Nu-ți pune întrebări dacă ți-e teamă de ce poți afla!
https://www.ziarulmetropolis.ro/nu-ti-pune-intrebari-daca-ti-e-teama-de-ce-poti-afla/

SĂ NU UCIZI, de vineri în cinematografe!

Un articol de Liliana Matei|27 februarie 2019

Începând de vineri puteți vedea SĂ NU UCIZI în cinematografele din întreaga țară. Filmul co-regizat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru este inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul sanitar din România acum câțiva ani și este distribuit de Ro Image 2000 împreună cu Idea Film Distribution.

Este un film-oglindă a unei realități contemporane dureroase, o felie din viața noastră, aici și acum. E incomod de la primul cadru până la ultimul și asta e foarte bine. Într-o lume în care toate răspunsurile sunt la un click distanță, este esențial să nu uităm să ne punem întrebări.” Adina Sădeanu, producătorul filmului.

SĂ NU UCIZI spune povestea lui Cristian, un chirurg tânăr şi ambițios pe care pierderea unui pacient, în urma unei intervenţii de rutină, îl determină să pornească o luptă solitară împotriva sistemului, riscându-și familia şi cariera pentru a descoperi adevărul.

Filmul conține mai multe mesaje și aduce la suprafață câteva întrebări grele. Aș spune că pentru mine unul dintre mesaje e ‘să nu faci rău’; să nu accepți să fii complice la rău, fie prin tăcere, fie prin acțiuni, punând binele tău mai presus de orice și crezând că nu e așa de grav să trăiești cu o conștiință amorțită.” – Cristina Flutur

SĂ NU UCIZI a fost selectat de curând în cadrul Annual Chicago European Union Film Festival unde va fi proiectat în premieră pe continentul american. Festivalul organizat de Gene Siskel Film Center este la cea de-a 22-a ediție.
În România, filmul va putea fi văzut în prima săptămână în cinematografele din București, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bârlad, Bistrița, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Focșani, Iași, Lugoj, Moinești, Odobești, Onești, Oradea, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Slatina, Suceava, Târgoviște, Târgu Mureș, Timișoara și Vaslui.

Proiecție specială SĂ NU UCIZI

Sper ca oamenii să conștientizeze că lucrurile despre care vorbește filmul se întâmplă în realitate, că ne afectează în mod direct și că nu putem să mai stăm cu mâinile în sân și să speram ca poate o sa vina altcineva sa ne rezolve problemele”, spune Alexandru Suciu interpretul rolului principal din film. Alături de el din distrubuția filmului fac parte actorii: Cristina Flutur, Gelu Colceag, Tania Filip, Elias Ferkin, Daniel Popa, Virgil Aioanei, Carmen Florescu, Ionuț Ionescu, Erwin Simsensohn, Cosmin Seleși, Codin Maticiuc, Ioana Barbu, Olimpia Mălai, Rolando Matsangos, Iulia Verdeș, Mihai Bauman.

SĂ NU UCIZI este produs de Axis Media Production și Green Cat Film. Imaginea filmului este semnată de Tudor Platon, montajul de Andrei Iancu iar sunetul de Ștefan Azaharioaie. Scenariul și regia: Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru.

Pe pagina de Facebook a filmului găsiți mai multe informații.

SĂ NU UCIZI este ealizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și cofinanțat de Televiziunea Română și Zenith Media în parteneriat cu Land Rover, Groupama, Almdoudler, Ringier Group, filmul este distribuit în România de Ro Image 2000 împreună cu Idea Film Distribution.

Citiţi şi:
04
/02
/15

Realizat după întâmplări reale şi având opt nominalizări la Premiile Oscar, „The Imitation Game” (Jocul Codurilor) prezintă povestea lui Alan Turing (Benedict Cumberbatch), matematician, criptanalist şi erou de război, pionier al tehnologiei moderne a calculatoarelor. Alături de un grup restrâns de specialişti, el a reuşit spargerea unui cod aşa-numit „de nespart” al maşinăriei Enigma a Germaniei, în al Doilea Război Mondial. 

03
/02
/15

Deși pare un scenariu apocaliptic, de fapt este vorba despre premiera filmului “Orașul câinilor”/ “White God”, câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2015, în regia lui Kornél Mundruczó.

02
/02
/15

Lucian Boicu, un român stabilit în Canada, a lucrat la efectele vizuale ale filmului "American Sniper", de Clint Eastwood, un lungmetraj nominalizat la şase premii Oscar şi inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle.

02
/02
/15

Filmul românesc de scurtmetraj este prezent și anul acesta la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand (30 ianuarie – 7 februarie 2015) prin intermediul Asociației ESTE’N’EST, care organizează pentru a șaptea oară consecutiv standul românesc din cadrul marketului festivalului, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

02
/02
/15

În filmul "Chuck Norris vs. Communism", de Ilinca Călugăreanu, peliculă selectată în secţiunea competiţională World Cinema Documentary, la cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Sundance, o generaţie întreagă se îndrăgosteşte de film, în epoca Războului Rece, scrie prestigioasa publicaţie IndieWire.

30
/01
/15

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „O lacrimă de fată” (1980), regizat de Iosif Demian, este unul dintre cele mai originale filme româneşti realizate în timpul comunismului, polemizând prin stilul său modern şi energic cu falsitatea care caracteriza cinematografia oficială a vremii.

29
/01
/15

Tenorul spaniol Placido Domingo va interpreta rolul principal în opera "Gianni Schicchi", de Giacomo Puccini, care va fi montată de Woody Allen pentru a marca, în această toamnă, cea de-a 30-a aniversare a Operei din Los Angeles.

28
/01
/15

"Timbuktu", un lungmetraj regizat de mauritanul Abderrahmane Sissako, despre Sahelul confruntat cu jihadismul, şi comedia populară "La Famille Bélier", regizată de francezul Eric Lartigau, despre universul surzilor, figurează printre peliculele nominalizate la premiul César pentru cel mai bun film.

28
/01
/15

Compozitorul de muzică de film Hans Zimmer a fost dat în judecată, fiind acuzat că a copiat piesa principală din lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years A Slave" din coloana sonoră a serialului TV "Neveste disperate/ Desperate Housewives".