O carte a iubirii pentru copii mici şi mari
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-carte-a-iubirii-pentru-copii-mici-si-mari/

După 1989, lumea copiilor, din punctul de vedere al condeiului scriitoricesc, a fost ascunsă după cortina tăcerii şi a indiferenţei. Din fericire, există şi excepţii în peisajul editorial românesc.

Un articol de Rhea Cristina|9 Februarie 2015

“Aventurile prichindelui Laslo” (editura A.T.U.) este o carte scrisă cu sensibilitate, atenţie, creativitate, imaginaţie, originalitate şi mult, mult talent de tânăra scriitoare Mari Arsenie. Un volum de poveşti aflat la graniţa între realitate, fantastic şi miraculos.

Cuvintele autoarei prind forţă imediat, respiră bucurie şi trăiesc curat. Aşa cum este şi viaţa pentru un sufleţel de copil.

Deşi omul se naşte povestitor, ştie să istorisească celorlalţi fragmente din viaţa lui şi a altora, Mari Arsenie a ales, pentru cartea sa de debut literar, în mod surprinzător, un gen de naraţiune transpusă prin ochii imaginaţiei copilăreşti. Astfel, în epoca Internetului, când tableta se insinuează în viaţa copiilor din ce în ce mai mult, autoarea ne propune o metodă inedită, care merge direct la esenţa sufletului de copil.

Prin simplitate, originalitate şi forţă creativă, Mari Arsenie descifrează, recreează şi construieşte, cu fiecare nou capitol al cărţii, universul celor mici, acel tărâm unic, fabulos, al copilăriei. Cuvintele scriitoarei sunt cuvintele unui suflet de copil.

Personajele sunt desprinse fie din lumea reală (bunicul, lupul, motanul puricele, uriaşul tigru, Floarea-curcubeu, prichindeii Anne şi Laslo), fie din cea aparţinând lumii SF (prinţesa, Împăratul Maverick, Tărâmul Maldor, Tărâmul Prichindeilor, vrăjitoarea,etc), într-un carusel al bucuriei, aventurii şi prieteniei. Un text bogat in informaţii educative.

Pentru prichindei, viaţa devine, asfel, graţie întâmplarilor prin care trec personajele şi al relaţiilor dintre ele, un joc inedit al cuvintelor, imaginilor şi emoţiilor pozitive. Cei mici sunt invitaţi să iubeasca animalele, să(-şi) descopere adevăratele valori umane (precum iubirea, curajul, prietenia) şi să fie luptători neînfricaţi ai binelui, armoniei şi păcii pe Pământ. Prin dialoguri inedite, o intrigă fascinantă, trucuri şi metode originale. Pentru o dezvoltare şi o exprimare interioară fericită a copiilor noştri.

Cartea de poveşti “Aventurile prichindelului Laslo”, scrisă de Mari Arsenie, te seduce de la primele pagini. Indiferent dacă eşti copil sau adult. Pentru că este creionată cu dăruire, delicateţe sufletească şi curaj. Devine mai mult decât o carte: este o lume fermecată, un spaţiu prietenos al ideilor, imaginilor şi cuvintelor bine ticluite. În plus, beneficiază de ilustraţie, desene delicate şi foarte expresive.

Pe scurt. Ai copii?… Frăţiori, nepoţi?… Citeşte-le această minunată carte de poveşti, îi va ajuta să se înţeleagă mai bine pe ei înşişi şi lumea înconjurătoare. Să (se) iubească. E o carte a iubirii, care nu trebuie ratată!11
/02
/19

De peste zece ani, Fundația Calea Victoriei oferă publicului o selecție mereu interesantă de cursuri și ateliere în domeniul artelor și științelor umanise și organizează numeroase evenimente culturale. Echipa Fundației a început anul acesta cu două evenimente având în centru pasiunea pentru muzica clasică și talentul dirijoral, dar și de povestitor, al dirijorului Tiberiu Soare: un concert extraordinar și relansarea a două volume despre muzica clasică.

05
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT Tiparul apare în țara noastră la 1508 dar setea de cunoaștere, de informare a strămoșilor noștri este o realitate confirmată de existența numeroaselor copii ale unui manuscris răspândit în întreaga Europă, cu precădere în Bizanț, și anume ”Alexăndria”.

04
/02
/19

Editura Vellant începe anul cu întrebări însemnate: ce înseamnă să fii bărbat în secolul XXI? „Evoluția bărbatului” este un text echilibrat care are forța să ne schimbe atitudinea față de bărbatul de azi. Cartea lui Grayson Perry contribuie semnificativ la o conversație necesară despre masculinitate.

03
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT. Între capodoperele literaturii române, "Țiganiada" lui Ion Budai Deleanu (1760-1820) ocupă un loc de excepție. Și explicația trebuie căutată nu numai în faptul că țiganii reprezintă o populație alogenă cu care conviețuim de peste 600 de ani, ci și pentru descrierea general umană pe care o conține.

31
/01
/19

Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu“, Editura Humanitas şi Asociația ARCCA organizează a doua ediţie a seriei de conferinţe „Despre lumea în care trăim”, un festival de conferinţe şi dialoguri culturale şi ştiinţifice pe teme de actualitate, susţinute de specialişti şi oameni de cultură de prestigiu, care va avea loc la […]

Page 1 of 8812345...102030...Last »