nouameapiesa? are nevoie de tine
https://www.ziarulmetropolis.ro/nouameapiesa-are-nevoie-de-tine/

Peca Ștefan – „Online. Live. De la mine de acasă. Cu mine. Lectura (anti)performativă şi interactivă nouameapiesă?“

Un articol de Petre Ivan|3 decembrie 2020

Ca să se întâmple am nevoie de TINE… și de alți 19 ca tine, de fiecare dată:
7, 8, 9 și 14, 15, 16 decembrie – ora 20.30 (Ro)/19.30 (CET).

Lectura se programează doar când numărul minim necesar de 20 de participanți este atins. De aceea te încurajez să duci vorba mai departe la prieteni și cunoștințe dând share ACESTUI SITE sau a EVENIMENTULUI FB.

DESCRIEREA SPUNE AȘA:
„2020 a fost un an dezastruos, inclusiv pentru teatru. În dramaturgia lui Peca dezastrul s-a declanșat cu mulți, mulți ani în urmă.

Dramaturgul Peca Ștefan vă invită, live, în persoană, de la el acasă, la o lectură (anti)performativă online care-și propune să exploreze, cu multă autoironie, ce ar trebui să conțină noua lui piesă. Plecând de la povestea multiplelor lui noi piese nescrise, eșuate din varii motive, presiuni și auto-învinovățiri, Peca încearcă să găsească subiectul perfect care va ajunge pe scenă cu ajutorul inputurilor venite de la spectatorii-participanți. “Va reuși această căutare să genereze o nouă piesă până la finalul întâlnirii?”. Aceasta este întrebarea din titlu. Cunoscută și ca întrebare dramatică majoră.”

Rezervările se fac apăsând aici. Poți să-ți alegi apoi una dintre date. În momentul în care cele 20 de locuri se ocupă vei primi un email cu informațiile de acces. Dacă cei 20 de participanți nu se adună atunci vei primi – în timp util, o zi înaintea datei alese – un email în care ți se recomandă o altă dată.

Pentru că este un TEST RUN rezervările sunt gratuite. Donațiile apreciate dar nu obligatorii.

Vă mulțumesc și vă aștept cu drag,
Peca

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

18
/02
/24

CRONICĂ DE FILM Cu premiera mondială în secţiunea Forum, necompetiţională, a Festivalului de la Berlin, "Săptămâna Mare", scris şi regizat de Andrei Cohn şi inspirat din nuvela "O făclie de Paşte" a lui I. L. Caragiale, este un film care gravitează în jurul unei întrebări fundamentale: Cum se ajunge ca un om să-i ia viaţa celui de lângă el?

16
/02
/24

După 5 nominalizări la Oscar (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun film internațional, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun sunet), Grand Prix și Premiul FIPRESCI la Cannes, după sute de articole în presa internațională care îl identifică drept cel mai răvășitor film al anului, The Zone of Interest / Zona de interes se vede acum în România, în 40 de cinematografe din 20 de orașe.