Noutățile editurii ALL, la Gaudeamus 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/noutatile-editurii-all-la-gaudeamus-2018/

Grupul Editorial ALL va fi prezent, în perioada 14 – 18 noiembrie 2018, la ediţia cu numărul 25 a Târgului Internaţional Gaudeamus Carte de învăţătură. Vizitatorii sunt aşteptaţi în standul ALL cu reduceri de până la 85%, noutăţi editoriale pentru toate categoriile de cititori, surprize şi cadouri dulci pentru cei mici.

Un articol de Liliana Matei|13 noiembrie 2018

Fanii Pisicilor Războinice se vor bucura de apariția Cărții a XIII-a – Viziunea – din noua serie Puterea celor Trei. Pentru a imortaliza momentul, copiii vor avea parte la standul ALL, sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 12.00, de o ședință foto de neuitat plus o serie de obiecte promoționale tematice care nu trebuie să le lipsească din colecție.

Cei pasionați de thrillerele semnate de Guillaume Musso vor fi încântați să răsfoiască în premieră romanul Un apartament la Paris. Scris în stilul cu care ne-a cucerit romancierul francez, acest bestseller tulburător ne poartă în viața misterioasă a unui celebru pictor.

Cartea care a generat transformări impresionante în școlile din întreaga lume, inspirând elevii să își însușească mentalitatea de învingători, este acum la dispoziția publicului din România. Scrisă de expertul în leadership, Stephen R. Covey, The Leader in Me reușește să redefinească rolul școlii în evoluția noastră, propunând o soluție la criza educației cu eficiență 100% confirmată practic.

Abia sosit de la tipar, volumul Atingerea, de David J. Linden, este dedicat cunoașterii celui mai important simț pe care îl avem. Într-un stil personal și prietenos demn de un romancier, autorul transformă noțiunile de neurologie în informații accesibile. Poveștile și argumentele sale uimitoare arată cum ne definește atingerea ca ființe umane, influențând alegerile pe care le facem în viață.

Partenerul Grupului Editorial ALL este Kandia, prin intermediul brandului Măgura, care le va oferi copiilor cadouri dulci sâmbătă și duminică, la achiziția oricărui titlu dedicat vârstei lor.

28
/05
/18

Constelația celor șapte stele a dat, din Antichitate până în Renaștere, numele mai multor grupări literare. În Franța secolului al XVI-lea, tot atâția poeți, șapte, s-au strâns în jurul lui Ronsard, „acest poet prea falnic din culmea-i prăvălit”, cum îl numește Boileau.

25
/05
/18

Joi, 31 mai 2018, ora 19:00, la Apollo 111 Teatrul, are loc ceremonia de decernare a Premiului IOCAN pentru proză scurtă, ediția I. Evenimentul se desfășoară în prezența nominalizaților, autorilor Iocan (scriitori, fotografi, traducători) și a membrilor juriului, precum și a cititorilor de proză scurtă, se deschide și se închide cu un concert Adam's Nest.

24
/05
/18

Mihail Vakulovski este un extraordinar scriitor, traducător din limba rusă și, nu în ultimul rând, unul dintre cei mai iubiți librari din România. Are un doctorat în literatură. Originar din Basarabia, Mihail Vakulovski este stabilit la Brașov. Alegerile sale pentru lecturile lunii: Harms, Sorokin, Prilepin.

23
/05
/18

Scriitorul Mircea Cărtărescu numeşte moartea autorului american Philip Roth „încă una dintre catastrofele prin care trece literatura azi” şi spune că nu numai cărţile contează, ci şi prezenţa fizică a scriitorilor. Philip Roth, premiat de patru ori cu Man Booker International Prize și o dată cu Pulitzer, a murit marţi, la vârsta de 85 de ani.

23
/05
/18

Philip Roth, laureat al premiului Pulitzer în anul 1998 şi câştigător a numeroase premii literare, s-a stins din viață, marţi noapte, la vârsta de 85 de ani. Autor a peste 31 de romane, Roth a fost printre marii scriitori care nu au primit niciodată un premiu Nobel pentru literatură.

20
/05
/18

Luni, 21 mai, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la ora 19.00, va avea loc lansarea romanului „Șarpele din Essex”, de Sarah Perry, apărut în colecția Babel, a Editurii Nemira, un roman despre pasiune, prietenie și forța hipnotică a ideilor, bestseller și câștigător a numeroase premii, printre care cartea anului la Waterstones în 2016 și cartea anului la British Book Awards în 2017.

20
/05
/18

Scriitorul libanez Elias Khoury, unul dintre cei mai importanți autori contemporani de limbă arabă, se va afla la București în perioada 30 mai-2 iunie 2018, cu prilejul lansării romanului „Copiii ghetoului. Numele meu este Adam”, apărut de curând în colecția „Biblioteca Polirom”.

18
/05
/18

Cartea „Ion Vinea, un scriitor între lumi și istorii”, de Sanda Cordoș, a fost publicată la Editura Școala Ardeleană, în Cluj-Napoca, în anul 2017.

18
/05
/18

Teatrul Metropolis si Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. vă invită astăzi, 18 mai, de la ora 18.45, la lansarea cărții „Măria Sa Actorul. Exerciții de admirație” de Eugen Comarnescu, ediție alcătuită de Gabriela Tarabega Comarnescu. Evenimentul va avea loc în Sala „Olga Tudorache” a Teatrului Metropolis, din str. Mihai Eminescu nr. 89, București.

16
/05
/18

INTERVIU Corina Oproae este din Ardeal, dar locuiește de douăzeci de ani în Barcelona. Scrie poezie în limba spaniolă. Și va fi pe scena Festivalului Internațional de Poezie de la București. Joi, 17 mai, de la orele 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, pe Calea Victoriei, la numărul 88.

15
/05
/18

Pasionații de literatură sunt așteptați în această seară, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas, unde António Lobo Antunes, cel mai important scriitor portughez contemporan, își va lansa romanul “Pe râurile ce duc...”, recent apărut în traducerea lui Dinu Flămând în colectia „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu.

15
/05
/18

Moto: „Nu se termină niciodată, fiule, nu se mai termină…”

10
/05
/18

Volumul „GIGI CĂCIULEANU – Omul Dans”, de Ludmila Patlanjoglu, lansat zilele trecute, este o carte-album în trei versiuni - română, franceză, engleză, o călătorie în viaţa unui creator cu un bookpress impresionant.