O povestire a scriitorului Truman Capote, descoperită recent, va fi publicată în Vanity Fair
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-povestire-a-scriitorului-truman-capote-descoperita-recent-va-fi-publicata-in-vanity-fair/

Manuscrisul unei povestiri create de romancierul american Truman Capote, descoperit recent, care descrie o călătorie a acestuia pe Marea Mediterană în compania unor persoane bogate şi celebre, urmează să fie publicat în revista Vanity Fair, au anunţat luni reprezentanţii acestei publicaţii. Schiţa „Yachts and Things”, ce va apărea în numărul din luna decembrie al revistei […]

Un articol de Andrada Văsii|7 noiembrie 2012

Manuscrisul unei povestiri create de romancierul american Truman Capote, descoperit recent, care descrie o călătorie a acestuia pe Marea Mediterană în compania unor persoane bogate şi celebre, urmează să fie publicat în revista Vanity Fair, au anunţat luni reprezentanţii acestei publicaţii.

Schiţa „Yachts and Things”, ce va apărea în numărul din luna decembrie al revistei Vanity Fair, disponibil în Statele Unite începând de marţi, este considerat de experţi drept unul dintre capitolele care lipseau din romanul autobiografic al lui Capote, rămas neterminat şi intitulat „Answered Prayers”.

Romanul, din care au supravieţuit până în zilele noastre doar câteva capitole, i-a scandalizat pe mulţi dintre prietenii bogaţi şi mondeni ai lui Capote, întrucât acesta a descris în acel volum multe detalii tumultuoase şi ruşinoase extrase din vieţile lor private.

Manuscrisul, ce pare să fie o schiţă incipientă, a fost descoperit de editorul Sam Kashner în timp ce făcea muncă de cercetare pentru „Answered Prayers”, analizând documentele lui Capote deţinute de Biblioteca Publică din New York. Romanul „Answered Prayers” a fost publicat postum în Statele Unite în anul 1987.

Povestirea se întinde pe şase pagini şi descrie o croazieră de trei săptămâni pe Marea Mediterană, pe un iaht de lux, în compania unor prieteni bogaţi ai romancierului.

Truman Capote a devenit celebru la vârsta de 23 de ani, în 1948, cu primul său roman, „Other Voices, Other Rooms”.

Şi-a construit celebritatea făcându-se remarcat cu mare uşurinţă în cercurile aristocrate mondene din New York, dar şi prin intermediul unor romane precum „Mic dejun la Tiffany’s/ Breakfast at Tiffany’s” şi „Cu sânge rece/ In Cold Blood”.

Truman Capote a murit din cauza unui cancer hepatic, în 1984, în locuinţa din Los Angeles a lui Joanne Carson, fosta soţie a prezentatorului de televiziune Johnny Carson.

Truman Capote este considerat unul dintre cei mai importanţi scriitori americani ai secolului al XX-lea. S-a născut pe 30 septembrie 1924, la New Orleans. După o copilărie petrecută într-un orăşel din Alabama, s-a mutat la New York, unde, la 17 ani, şi-a întrerupt studiile şi s-a angajat la The New Yorker. Curând, a început să-şi publice povestirile în reviste literare, iar în 1948 i-a apărut romanul „Alte glasuri, alte încăperi”, care s-a bucurat de succes şi l-a impus în atenţia criticilor ca pe una dintre cele mai mari speranţe ale prozei americane. Cărţile şi piesele de teatru publicate ulterior („A Tree of Night and Other Stories”, 1949, „The Grass Harp”, 1951, „Breakfast at Tiffany’s”, 1958, „In Cold Blood”, 1966, „A Christmas Memory”, 1966, „Behind Prison Walls”, 1972, „Music for Chameleons”, 1980), multe dintre ele ecranizate, i-au consolidat reputaţia.

Sursa: Mediafax
27
/05
/15

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI Alexandru Unguru a fost cercetător universitar, are un doctorat în arta actorului și joacă la Teatrul Odeon din Bucureşti.  În ultimul an, a scris nouă piese pe care le-a montat în teatrul independent. “De veghe în lanul de ocară”,  „Akasă”, “Declick”,  „Köln”, „Ka-chiiing!”, “Doi și un Tulnik” sunt câteva dintre ele.

27
/05
/15

"Visul unei nopți de vară", una dintre cele mai cunoscute și mai jucate comedii ale marelui William Shakespeare, și-a găsit lăcaș în această stagiune, la Teatrul de Stat din Constanța.

27
/05
/15

S-a încheiat perioada de înscriere a filmelor la prima ediţie a competiţiei Ceau, Cinema!. Selecţia oficială va fi anunţată până pe data de 15 iunie. Se cunoaşte deja componenţa juriului care va acorda trofeul 'Ceau, Cinema!'. Un trio alcătuit dintr-o tânără actriţă în plină ascensiune şi doi critici de film cunoscuţi.

26
/05
/15

Joi, 28 mai, de la ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu va fi gazda unei noi întâlniri Înapoi la argument cu Horia-Roman Patapievici dedicată, de aceasta data, recentei apariţii a primului volum din seria de opere Ezra Pound, care va fi publicată în patru volume la Editura Humanitas Fiction.

26
/05
/15

Din 12 iunie, Timbuku va aduce pe marile ecrane de cinema o poveste ce ne va tăia răsuflarea instant. Nominalizat la Oscar 2015 pentru cel mai bun film străin al anului şi câştigător a 7 premii César Awards şi 2 premii în cadrul festivalului de la Cannes 2014, Timbuktu prezintă realitatea unui loc din regiunea Africii, în cea mai pură formă.

26
/05
/15

Actorul american Johnny Depp riscă să primească o condamnare de 10 ani de închisoare pentru introducerea ilegală în Australia, fără respectarea regimului de carantină al acestei ţări, a celor doi câini de companie ai săi, Pistol şi Boo

26
/05
/15

Academia Motanov organizează în perioada 18 iunie – 13 iulie, la București, un atelier de artă video cu mobilul pentru liceenii din familii cu venituri modeste. Atelierul de artă video este susținut de artistul Regele IONESCU și are două întâlniri pe săptămână, luni și joi de la 11:00 la 12:30, timp de 4 săptămâni.

25
/05
/15

În ultima zi a FEST-FDR2015, sâmbătă, 13 iunie, de la ora 20, mascații descind din nou pe scena Teatrului Național din Timișoara și îl încătușează pe directorul adjunct, Ion Rizea, care, în acea seară va fi Gogu, celebrul personaj al lui Teodor Mazilu din Proștii sub clar de lună.

25
/05
/15

Sâmbătă, 30 mai 2015, la ora 11:00, în Piaţa Timpului din Bucuresti, va avea loc ceremonia omagială de decernare a stelelor pentru întreaga activitate în domeniul teatrului şi filmului a artiştilor Alexandru Arşinel şi Ion Dichiseanu. Cu acest prilej, se va oferi o stea, in memoriam, actorului şi regizorului Sergiu Nicolaescu. Ceremonia este organizată de Primăria Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Teatrul Metropolis şi Cocor.