Nekrotitanium, o piesă marca „Planeta Moldova“, la Underlcoud 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/nekrotitanium-o-piesa-marca-planeta-moldova-la-underlcoud-2015/

Astăzi, 24 august, se joacă în cadrul festivalului de teatru independent (de orice) – Undercloud primul spectacol din secţiunea „Focus Moldova“ – „Nekrotitanium“, în regia Luminiţei Țîcu. În zilele următoare, sunt programate celelalte două spectacole din Focus Moldova: „Sex & Perestroika“

Un articol de Petre Ivan|24 august 2015

Bazat pe romanul cu același titlu, scris de Mitoș Micleușanu și Florin Braghiș, „Nekrotitanium“ este o combinație perfectă între violență, sarcasm, prostie, moldovenism, răutate și alte caracteristici ale mioriticilor.

„Nekrotitanium“, o piesă marca „Planeta Moldova“

Scenariu de Luminița Țîcu după romanul cu același nume de Mitoș Micleușanu și Florin Braghiș

Interpretare: Alexandru Pleșca

Regie: Luminiţa Ţîcu

Scenografie: Adrian Suruceanu

Design grafic: Dragoș Popa

Actorul Alexandru Pleșca a fost nominalizat, în 2013, de către juriul UNITEM de la Chișinău, pentru acest rol, pentru cel mai bun actor al anului.

Spectacolul va fi programat pe scena Sălii Horia Bernea pe data de 24 august 2015, de la ora 20:00.

În zilele următoare, sunt programate celelalte două spectacole din Focus Moldova: „Sex & Perestroika“, în regia Luminiței Țîcu, marți, 25 august, de la ora 20:00, și „BASH/Piesele zilelor din urmă“, în regia lui Mihai Fusu, miercuri, 26 august, de la ora 20:00.

Sex & Perestroika“ este realizat după romanul cu același titlu de Constantin Cheianu și balansează  între  document  şi  ficţional,  între  vuietul  surd  al  unui  afară nediferenţiat, pe care îl cercetează cu ochiul rece al observatorului, şi starea de surescitare a  individului  dependent  de  meandrele  vieţii  sale  intime,  între  perestroika şi sex.

„Sex & Perestroika“

Scenariu: Mihai Fusu și Luminița Țîcu după romanul cu același nume de Constantin Cheianu

Interpretare: Mihai Fusu

Regie: Luminița Tîcu

Video și sunet: Ian Onică

Design grafic: Dragoș Popa

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 16 ani.

Spectacolul va fi programat pe scena Sălii Horia Bernea pe data de 25 august 2015, de la ora 20:00.

BASH/Piesele zilelor  din  urmă“ este  o colecție  de trei  piese  –  „Ifigenia în Orem“, „O haită de sfinți“ și „Medeea redux“ –  trei confesiuni, care fac să te solidarizezi și, în același  timp,  să  urăști  personajele, fiecare dintre  ele  explorând complexitatea răului din viața de zi cu zi.

„BASH/Piesele zilelor din urmă“, de Neil LaBute

Traducere: Vlad Massaci și Mihaela Sîrbu

„BASH/Piesele zilelor din urmă“  de Neil LaBute

„BASH/Piesele zilelor din urmă“
de Neil LaBute

O colecție de trei piese – „Ifigenia în Orem“, „O haită de sfinți“ și „Medeea redux“ – fiecare dintre ele explorând complexitatea răului din viața de zi cu zi. Prima și ultima piesă sunt inspirate din mitologia antică greacă, în special din Euripide.

Personaje:

„Ifigenia în Orem“: Tânărul – Ghenadie Gîlcă

„O haită de sfinți“: Sue – Diana Decuseară-Onica; John – Alexandru Pleșca

„Medeea redux“: Femeia – Olesea Sveclă

Regie: Mihai Fusu

Video: Silvia Mârzenco

Design graphic: Dragoș Popa

Spectacolul va fi programat pe scena Clubului Țăranului pe data de 26 august 2015, de la ora 20:00.

Începând de anul acesta, fiecare ediție a festivalului internațional de teatru Undercloud va fi dedicată perimetrului teatral dintr-o singură/unică țară, prezentă în festival cu mai multe producții artistice. Ediția 2015 este dedicată Republicii Moldova.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul bilete.ro sau de la InfoPoint-ul Undercloud, din cadrul Muzeului Național al Țăranului Român. Prețul unui bilet este de 35 RON.

Foto: Nekrotitanium,  Underlcoud 2015 – Ian Onică, undercloud.ro

27
/02
/24

Scriitorul francez Édouard Louis, autor al cărții „Cine l-a ucis pe tata?”, a fost spectator al producției cu același nume, pusă în scenă de Andrei Măjeri la Teatrul Metropolis, în seara de vineri, 23 februarie 2024. În urma vizionării, publicul și oamenii de teatru prezenți în sală s-au bucurat de o conferință cu acesta, moderată de Mihaela Michailov, autoarea dramatizării.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

Luna martie vine mereu cu provocarea de a găsi mărțișorul perfect și cadoul ideal pentru femeile din viața noastră. Pe lângă flori și darurile – simbol, Vanner Collective propune și cadoul – experiență, cu un program de cinci mărțișoare teatrale cu cinci perspective feminine, care vor putea fi văzute între 3 și 17 martie, în diferite spații din București: „Cassandra”, „Tot ce e minunat în lume”, „Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci”, „Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.” și „Lungs”.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.