Noaptea Albă a Bucureștiului + SOUND & VISION
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-alba-a-bucurestiului-sound-vision/

Zilele Bucureştiului fac oraşul să pulseze. Între 18-20 septembrie, te invităm să descoperi şi să te bucuri de un Bucureşti plin de viaţă, unde iubitorii de cultură urbană se vor delecta cu primul festival de muzică alternativă din oraş – SOUND & VISION, iar noaptea de 19 spre 20 septembrie va radia de energie datorită unui eveniment unic în care arta şi tehnologia se unesc spre delectarea publicului – Noaptea Albă a Bucureştiului.

Un articol de Petre Ivan|14 septembrie 2015

Cele două evenimente sunt organizate de Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

SOUND & VISION – Festival de muzică alternativă

Aflat la prima ediție, SOUND & VISION este primul festival de muzică alternativă 100% românească și se va desfășura între 18-20 septembrie la Gara Regală Băneasa. Reunite sub semnul pasiunii pentru viața urbană și beat-urile indie rock, synth-urile electro sau freestyle rap combinate cu ultimele trenduri în artă vizuală, 15 trupe din scena underground românească vor face scena din Băneasa să vibreze. Fiecare zi de festival va fi dedicată unui curent muzical.

  • Vineri 18 septembrie – Hip Hop Alternativ și Urban Grooves alături de Kaya Foundation feat. El Negro on Kogaion Sound System, Jurjak, Frații Grime, Cred că sunt extraterestru, Silent Strike și ROA.
  • Sâmbătă 19 septembrie – Rock alternativ cu Dj Leo, The Noise, We Singing Colors, Sophisticated Lemos, Toulouse Lautrec și The Mono Jacks.
  • Duminică 20 septembrie – Electro-pop Alternativ alături de Călin, Hot Casandra, Temple Invisible, Lucia, Golan și Moonlight Breakfast.

Trei zile de festival, două scene pentru concerte live şi DJ seturi, ultimele trenduri în arta vizuală urbană, 15 trupe alternative, artişti cu pedigree sau newcomers, aşa arată SOUND & VISION, cel mai nou festival muzical din Bucureşti!

NOAPTEA ALBĂ A BUCUREȘTIULUI

Cea de-a cincea ediție Noaptea Albă a Bucureştiului va însufleți străzile Centrului Vechi în noaptea de 19 spre 20 septembrie, Bucureștiul devenind o rețea de instalații interactive și instrumente audio vizuale ale unor artiști internaționali și români. Este Noapteanoaptea în care inima orașului se activează la o simplă atingere sau mișcare și te prinde într-o lume virtuală în care trecătorii devin participanți.

Cele 15 instalații care vor împânzi Centrul Vechi sunt:

  • Hartă Interactivă (România, Intouch Media)

În fața Hanului Gabroveni, Strada Lipscani 84-90

Descoperă principalele atracții ale Nopții Albe într-un mod distractiv!

  • Urban Lights Contacts (Franța, Scenocosme)

Pe Strada Stavropoleus

Atingi și dezlănțui sunete și lumini tehnicolore.

  • Lumineolele (Franța, Porte par el vent)

În Piața Sf. Anton

Cerul orașului animat de meduze colorate.

  • Tonomatul de poezie (România, Mitoș Micleușanu)

Pe Strada Covaci

Sound&Vision-festival de muzica alternativaPoezii recitate direct din tonomat.

  • Simona Strungaru Symphonics meets Pisica Pătrată (România, Simona Strungaru)

Intersecția Străzii Carada cu Strada Lipscani

Pentru ochi și urechi: muzică și grafică live.

  • Kaleidopolis (România, Aural Eye)

Intersecție Strada Gabroveni cu Strada Șepcari

Privește orașul prin ochii unui caleidoscop gigantic.

  • Șezatoare cu cântec (România, Mindscape Studio și ELEVATOR Art Group)

Pe Strada Franceză, lângă Muzeul Curtea Veche

Așază-te și creează cântec și culoare.

  • București. Strat cu strat (România, Mindscape Studio)

Strada Franceză, Hanul lui Manuc

Vopsește virtual pereții cu un trafalet tehnologic.

  • Cosmic Rain (România, Mindscape Studio)

Pe Strada Lipscani, la Hanul Gabroveni

O ploaie de stele chiar pe ferestrele Hanului Gabroveni.Noaptea

  • Street Sound (România, Modulab)

Pe Strada Covaci

Soundtrack-ul vieții tale creat live prin mișcările trupului.

