Nana Mouskouri concertează la Bucureşti, pe 25 noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/nana-mouskouri-concerteaza-la-bucuresti-pe-25-noiembrie/

Nana Mouskouri, o legendă a muzicii greceşti, cu o carieră de peste o jumătate de veac, va concerta, pe 25 noiembrie, a Bucureşti. Cântăreaţa va interpreta, la Sala Palatului, multe dintre şlagărele care au făcut-o celebră.

Un articol de Petre Ivan|4 iunie 2015

Nana Mouskouri a revenit pe scenă, după o pauză de cinci ani, în octombrie 2013, la Atena, când a început turneul mondial aniversar „Happy Birthday”.

Turneul este o ocazie de a marca atât aniversarea celebrei soliste – care în 2014 a împlinit 80 de ani -, cât şi compozitorii care i-au inspirat cariera de-a lungul anilor – Quincy Jones, Harry Belafonte şi Michel Legrand.

Cântecul a fost prima mea dragoste şi întotdeauna m-a ajutat să respir, să sper şi să cred că este dragoste şi pace în jur. Am avut şansa să lucrez cu oameni speciali şi să realizez enorm de multe în viaţă. Am considerat că toate acestea merită să fie sărbătorite şi că trebuie să mai cânt dragilor mei prieteni spectatorii. La mulţi ani tuturor celor care îmi arată că dragostea încă există. Şi, atât timp cât va fi muzică pentru mine şi prietenii mei, va fi dragoste! – Nana Mouskouri.

Biletele sunt disponibile online, pe eventim.ro şi pe vandbilete.ro, dar şi la casa de bilete a Sălii Palatului. Biletele au preţuri de 350 de lei (categoria VIP), 250 de lei (categoria I), 170 de lei (categoria a II-a), 120 de lei (categoria a III-a) şi 90 de lei (categoria a IV-a).

Nana Mouskouri este una dintre cântăreţele cu cele mai mari vânzări de discuri din lume, albumele şi single-urile ei, interpretate în 12 limbi, fiind vândut în peste 350 de milioane de copii.

Foto: Nana Mouskouri – wikipedia

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.