O carte a iubirii pentru copii mici şi mari
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-carte-a-iubirii-pentru-copii-mici-si-mari/

După 1989, lumea copiilor, din punctul de vedere al condeiului scriitoricesc, a fost ascunsă după cortina tăcerii şi a indiferenţei. Din fericire, există şi excepţii în peisajul editorial românesc.

Un articol de Rhea Cristina|9 Februarie 2015

“Aventurile prichindelui Laslo” (editura A.T.U.) este o carte scrisă cu sensibilitate, atenţie, creativitate, imaginaţie, originalitate şi mult, mult talent de tânăra scriitoare Mari Arsenie. Un volum de poveşti aflat la graniţa între realitate, fantastic şi miraculos.

Cuvintele autoarei prind forţă imediat, respiră bucurie şi trăiesc curat. Aşa cum este şi viaţa pentru un sufleţel de copil.

Deşi omul se naşte povestitor, ştie să istorisească celorlalţi fragmente din viaţa lui şi a altora, Mari Arsenie a ales, pentru cartea sa de debut literar, în mod surprinzător, un gen de naraţiune transpusă prin ochii imaginaţiei copilăreşti. Astfel, în epoca Internetului, când tableta se insinuează în viaţa copiilor din ce în ce mai mult, autoarea ne propune o metodă inedită, care merge direct la esenţa sufletului de copil.

Prin simplitate, originalitate şi forţă creativă, Mari Arsenie descifrează, recreează şi construieşte, cu fiecare nou capitol al cărţii, universul celor mici, acel tărâm unic, fabulos, al copilăriei. Cuvintele scriitoarei sunt cuvintele unui suflet de copil.

Personajele sunt desprinse fie din lumea reală (bunicul, lupul, motanul puricele, uriaşul tigru, Floarea-curcubeu, prichindeii Anne şi Laslo), fie din cea aparţinând lumii SF (prinţesa, Împăratul Maverick, Tărâmul Maldor, Tărâmul Prichindeilor, vrăjitoarea,etc), într-un carusel al bucuriei, aventurii şi prieteniei. Un text bogat in informaţii educative.

Pentru prichindei, viaţa devine, asfel, graţie întâmplarilor prin care trec personajele şi al relaţiilor dintre ele, un joc inedit al cuvintelor, imaginilor şi emoţiilor pozitive. Cei mici sunt invitaţi să iubeasca animalele, să(-şi) descopere adevăratele valori umane (precum iubirea, curajul, prietenia) şi să fie luptători neînfricaţi ai binelui, armoniei şi păcii pe Pământ. Prin dialoguri inedite, o intrigă fascinantă, trucuri şi metode originale. Pentru o dezvoltare şi o exprimare interioară fericită a copiilor noştri.

Cartea de poveşti “Aventurile prichindelului Laslo”, scrisă de Mari Arsenie, te seduce de la primele pagini. Indiferent dacă eşti copil sau adult. Pentru că este creionată cu dăruire, delicateţe sufletească şi curaj. Devine mai mult decât o carte: este o lume fermecată, un spaţiu prietenos al ideilor, imaginilor şi cuvintelor bine ticluite. În plus, beneficiază de ilustraţie, desene delicate şi foarte expresive.

Pe scurt. Ai copii?… Frăţiori, nepoţi?… Citeşte-le această minunată carte de poveşti, îi va ajuta să se înţeleagă mai bine pe ei înşişi şi lumea înconjurătoare. Să (se) iubească. E o carte a iubirii, care nu trebuie ratată!15
/12
/19

Cartea „Milioanele arlechinului”, traducere din limba cehă și note de Sorin Paliga, a fost publicată la Editura Art în anul 2019.

14
/12
/19

Editura Humanitas vă învită luni, 16 decembrie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea romanul „Deborah” de Cătălin Mihuleac, volum publicat în colecția „821.135.1 – Scriitori români contemporani”, coordonată de Andreea Răsuceanu.

05
/12
/19

Editura Corint vă invită la un eveniment cu totul special, dedicat pasionaților de istorie, dar și celor pentru care Regele Mihai I ocupă un loc aparte în inimă și bibliotecă. Joi, 5 decembrie, ora 18:00, la Exotique (Splaiul Unirii, nr. 96, București), are loc relansarea volumului „Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I“ de Bogdan Șerban-Iancu.

04
/12
/19

Editura Humanitas Fiction vă invită joi, 5 decembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la o întâlnire cu Eshkol Nevo, liderul noii generații de scriitori israelieni, prilejuită de lansarea romanului „Simetria dorințelor“, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea excelentă a Ioanei Petridean. Vor participa, alături de autor, jurnaliștii Cătălin Striblea și Marius Constantinescu. Întâlnirea va fi moderată de Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction. Seara se va încheia cu o sesiune de autografe.

03
/12
/19

Librăria Humanitas de la Cișmigiu vă invită miercuri, 4 decembrie, ora 19.00, la lansarea volumului bilingv Opere scelte / Opere alese de Ugo Foscolo, apărut recent la Editura Humanitas, în colecția „Biblioteca Italiană“, în traducerea Smarandei Bratu Elian şi a lui Cornel Mihai Ionescu, cu o prefaţă de Giulio Ferroni.

29
/11
/19

La 8 ani după primul volum, Bucătăria Hoinară se întoarce într-un nou album de fotografie savuros, purtând semnătura lui Răzvan Voiculescu. Evenimentul de lansare va avea loc luni, 2 decembrie, de la ora 19:00, la JW Marriott București, în sala Grand Ballroom.

27
/11
/19

Joi, 28 noiembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu din București (Calea Victoriei 45), va avea loc o întâlnire cu scriitoarea Ana Maria Sandu, cu prilejul lansării volumului „Mama îmi spune că am o viață frumoasă”, apărut de curând în colecția „Ego-grafii” a Editurii Polirom. Invitați, alături de autoare, vor fi Marius Chivu și Maurice Munteanu.

25
/11
/19

În marginea cărții „Tot ce este”, de James Salter, publicată recent la editura Humanitas Fiction, în traducerea lui Radu Paraschivescu.

Page 1 of 9812345...102030...Last »