Nakamura Yo vine la Sibiu în 2014
https://www.ziarulmetropolis.ro/nakamura-yo-vine-la-sibiu-in-2014/

Premiul Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din cadrul ediţiei din acest an a Yokohama Dance Collection EX (2 – 17 februarie) a fost acordat tinerei dansatoare de origine japoneză Nakamura Yo. Acesta este primul premiu oferit de Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) în cadrul unei competiţii internaţionale. Yokohama Dance Collection […]

Un articol de Andrada Văsii|13 februarie 2013

Premiul Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu din cadrul ediției din acest an a Yokohama Dance Collection EX (2 – 17 februarie) a fost acordat tinerei dansatoare de origine japoneză Nakamura Yo.

Acesta este primul premiu oferit de Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) în cadrul unei competiții internaționale. Yokohama Dance Collection EX, cel mai important festival de dans contemporan din Japonia, reprezintă o platformă de promovare unică pentru coregrafi. Evenimentul este unul anual şi are loc la Red Brick Warehouse, în Yokohama, al doilea cel mai populat oraş din Japonia. Programul din acest an al festivalului a atras 164 de aplicații din cinci țări din Asia şi s-a desfăşurat pe două secțiuni: Competiția I, dedicată coregrafilor profesionişti a căror lucrare a fost deja prezentată publicului şi Competiția II, dedicată tinerilor coregrafi cu vârsta sub 25 de ani, a căror lucrare nu depăşeşte zece minute.

Premiul FITS constă în invitarea unui coregraf pentru a susține un workshop și o reprezentație la Sibiu în 2014 şi îşi propune să contribuie la un dialog cultural important între artiştii români şi japonezi. Acest premiu este oferit unui coregraf din Competiția I cu sprijinul EU Japan Fest Committee și Air France România şi a fost acordat lui Yo Nakamura. Tânăra dansatoare de 24 de ani şi-a început studiile la Universitatea Waseda din Tokio, iar din 2009 lucrează alături de coregrafii Onodera Shuji şi Kondo Ryohei şi apare, de asemenea, în mai multe producții scurte de televiziune. Tânăra dansatoare a început să îşi creeze propriile coregrafii anul trecut când a participat în Competiția II a Festivalului de la Yokohama şi the NEXTREAM21 Dance Competition unde a primit Premiul Juriului.

Mai mult decât atât, marele premiu din acest an al Festivalului din Yokohama a fost acordat tot coregrafei Nakamura Yo, confirmând talentul şi abordarea inovativă a tinerei artiste în piesa „Good Bye”, o lucrare ce îmbină fragmente de dans, teatru şi film. Spectacolul câştigătoarei a fost prezentat pe data de 10 februarie, în fața unui juriu format din Shinji Ono (producător, Aoyama Theater), Hiroko Shindo (critic de dans), Fumio Hamano (editor senior Revista Shinshokan Dance), Keizo Maeda (director al publicației Realcities), Ko Murobushi (coregraf), Rebecca Lee (director al Institutului Francez din Japonia) şi Aymar Crosnier (director adjunct al Centrului de Dans Contemporan Angers).

Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu este cel mai important festival de artele spectacolului din România și al treilea din Europa ca amploarea și dimensiune. Timp de zece zile peste 2500 de artiști și producători din toate colțurile lumii prezintă peste 350 de evenimente ce au loc în 60 de locații din Sibiu. Ediția aniversară din acest an va avea loc în perioada 7 – 16 iunie.

 

 

Sursa: SibFest

19
/03
/17

Scurt interviu cu Paul Negoescu, regizorul comediei „Două lozuri”, nominalizat în acest an la Premiile Gopo, la categoriile „Cel mai bun film” și „Cel mai bun scenariu”.

19
/03
/17

La Ateneul Român, la Sala Mare, duminică, 19 martie, când se împlinesc 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti (1917 - 1950), va avea loc, de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de Camerata Regală şi dirijat de maestrul Horia Andreescu.

18
/03
/17

În perioada 28 martie - 8 aprilie 2017, Opera Comică pentru Copii organizează cea de-a treia ediție a Festivalului “Hänsel și Gretel”, ce va cuprinde nu mai puțin de 40 de evenimente. În cele 12 zile de festival, copiii se vor putea bucura de o mulțime de spectacole dintr-o diversitate de genuri, de la teatru, balet sau operă, până la musical și concerte lecție. Majoritatea reprezentațiilor programate sunt deja sold out.

17
/03
/17

Ambasadoare a campaniei „Artiștii pentru artiști”, inițiată de UNITER, Dorina Chiriac vă invită la teatru. Ea joacă rolul principal în “Micul Prinț”, la Teatrul de Comedie, în seara aceasta, de la ora 19.00. Cumpărând bilete la spectacol, contribuiți la fondul de ajutorare a artiștilor în vârstă și în dificultate.

17
/03
/17

JAZZ™ 2017 anunță încă o premieră pentru Timișoara: China Moses, artista americană care va umple de energie scena din Parcul Castelului. Reinventează vocal jazz-ul, rupe limitele și contrângerile, iar vocea ei transmite emoție, pasiune și profunzime, odată cu fiecare cuvânt.

16
/03
/17

Scris şi regizat de Paul Negoescu, „Două lozuri” a arătat că o comedie de mic buget poate avea succes la public (şi în bună parte şi la critică) fără a face apel la cele mai facile instrumente (şi cu o inspirată campanie de promovare).

16
/03
/17

Cea de-a opta ediție a Festivalului Serile Filmului Românesc (10 – 14 mai 2017) îi este dedicată regizorului Cristian Mungiu. Cinefilii și îndrăgostiții de film românesc vor avea ocazia să se întâlnească cu regizorul în prima zi de festival. Noutatea din acest an este că selecția filmelor din festival este realizată chiar de invitatul special – Cristian Mungiu, în colaborare cu Ambasadorul cultural, Irina – Margareta Nistor.

16
/03
/17

CRONICĂ DE FILM „Silence”, cel mai nou film al legendarului regizor american Martin Scorsese, realizat după un roman japonez, aspiră la clasicism.

15
/03
/17

Judith State este Sandra din filmul „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, fapt care îi aduce o nominalizare la Premiile Gopo pentru „Cea mai bună actriță într-un rol secundar”. Însă Judith State nu este actriță, ea vine din zona dansului. Cum se împacă, așadar, filmul și dansul contemporan?

15
/03
/17

Face parte din generaţia tânără de actori şi a absolvit Facultatea de Teatru de la Universitatea, Iaşi, la clasa profesorului Sergiu Tudose, în 2003. A debutat ca actor la Teatrul Național din Târgu Mureş. Colaborează permanent cu Teatrul "Tony Bulandra" din Targoviște, Teatrul “L.S. Bulandra” din București și urmează să joace la Teatrul Metropolis din București, în spectacolul “Histerical blindness”, în regia lui Cristi Juncu, spectacol care se află deja în repetiții și care va avea premiera în primăvara lui 2017.