O carte a iubirii pentru copii mici şi mari
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-carte-a-iubirii-pentru-copii-mici-si-mari/

După 1989, lumea copiilor, din punctul de vedere al condeiului scriitoricesc, a fost ascunsă după cortina tăcerii şi a indiferenţei. Din fericire, există şi excepţii în peisajul editorial românesc.

Un articol de Rhea Cristina|9 februarie 2015

“Aventurile prichindelui Laslo” (editura A.T.U.) este o carte scrisă cu sensibilitate, atenţie, creativitate, imaginaţie, originalitate şi mult, mult talent de tânăra scriitoare Mari Arsenie. Un volum de poveşti aflat la graniţa între realitate, fantastic şi miraculos.

Cuvintele autoarei prind forţă imediat, respiră bucurie şi trăiesc curat. Aşa cum este şi viaţa pentru un sufleţel de copil.

Deşi omul se naşte povestitor, ştie să istorisească celorlalţi fragmente din viaţa lui şi a altora, Mari Arsenie a ales, pentru cartea sa de debut literar, în mod surprinzător, un gen de naraţiune transpusă prin ochii imaginaţiei copilăreşti. Astfel, în epoca Internetului, când tableta se insinuează în viaţa copiilor din ce în ce mai mult, autoarea ne propune o metodă inedită, care merge direct la esenţa sufletului de copil.

Prin simplitate, originalitate şi forţă creativă, Mari Arsenie descifrează, recreează şi construieşte, cu fiecare nou capitol al cărţii, universul celor mici, acel tărâm unic, fabulos, al copilăriei. Cuvintele scriitoarei sunt cuvintele unui suflet de copil.

Personajele sunt desprinse fie din lumea reală (bunicul, lupul, motanul puricele, uriaşul tigru, Floarea-curcubeu, prichindeii Anne şi Laslo), fie din cea aparţinând lumii SF (prinţesa, Împăratul Maverick, Tărâmul Maldor, Tărâmul Prichindeilor, vrăjitoarea,etc), într-un carusel al bucuriei, aventurii şi prieteniei. Un text bogat in informaţii educative.

Pentru prichindei, viaţa devine, asfel, graţie întâmplarilor prin care trec personajele şi al relaţiilor dintre ele, un joc inedit al cuvintelor, imaginilor şi emoţiilor pozitive. Cei mici sunt invitaţi să iubeasca animalele, să(-şi) descopere adevăratele valori umane (precum iubirea, curajul, prietenia) şi să fie luptători neînfricaţi ai binelui, armoniei şi păcii pe Pământ. Prin dialoguri inedite, o intrigă fascinantă, trucuri şi metode originale. Pentru o dezvoltare şi o exprimare interioară fericită a copiilor noştri.

Cartea de poveşti “Aventurile prichindelului Laslo”, scrisă de Mari Arsenie, te seduce de la primele pagini. Indiferent dacă eşti copil sau adult. Pentru că este creionată cu dăruire, delicateţe sufletească şi curaj. Devine mai mult decât o carte: este o lume fermecată, un spaţiu prietenos al ideilor, imaginilor şi cuvintelor bine ticluite. În plus, beneficiază de ilustraţie, desene delicate şi foarte expresive.

Pe scurt. Ai copii?… Frăţiori, nepoţi?… Citeşte-le această minunată carte de poveşti, îi va ajuta să se înţeleagă mai bine pe ei înşişi şi lumea înconjurătoare. Să (se) iubească. E o carte a iubirii, care nu trebuie ratată!



09
/03
/23

Mai mult de un deceniu, scriitorul american David Fideler, originar din Michigan și stabilit la Sarajevo, și-a însoțit cafeaua de dimineață cu lectura câte unei epistole de-a lui Seneca (cca. 4 î.Hr. - 65 d.Hr.), „cel mai convingător și mai elegant dintre scriitorii stoici”, „conștiința Imperiului Roman”. Astfel a apărut volumul „Mic dejun cu Seneca” (Editura Trei).

01
/03
/23

Compania de Librării București (CLB), cel mai longeviv lanț de librării din România, și Headsome Communication lansează astăzi, 1 martie 2023, cea de-a treia ediție a SuperPovești din București, un proiect îndrăgit care își propune să readucă în actualitate legendele și poveștile despre oraș cu ajutorul noii generații de cititori.

23
/02
/23

Sâmbătă, 25 februarie 2023, de la ora 12.00, Institutul Cultural Român organizează, prin Centrul Național al Cărții, un eveniment online dedicat traducătorilor de limba română din întreaga lume.

20
/02
/23

Amantele regilor au fost, uneori, respinse sau denigrate de societate, alteori tolerate sau chiar admirate pentru frumusețea lor sau pentru influența pe care o exercitau asupra suveranilor. Mai aproape de zilele noastre, amantele președinților erau ținute în secret sau negociate cu presa, în încercarea de a proteja imaginea șefilor de stat, văzuți ca lideri morali și exemplari pentru societate.