NOBEL 2016. Bob Dylan nu răspunde la sms…
https://www.ziarulmetropolis.ro/nobel-2016-bob-dylan-nu-raspunde-la-sms/

Academia Suedeză nu-l va mai contacta pe Bob Dylan, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură, după mai multe încercări nereuşite, a declarat secretara permanentă a instituţiei, Sara Danius. Artistul american a primit în tăcere premiul care i-a fost acordat joia trecută. În aceeaşi seară, el a oferit un concert în Las Vegas, unde s-a mulţumit să cânte, fără a aborda acest subiect în faţa publicului.

Un articol de Petre Ivan|18 octombrie 2016

„Momentan nu facem nimic. Am sunat și am trimis e-mail-uri celui mai apropiat colaborator al său și am primit răspunsuri foarte amabile. Deocamdată este de ajuns”, a declarat Danius pentru postul public de radio SR.

Nu-mi fac deloc griji, am sentimentul că se va manifesta. – Sara Danius

Căștigătorii sunt invitați în fiecare an pe 10 decembrie la Stockholm pentru a-și primi premiul din mâinile regelui Suediei și a ține un discurs în cadrul unui banchet.

„Dacă nu va dori să vină, nu va veni. Va fi o sărbătoare mare oricum, iar distincția îi aparține”, a completat aceasta.

Pe numele său real Robert Allen Zimmerman, Bob Dylan este, la 75 de ani, unul dintre cele mai influenți cantautori din istoria muzicii.

Dylan este primul autor-compozitor care obține prestigiosul premiu, într-un context în care cercurile literare îi dădeau ca favoriți pe scriitori precum Salman Rushdie, Adonis sau Ngugi wa Thiong’o.

Foto: NOBEL 2016, Bob Dylan –

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.

21
/07
/22

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland va avea loc în perioada 22-31 iulie 2022 și continuă să aducă în atenția publicului, ca destinații culturale, orașele Brașov și Sighișoara, dar și câteva sate pitorești din Transilvania, unele dintre ele aparținând patrimoniului universal celebrat la nivel internațional: Prejmer, Hălchiu, Criț, Meșendorf, Viscri și Prod.

20
/07
/22

În perioada 20-22 iulie, se va desfășura pe coasta dalmată un festival original organizat și girat artistic de celebrul tenor, dirijor și compozitor de origine argentiniană José Cura, cu aportul a numeroși muzicieni români, mai precis Orchestra Metropolitană București și Corul artiștilor Operei Naționale București.

18
/07
/22

Peste 272.000 de participanți au celebrat muzica pe domeniul Castelului Banffy, la cea mai mare ediție din istoria festivalului