„O lună în Thailanda” în regia lui Paul Negoescu are premiera în România pe 16 noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-luna-in-thailanda-in-regia-lui-paul-negoescu-are-premiera-in-romania-pe-16-noiembrie/

Filmul „O lună în Thailanda”, debutul în lungmetraj al regizorului Paul Negoescu, va avea premiera pe ecranele din România pe 16 noiembrie. Pelicula va fi prezentată într-o avanpremieră pentru presă marţi, 13 noiembrie, după vizionare, regizorul filmului, Paul Negoescu, producătorul Ada Solomon şi actorii Andrei Mateiu, Ioana Anastasia Anton, Tudor Aaron Istodor, Raluca Aprodu şi […]

Un articol de Andrada Văsii|9 noiembrie 2012

Filmul „O lună în Thailanda”, debutul în lungmetraj al regizorului Paul Negoescu, va avea premiera pe ecranele din România pe 16 noiembrie.

Pelicula va fi prezentată într-o avanpremieră pentru presă marţi, 13 noiembrie, după vizionare, regizorul filmului, Paul Negoescu, producătorul Ada Solomon şi actorii Andrei Mateiu, Ioana Anastasia Anton, Tudor Aaron Istodor, Raluca Aprodu şi Victoria Răileanu urmând să participe la o conferinţă de presă.

„O lună în Thailanda” spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu), care, în noaptea Anului nou, descoperă că nu e mulţumit de viaţa lui sentimentală şi decide să se despartă de prietena sa, Adina (Ioana Anastasia Anton). El porneşte într-o călătorie prin cluburile şi petrecerile bucureştene în căutarea fostei iubite (Sînziana Nicola).

„O lună în Thailanda participă în perioada 2-11 noiembriela Festivalul Internaţional de Film de la Salonic şi în perioada 2-10 noiembrie la Festivalul Filmului European de la Sevilla, în competiţiile oficiale alături de nume cunoscute din cinematografia internaţională, precum câştigătorul de la Cannes de anul acesta, pelicula „Reality” a regizorului italian Matteo Garrone, şi filmul premiat cu Ursul de Argint la Berlinale 2012, lungmetrajul „Sister”, al Ursulei Meier.

Paul Negoescu a mai participat anul acesta cu debutul său – „O lună în Thailanda” – la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, Festivalul Internaţional de Film Francofon de la Namur, în Competiţia „Emile Cantillon”, la Festivalul de Film de la Zurich în competiţia oficială şi la Festivalul Noului Cinema de la Montreal, în selecţia internaţională.

Regizorul a realizat şi scurtmetrajele „Orizont”, „Târziu”, „Renovare” şi „Derby”, care au fost selecţionate la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, în secţiunea Semaine de la Critique, Festivalul Internaţional de la Berlin în 2008, 2009 şi 2010 iar ultimele două au fost nominalizate pentru Premiile Academiei Europene de Film.

Paul Negoescu este asistent universitar la UNATC – catedra Regie film, director artistic al Festivalului Timishort şi câştigător a numeroase premii internaţionale.

 

Sursa: Agerpres

19
/01
/24

Acum un an, George Banu mai avea de trăit doar două zile. A murit pe 21 ianuarie 2023, la Paris, iar dispariția lui a însemnat sfârșitul unei lumi. O lume nu așa „perfectă” cum se dorește cea pe care o trăim, dar o lume frumoasă, în care se respira la alte înălțimi.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

19
/01
/24

Teatrul Bulandra prezintă sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Toma Caragiu, premiera spectacolului Oedip de Robert Icke, după Sofocle, traducere Irina Velcescu, în regia lui Andrei Șerban, regizor asociat Dana Dima și scenografia Carmencita Brojboiu.

18
/01
/24

Teatrul azi lasă în urmă anul 2023 cu numărul dublu 11-12, care are în centrul atenţiei cea de-a 33-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru – FNT2023. Eveniment de amploare, ce a pus viaţa teatrală românească într-o lumină nouă sub tema „Laboratoarele sensibilului”, a reprezentat subiectul la care au fost invitați să reflecteze specialiști și jurnaliști din domeniu.

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.