Noi detalii despre cel mai aşteptat film al anului, “Star Wars: The Force Awakens”
https://www.ziarulmetropolis.ro/noi-detalii-despre-cel-mai-asteptat-film-al-anului-star-wars-the-force-awakens/

Distribuţia noului film “Star Wars: The Force Awakens”, în frunte cu Harrison Ford, a făcut noi dezvăluiri privind viitorul lungmetraj de science-fiction, cu câteva zile înainte de premiera celui mai aşteptat film al anului,

Un articol de Petre Ivan|7 Decembrie 2015

Star Wars: The Force Awakens – “A fost ușor să reintru în pielea pilotului aventurier Han Solo”, a povestit Harrison Ford, 73 de ani, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată duminică în Los Angeles. “A fost interesant să-i descriu traiectoria, la 30 de ani după terminarea filmului “Return of the Jedi”, ultimul episod al acestei trilogii de succes apărut în 1983.

Unul din obiectivele personajului lui Ford este de a crea o punte între fosta generație de personaje a serei intergalactice, din care făceau parte prințesa Leia, interpretată de Carrie Fisher, și curajosul Luke Skywalker (Mark Hamill). Fără a uita de legendarul roboțel C-3PO (Anthony Daniels) și de maimuța Chewbacca (Peter Mayhew).

Printre noii eroi ai filmului se află și câteva vedete în ascensiune ai Hollywood-ului, precum Oscar Isaac și Lupita Nyong’o, dar și nume necunoscute publicului ca Daisy Ridley.

Noul lungmetraj ‘Star Wars’, ale cărui drepturi au fost cumpărate de studioul Disney de la creatorul său George Lucas în 2012 pentru suma de 4,4 miliarde de dolari, va fi lansat în cinematografele americane la 18 decembrie.

O premieră mondială este organizată la 14 decembrie în Los Angeles, în timp ce în Europa filmul va fi lansat la 16 decembrie.

Foto: Star Wars: The Force Awakens

13
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Realizator de seriale TV şi de filme, Rodrigo Sorogoyen este unul dintre noile talente din cinematografia spaniolă. Distribuit în sălile din România de Transilvania Film, „El reino” („Jocuri de putere”, 2018), deja penultimul său lungmetraj (între timp a lansat în 2019 şi „Madre”), este un impunător thriller politic.

10
/11
/19

PREVIEW A 13-a ediţie a Săptămânii Filmului Maghiar (SFM) are loc între 10 şi 18 noiembrie la Bucureşti şi propune mai multe secţiuni atractive, printre care una dedicată câtorva filme clasice restaurate şi o alta pentru marcarea a 30 de ani de la căderea comunismului, în afara obişnuitului program de producţii noi.

08
/11
/19

„The Romanians: 30 Years of Cinema Revolution”, cel mai amplu program dedicat vreodată cinematografiei românești în Statele Unite ale Americii, care celebrează în 30 de filme trei decenii de cinema de după căderea regimului comunist, va avea loc la Film Forum din New York între 15 și 26 noiembrie 2019.

07
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Pentru spectatorul român, filmul "Maria, Regina României" (2019), de Alexis Sweet Cahill, vine ca o ciudăţenie. E egal diferit de Noul Val şi de fostele filme pretins istorice de tip Sergiu Nicolaescu şi arată mai degrabă ca o producţie britanică de televiziune, doar că se vorbeşte şi româneşte.

07
/11
/19

Proiecțiile de film continuă la Centrul Ceh, iar zilele de luni și marți, 11 și 12 noiembrie, nu fac excepție. Documentary Mondays aduce „Citizen Václav Havel Goes on Vacation”, pe când „My Sweet Little Village” se vede la Fiction Tuesdays.

07
/11
/19

ICON production anunță premiera în cinematografe a documentarului PALAT PENTRU POPOR regizat de Boris Missirkov și Georgi Bogdanov, ce va avea loc pe 15 noiembrie. Selectat în competiția oficială DOK Liepzig anul trecut, filmul spune poveștile a cinci dintre cele mai emblematice și mai reprezentative clădiri ale fostului bloc socialist.

06
/11
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul "Rebeli cu o cauză" (2019), de Dobrivoie Kerpenisan, prezentat în premieră la Astra, români de diferite categorii sociale vorbesc despre singurul lucru ce îi mai uneşte: Revoluţia la care au participat în decembrie 1989 în comuna lor bănăţeană, Sânpetru Mare, când au fost fotografiaţi de viitorul cineast.

04
/11
/19

Noiembrie este luna în care se decernează Premiul LUX al Parlamentului European. Se premiază cel mai bun film european, așa cum se vede el dinspre Bruxelles și Strasbourg. Anul acesta, finalistele sunt: „Cold Case Hammarskjöld”, „Dumnezeu există și numele Său este Petrunija” și „Jocuri de putere”.

04
/11
/19

Cele mai noi producții germane vin la București la cea de-a 14-a ediție a ZILELOR FILMULUI GERMAN. Organizat de Goethe-Institut, evenimentul va avea loc între 21 și 27 noiembrie la București și va fi găzduit, pentru al doilea an consecutiv, de Cinema Elvire Popesco din cadrul Institutului Francez.

03
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Premiat cu Palme d`Or la Cannes, „Parasite” (2019), cel mai nou film al sud-coreeanului Bong Joon Ho, este o satiră de o virtuozitate scenaristică şi regizorală care transformă premisa simplă a inegalităţilor sociale într-un discurs deopotrivă comic şi perturbator, distractiv şi caustic, despre lumea de astăzi.

Page 1 of 25212345...102030...Last »