NOBEL 2016. Bob Dylan nu răspunde la sms…
https://www.ziarulmetropolis.ro/nobel-2016-bob-dylan-nu-raspunde-la-sms/

Academia Suedeză nu-l va mai contacta pe Bob Dylan, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură, după mai multe încercări nereuşite, a declarat secretara permanentă a instituţiei, Sara Danius. Artistul american a primit în tăcere premiul care i-a fost acordat joia trecută. În aceeaşi seară, el a oferit un concert în Las Vegas, unde s-a mulţumit să cânte, fără a aborda acest subiect în faţa publicului.

Un articol de Petre Ivan|18 octombrie 2016

„Momentan nu facem nimic. Am sunat și am trimis e-mail-uri celui mai apropiat colaborator al său și am primit răspunsuri foarte amabile. Deocamdată este de ajuns”, a declarat Danius pentru postul public de radio SR.

Nu-mi fac deloc griji, am sentimentul că se va manifesta. – Sara Danius

Căștigătorii sunt invitați în fiecare an pe 10 decembrie la Stockholm pentru a-și primi premiul din mâinile regelui Suediei și a ține un discurs în cadrul unui banchet.

„Dacă nu va dori să vină, nu va veni. Va fi o sărbătoare mare oricum, iar distincția îi aparține”, a completat aceasta.

Pe numele său real Robert Allen Zimmerman, Bob Dylan este, la 75 de ani, unul dintre cele mai influenți cantautori din istoria muzicii.

Dylan este primul autor-compozitor care obține prestigiosul premiu, într-un context în care cercurile literare îi dădeau ca favoriți pe scriitori precum Salman Rushdie, Adonis sau Ngugi wa Thiong’o.

Foto: NOBEL 2016, Bob Dylan –

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.