  • Pixelart (România, Modulab)

Intersecția Străzii Carada cu Strada Doamnei

Atingi și desenezi în pixeli.

  • Laser Grid (România, Modulab)

În Pasajul Latin, Piața Roma

Evită razele laser ca să nu declanșezi alarma.

  • Big Bob Band (România, Les Ateliers Nomad)

În Piața Roma

Mișcă-te și dă viață unui alter-ego 8 BIT.

  • Trigger Fun (România, Les Ateliers Nomad)

Intersecția Străzii Poștei cu Strada Mandinești

Pedalezi neîncetat și activezi o super animație pe clădire.

  • Aquatic Harp (România, Intouch Media)

Intersecția Străzii Lipscani cu Străda Smârdan

Atinge undele de lumină și apă și activează sunete minunate.

Accesul la evenimente este gratuit.

În cadrul Nopții Albe a Bucureștiului se va lansa aplicația mobilă ARCUB, disponibilă în iOS şi Android, care îi va ține la curent pe bucureşteni cu ultimele noutăți din teatru, film, muzică, expoziții şi evenimente marca ARCUB.

SOUND & VISION și Noaptea Albă a Bucureștiului sunt evenimente organizate sub umbrela Zilelor Bucureștiului și fac parte din proiectul București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului, ce lansează candidatura independentă a orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Foto: Noaptea Albă a Bucureștiului – facebook

14
/10
/15

O călătorie muzicală de la barocul lui VIVALDI - celebrul creator al suitei „Anotimpurile” - la clasicismul lui HAYDN şi al genialului MOZART, este ceea ce vă propune ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, în concertul prezentat miercuri, 21 octombrie (19.00), la Sala Radio.

13
/10
/15

Într-o zi de 13 octombrie (1921) se năştea, în Monsummano (Italia), Yvo Livi, cunoscut mai târziu ca Yves Montand, actorul şi cântăreţul adorat de francezi, considerat regele music hall-ului anilor '50.

12
/10
/15

Festivalul George Enescu a tras cortina de final luna trecută, pe 20 septembrie. A fost un tur de forţă pentru melomani şi specialişti în ediţia 22, cu tot atâtea zile, 22, de concerte unu şi unu.

12
/10
/15

Vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00, ALEXANDRU TOMESCU - solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi unul dintre cei mai cunoscuţi violonişti români, susţine primul său concert în noua stagiune a Sălii Radio. Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

10
/10
/15

Pentru a şaptea oară, Stagiunea de marţi seara deschide un nou sezon. Înainte de a pleca din nou la Viena, pianistul Ioan-Dragoș Dimitriu va susţine marţi, 13 octombrie, ora 19, un recital în Sala mică a Ateneului Român, cu un program alcătuit din lucrări de Beethpoven, Prokofiev, Ceaikovski şi Liszt.

05
/10
/15

Pentru prima dată în istoria instituției, un spectacol produs de Opera Naţională Bucureşti a fost preluat de către o companie din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre spectacolul „La traviata” de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran şi scenografia lui Gary McCann, care a avut premiera la Bucureşti în data de 30 octombrie 2014, cu ocazia deschiderii stagiunii 2014 - 2015.

05
/10
/15

Artiști recunoscuți internațional, precum pianistu german Alexander Schimpf, Cristian Budu – cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Clara Haskil din Elveția, violonistul Ștefan Tarara – încununat cu Premiul Concursului Internațional George Enescu în 2014 sau Cvartetul Modigliani, descris drept „fabulos” de criticii de la The Seattle Times participă la cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional Clara Haskil (FICH): 26 octombrie – 2 noiembrie 2015, în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu.

03
/10
/15

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România organizează duminică, 4 octombrie 2015, la Sala Mică a Ateneului Român, începând cu ora 18, cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor UNIMIR. Evenimentul ce are loc cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii premiază valori confirmate din mediul cultural românesc.

02
/10
/15

“Pân’ la rai”, un proiect de excelență, aplaudat pe scene prestigioase și inclus pe coloana sonoră a unui film internațional aspirant la Oscar, va fi prezentat, în ediție excepțională, pe scena Teatrului Odeon din București, vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00.

02
/10
/15

După o primă ediție primită cu entuziasm atât de iubitorii de muzică clasică, cât și de critici, primul proiect de talie internațională din România ce aduce un omagiu excepționalei pianiste de origine română Clara Haskil, Festivalul Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil (FICH) continuă și în acest an la Sibiu, între 26 octombrie și 2 noiembrie, în Sala Thalia a Filarmonicii.