafii anul trecut când a participat în Competiția II a Festivalului de la Yokohama şi the NEXTREAM21 Dance Competition unde a primit Premiul Juriului.

Mai mult decât atât, marele premiu din acest an al Festivalului din Yokohama a fost acordat tot coregrafei Nakamura Yo, confirmând talentul şi abordarea inovativă a tinerei artiste în piesa „Good Bye”, o lucrare ce îmbină fragmente de dans, teatru şi film. Spectacolul câştigătoarei a fost prezentat pe data de 10 februarie, în fața unui juriu format din Shinji Ono (producător, Aoyama Theater), Hiroko Shindo (critic de dans), Fumio Hamano (editor senior Revista Shinshokan Dance), Keizo Maeda (director al publicației Realcities), Ko Murobushi (coregraf), Rebecca Lee (director al Institutului Francez din Japonia) şi Aymar Crosnier (director adjunct al Centrului de Dans Contemporan Angers).

Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu este cel mai important festival de artele spectacolului din România și al treilea din Europa ca amploarea și dimensiune. Timp de zece zile peste 2500 de artiști și producători din toate colțurile lumii prezintă peste 350 de evenimente ce au loc în 60 de locații din Sibiu. Ediția aniversară din acest an va avea loc în perioada 7 – 16 iunie.

 

 

Sursa: SibFest

13
/11
/17

An de an, Teatrul „Ioan Slavici” aduce în fața spectatorilor săi, cu prilejul Festivalului de Teatru Clasic de la Arad, poveştile clasice ale scenei, în montările unor regizori care au făcut istorie în teatrul românesc și nu numai.

13
/11
/17

Vineri, 17 noiembrie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 17-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, FAUST XX (1966), o comedie SF purtând semnătura inconfundabilă a lui Ion Popescu Gopo.

13
/11
/17

Pe scurt, despre câteva filme româneşti din a doua jumătate a anului: „Breaking News”, „Capace”, „Aniversarea”, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, „Mariţa”. Şi, bineînţeles, neuitatul, în cel mai rău sens cu putinţă, „Octav”.

13
/11
/17

Sute de persoane au mărșăluit duminică la Hollywood în sprijinul victimelor hărțuirii și agresiunilor sexuale - inspirate de campania #MeToo de pe rețelele de socializare. Marșul a avut loc pe fondul unui val de acuzații privind hărțuirile sexuale și violurile care vizează mai multe persoane publice, după dezvăluirile cu privire la producătorul hollywoodian Harvey Weinstein.

12
/11
/17

Festivalul International EUROPAfest, organizat de jmEvents, sărbătorește, în 2018, 25 de ani printr-o ediție aniversară. Primul eveniment muzical din Romania căruia Casa Regală i-a acordat Înaltul Patronaj încă din anul 2005, va oferi un regal de jazz, blues, pop și muzică clasică cu artiști din întreaga lume.

12
/11
/17

Scriitorul Bogdan Suceavă se va întâlni în perioada 17-23 noiembrie cu cititorii din Bucureşti şi Cluj, cu prilejul apariţiei celui mai nou volum, „Istoria lacunelor. Despre manuscrise pierdute”, publicat recent la Editura Polirom, disponibil şi în format electronic.

11
/11
/17

Spectacolul „Calul alb” de Ioana Păun, cu Ilinca Manolache, se va juca miercuri, 15 noiembrie, de la ora 19.00, la Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, Sala Arta.

10
/11
/17

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 18:30 premiera –eveniment ,,Iubire nesfârșită (Opus 73)” de Ludwig van Beethoven și ,,Sacre du Printemps” de Igor Stravinsky. Regia și coregrafia poartă semnătura lui Renato Zanella, coordonatorul artistic de balet al Operei Naționale București. Scenografia a fost creată de arhitectul Octavian Neculai, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

10
/11
/17

Astăzi, 10 noiembrie, începe Sibiu Jazz Competition, cel mai longeviv concurs internaţional de jazz din România. Anul acesta, pentru prima dată de la lansare, concursul se desfăşoară separat de Sibiu Jazz Festival, având identitate vizuală şi date de desfăşurare proprii.

10
/11
/17

Până în martie, anul trecut, nimeni nu putea înțelege această nedreptate a Hollywoodului: Ennio Morricone, cel mai influent și prolific compozitor de muzica de film, omul care a revoluționat muzica de film, a creat coloana sonoră a peste 500 de filme şi a compus peste 100 de melodii devenite clasice, să nu primească niciodată prestigioasa statuetă Oscar pentru o coloană sonoră.