O nouă întâlnire a Clubului Cărţile Denisei
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noua-intalnire-a-clubului-cartile-denisei/

Astăzi, începând cu ora 19.00, pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu puteţi lua parte la o nouă întâlnire a Clubului Cărţile Denisei.

Un articol de Andrada Văsii|19 iunie 2013

Astăzi, începând cu ora 19.00 pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu, puteți lua parte la o nouă întâlnire a Clubului Cărţile Denisei. 

De data aceasta subiectul discuției va fi unul dintre cele mai frumoase romane ale lui Amos Oz, „Soţul meu, Michael“, iar librăria vă va răsfăţa cu limonadă şi minunate prăjiturele oferite de Rue du pain.

O întâlnire despre „Madame Bovary în Israelul contemporan… scrisă cu o empatie, o sensibilitate şi o artă literară remarcabile.

New York Times


De ce Cărţile Denisei? Pentru că sunt cărţile căutate, citite, atent alese şi cu dragoste publicate de Denisa Comănescu.

De ce un club de carte? Pentru că fiecare dintre noi am simtit la un moment dat nevoia să vorbim despre cartea care ne-a ţinut treji una sau mai multe nopţi. În fiecare lună, întotdeauna într-o seară de joi, Libraria Humanitas Kretzulescu va găzdui o întâlnire cu una dintre cărţile Denisei, căreia sunteți invitați să îi fiți critici preţ de o oră – sau poate mai multe – împreună cu prietenii sau prietenele.

Foto credit: Clubul Cărțile Denisei (Facebook)

05
/02
/14

Tradus recent în limba maghiară, romanul Zogru, de Doina Ruşti, a apărut la Editura Sétatér Kulturális Egyesület. Versiunea traducătoarei Szenkovics Enikő a făcut obiectul bursei „Franyó Zoltán”, oferită de guvernul maghiar, iar editarea cărţii se datorează Fundaţiei „Communitas”.

01
/02
/14

Romanul Proorocii Ierusalimului (ediţia a III-a, Cartea Românească, 2009; ediţia a IV-a, Polirom, 2012), de Radu Aldulescu, a apărut în limba maghiară, la Editura Napkút, în traducerea lui Kirilla Terez.

30
/01
/14

Tinereţile lui Daniel Abagiu, de Cezar Paul-Badescu, un roman al formării cu un personaj unic în literatura română – un fel de Holden Caulfield al lui Salinger, va apărea în cursul lunii februarie în Italia, în traducerea Irinei Turcanu, la Ciesse Edizioni, cu titlul Le giovinezze di Daniel Abagiu.

29
/01
/14

Romanul Ordinea, de Alexandru Ecovoiu, apărut în colecţia „Fiction LTD” a Editurii Polirom, va fi publicat în acest an la Editiones del Subsuelo din Spania, în traducerea lui Joaquín Garrigós.

21
/01
/14

Editura Humanitas şi Institutul Cervantes din Bucureşti vă invită miercuri, 22 ianuarie, ora 19.00, în Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea volumului Eroul discret, primul roman publicat de Mario Vargas Llosa după acordarea Premiului Nobel pentru literatură în 2010.

21
/01
/14

Sîmbătă, 25 ianuarie, la ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bdul Elisabeta, nr. 38), poeta Ioana Nicolaie va susţine o lectură publică din volumul Autoimun, apărut recent la Editura Cartea Românească, şi în ediţie digitală. Autoimun este volumul cu care Ioana Nicolaie revine la poezie după un lung ocol în roman şi în literatura […]

20
/01
/14

Marti, 21 ianuarie, ora 19.00 Librăria Humanitas de la Cişmigiu vă invită la o seară dedicată scriitorului american F. Scott Fitzgerald şi romanelor Marele Gatsby şi Blândetea nopţii, capodoperele literaturii universale, recent apărute în ediţie de colecţie la Humanitas Fiction în traducerea lui Mircea Ivănescu.

12
/01
/14

Organizatorul şi iniţiatorul Galei Tinerilor Scriitori, Dan Mircea Cipariu, a declarat că premiul "Cartea de Poezie a anului 2013" nu se va mai decerna, după ce scriitorul Dan Sociu a confirmat că refuză să primească această distincţie.

09
/01
/14

Asociaţiile de bibliotecari din România protestează, printr-o scrisoare deschisă adresată Guvernului României, faţă de desfiintarea Bibliotecii Pedagogice Naţionale "I.C. Petrescu" din Bucureşti, care devine secţie a Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I", potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă.

06
/01
/14

Care este legătura dintre Seinfeld şi o tumoare pe creier? Adrian Novac ne invită să descoperim răspunsul în romanul său de debut, „Eu, Seinfeld şi tumoarea”, inspirat din propria sa întâlnire cu „apocalipsa medicală”.