O scenă cu line-up surpriză și noi artiști vizuali: DWMT la Conac
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-scena-cu-line-up-surpriza-si-noi-artisti-vizuali-dwmt-la-conac/

DWMT în colaborare cu POINT extind experienţa de festival DWMT la CONAC prin adăugarea unei scene noi, cu line-up surpriză, pe domeniul Conacului Udrişte-Năsturel.

Un articol de Ziarul Metropolis|4 iulie 2023

Scena DWMT.Sessions vine în completarea eclectismului muzical oferit de artiștii deja consacrați ai evenimentului, amplificând deschiderea organizatorilor față de trupe, solo acts și genuri muzicale mai puțin cunoscute, precum și interacțiunea mai apropiată dintre artiști și public.

„Ne-am propus ca DWMT la CONAC să funcționeze – măcar acum, la prima ediție – ca un sistem sinergic de senzații vizuale și auditive, de experiențe curatoriate, de oameni și forme artistice neașteptate, în armonie. Tocmai de aceea, DWMT La CONAC – asemenea proiectului video Diud, Where’s My Tune? – se desfășoară într-un cadru mai restrâns și poate ușor exclusivist: pentru a asigura confortul de a te simți la locul potrivit, printre oamenii potriviți, într-un mediu perfect și relaxat care îți dă libertatea să încerci lucruri noi, indiferent de ce parte a scenelor te afli”, spune Anca Gheorghe, Head of DIUD.

Muzica va fi abordată în cadrul evenimentului și din perspectiva profesiei, cu ajutorul a două sesiuni de discuții pe tema diversității în industria muzicală din România. Sesiunile vor contribui la susținerea unui mediu mai incluziv și mai echitabil pentru femeile din sfera muzicii și sunt organizate sub egida Women In Music.

„Ne bucurăm să ne alăturăm festivalului DWMT la Conac, printr-un parteneriat care evidențiază și mai mult importanța egalității de șanse în industria muzicală. Suntem convinse că prin genul acesta de acțiuni concrete, prin unitate și colaborare putem contribui la creșterea vizibilității și la promovarea femeilor talentate din industria muzicala, de la artiste, compozitoare, producătoare până la femeile din spatele scenei care activează în management, booking, case de discuri, marketing, PR, publishing, organizare de evenimente etc.”, afirmă Corina Sava, Founder Women in Music Romania.

În planul artelor vizuale, pe lângă expoziția temporară „Castelul destinelor încrucișate” gândită și curatoriată de MARe, noutatea pentru pasionați va fi dată și de selecția de lucrări inedite din partea Asociației S.E.M.N, de expoziția fotografică a Feliciei Simion sau de năzbâtiile grafice și ilustrative semnate Să Fiți Cuminți. Sunt doar câteva dintre elementele-cheie care vor pune și mai bine în lumină vibe-ul artistic contemporan al festivalului.

Programul scenei DWMT.Sessions, lista artiștilor participanți și ora dezbaterilor pe tema diversității în industria muzicală vor fi anunțate în curând pe paginile de Facebook și Instagram ale evenimentului. Harta festivalului și ordinea performance-urilor pe scena principală pot fi consultate în cele ce urmează.

DWMT la Conac, în colaborare cu POINT, va avea loc pe 8-9 iulie la Conacul Udriște Năsturel, pe o moșie plină de castani și flori care găzduiește cel mai vechi monument de arhitectură civilă românească din piatră. Este un festival de două zile, un pic altfel, un mix între vechi și nou, surprinzător și fascinant, concret și abstract în același timp, cu un line-up muzical eclectic. La prima ediție DWMT la Conac vor urca pe scenă Irina Rimes, Golan, Mădălina Pavăl Orchestra, Dora Gaitanovici, Cristina Lupu, Valeria Stoica, Astro Générale, Kadjavsi & Tajnic, Noidzsh, dar și Your Midwife on Ice, câștigătorii call-ului pentru artiști în urma votului publicului și încă trei nume care urmează să fie anunțate, ce vor completa lineup-ul Scenei DWMT.Sessions, viitorul platou de filmare pentru o nouă serie Diud, Where’s my tune?.

Festivalul de la Conacul Udriște Năsturel nu va fi doar un showcase muzical sincretic, ci și o oportunitate pentru public să descopere arta vizuală și gastronomia contemporană românească.

Din punct de vedere gastronomic, POINT și Chef Alex Petricean (NOUA Bar), oferă pentru prima oară în cadrul unui festival din România o experiență culinară unică, bazată pe bucătăria reinterpretată.

Printre elementele artistice cheie se vor număra expoziția temporară „Castelul destinelor încrucișate” gândită și curatoriată de MARe, o selecție de lucrări din partea Asociației S.E.M.N, fotografii ale Feliciei Simion, năzbâtii marca Să Fiți Cuminți, dar și Live Sessions Diud, Where’s my tune?.

 

 

22
/01
/25

Între 2 februarie – 8 martie 2025, Analia Selis prezintă publicului din România turneul național „ARGENTINISSIMO, RĂDĂCINI“, un eveniment conceput în jurul tango-ului și folclorului latino-american. Programul  turneului cuprinde recitaluri în formulă de trio și concerte simfonice, derulate în peste 15 orașe din România: București, Oradea, Bistrița, Sfântu Gheorghe, Craiova, Târgoviște, Brăila, Buzău, Slobozia, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Bacău, Suceava, Iași, Târgu Mureș, Brașov. La București, Analia va prezenta două recitaluri la Teatrul „Godot”, pe 2 februarie și 8 martie 2025. 

13
/01
/25

INVITAȚIE O expoziție, un concert și un spectacol de poezie pun în lumină forța și farmecul creației autohtone. Trei dintre evenimentele culturale anunțate în capitală pentru 15 ianuarie, din anul 2010 Ziua Culturii Naționale, vă invită să descoperiți și să admirați câteva fațete ale culturii din România.

02
/12
/24

Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie un spectacol dedicat întregii familii, care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor. Artiștii vor împleti timp de aproape 100 de minute tâlcurile poveștilor narate live cu acordurile muzicii clasice adusă la viață prin intermediul pianului Steinway.

29
/11
/24

Printre evenimentele artistice speciale, dedicate întregii familii, în luna sărbătorilor de iarnă se regăsește în oferta culturală a Bucureștiului și „Poveste de decembrie”. Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie două reprezentații ale unui spectacol care împletește poveștile cu muzica clasică și care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor.

05
/11
/24

Născută în România și stabilită în Elveția, Teodora Brody a reușit să se facă remarcată în jazzul clasic alături de celebrul pianist Johnny Răducanu la sfârșitul anilor 90, devenind pionieră în fuziunea dintre jazz și doina românească.

31
/10
/24

Festivalul SoNoRo începe mâine, 1 noiembrie 2024, cu un concert care deschide ediția nr. 19, intitulată Ex libris, la Palatul Bragadiru. Concertul „Păstorii nopții”, inspirat de cartea cu același titlu a scriitorului brazilian Jorge Amado, va fi susținut de Alexis Cárdenas & RECOVECO. Festivalul se va desfășura în București până în 11 noiembrie, apoi va continua în Cluj-Napoca în perioada 12-17 noiembrie.