O călătorie multiculturală. Festivalul de Dramaturgie Contemporană
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-calatorie-multiculturala-festivalul-de-dramaturgie-contemporana/

Ediţia a XXVIII-a a Festivalului de Dramaturgie Contemporană, organizat de Teatrul “Sică Alexandrescu” Braşov, va avea loc anul acesta pe parcursul a 10 zile, în perioada 10 – 19 noiembrie 2017. Începând cu acestă ediţie, evenimentul propune publicului o nouă abordare.

Un articol de Petre Ivan|3 noiembrie 2017

Teatre de renume din Republica Moldova, Marea Britanie, Ungaria și Franta au acceptat invitația de participare la acest festival, transformând-ul într-o manifestare multiculturală.

Ne dorim ca acest festival să crească în fiecare an și să ajungă recunoscut pe piața culturală de artă și de activități de gen festivalier, intrând într-un circuit de comunicare și schimburi culturale la nivel internațional. Anul acesta, competiția va fi apreciată valoric de un juriu format din trei membri, personalități marcante ale lumii teatrale, cu cariere universitare în învățământul teatral. Este vorba despre eseistul, teatrologul și criticul literar, doamna Doina Modola, regizorul și scenaristul de teatru și film, Alexa Visarion și actorul Mircea Rusu; un juriu care emană maturitate artistică și discernământ teatral. – Dan Cogălniceanu, directorul Festivalului

„Ținta acestei ediții a festivalului este o unitate în diversitate cultural-teatrală, pentru beneficiul comunității brașovene și dedicată publicului său fidel. Este o sărbătoare a teatrului și a orașului în care, prin expresie artistică, Teatrul “Sică Alexandrescu” va deveni, pentru zece zile, un pol de exprimare teatrală și o expresie a cosmopolitismului său cultural, tradiție pe care o are urbea însăși.”, mai spune Dan Cogălniceanu

Foto: Festivalul de Dramaturgie Contemporană – facebook

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.