O poveste de dragoste, Lindenfeld, de Radu Gabrea, a impresionat la Nisa
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-poveste-de-dragoste-lindenfeld-de-radu-gabrea-a-impresionat-la-nisa/

“O poveste de dragoste, Lindenfeld” (2013), cel mai recent film al reputatului regizor Radu Gabrea, a stârnit reacţii entuziaste în cadrul galei de închidere a celei de-a 7-a ediţii a Săptămânii Filmului Românesc la Nisa, ce s-a desfăşurat în perioada 3 – 8 decembrie 2014.

Un articol de Petre Ivan|12 decembrie 2014

O poveste de dragoste, Lindenfeld / Gabrea, Victoria Cociaș și Mircea Diaconu, care s-au aflat printre invitații de marcă ai evenimentului, au primit din partea Consulului Onorific al României la Nisa, Ştefan de Faÿ, diploma Consulatului, „RAYONNEMENT – HONNEUR – PRESTIGE”, acordată pentru contribuţia la imaginea pozitivă a României.

Filmul “O poveste de dragoste, Lindenfeld”, ce a impresionat puternic publicul prezent la vizionare, reunește o distribuție de excepție, de mari actori ai teatrului și cinematografiei românești: Victoria Cociaș (Helga la maturitate), Victor Rebengiuc (Ully Winkler), Mircea Diaconu (Oskar Prechtel), Ion Caramitru (Dr. Simon Hermann) și prezintă povestea emoționantă a iubirii regăsite, după 60 de ani, dintre Ully Winkler (Victor Rebengiuc, aflat la prima sa colaborare cu regizorul Radu Gabrea) și Helga (rol magistral interpretat de actrița principală, Victoria Cociaș), singura locuitoare a unui sat săsesc din Banat acum abandonat: Lindenfeld, ai cărui locuitori fuseseră deportați de regimul comunist, în 1945, în lagărele sovietice din Siberia

Filmul a participat la mai multe festivaluri internaționale de prestigiu, printre care: San Diego Film Festival, Bogota International Film Festival, Thessaloniki International Film Festival, Festival International de Film de la Cannes – Marché du Film, TIFF Sibiu, Festivalul Ecranizărilor Literare UCIN, în cadrul căruia lui Radu Gabrea i-a fost decernat Premiul pentru Regie.

Săptămâna Filmului Românesc la Nisa este organizată de Consulatul Onorific al României la Nisa în parteneriat cu Conseil Général des Alpes Maritimes, Centrul Naţional al Cinematografiei şi Uniunea Cineaştilor din România.

Foto: O poveste de dragoste, Lindenfeld – cinemagia

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.