O sole mio şi Magic Swing în aer liber pe 6-7 iunie la Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanţa
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-sole-mio-si-magic-swing-in-aer-liber-pe-6-7-iunie-la-teatrul-national-de-opera-si-balet-oleg-danovski-din-constanta/

Deschiderea teatrelor din România spre publicul lor este deja posibilă de câteva zile. Aflat printre primii care şi-au asumat curajul propunerii unor evenimente în aer liber, Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”, îşi invită publicul deja în acest week-end în parcul din faţa teatrului, pentru a participa la două concerte, dând semnalul reînsufleţirii vieţii culturale constănţene, după o perioadă dificilă şi neobişnuită în care lumea a încetat să mai funcţioneze după regulile obişnuite.

Un articol de Petre Ivan|6 iunie 2020

Sâmbătă 06 iunie, ora 20.00, va putea fi văzută o adaptare muzicală a spectacolului de divertisment O SOLE MIO, oferind publicului momente de relaxare şi emoţie vie alături de soliști vocali și artiști lirici constănțeni, în compania fermecătoare a muzicii italienești, iar duminică 07 iunie, ora 20.este programat un spectacol-concert intitulat MAGIC SWING, propunând 90 de minute de hituri celebre din genurile swing, pop, rock şi musical din anii’50-’90.

Acest tip de evenimente în care artişti vor evolua pe terasa teatrului sunt programate să aibă loc în fiecare săptămâna, sâmbăta și duminica, la aceeași oră, 20.00, până în data de 31 august 2020. Primele 4 seri sunt cu intrarea liberă, capacitatea spațiului rezervat spectatorilor fiind de 84 locuri pe scaune. În perimetrul asigurat de organizatori este permisă participarea spectatorilor în limita scaunelor puse la dispoziție. Singurele posibile motive de anulare a evenimentelor ar putea fi doar condițiile meteo neprielnice.

Daniela Vlădescu, director general al Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, declara înaintea evenimentului : „Aşteptăm cu emoţie revederea cu publicul nostru, toată lumea are acel entuziasm pe care îl ai înaintea unui debut, totul este foarte nou pentru noi toţi, dar sperăm să reuşim să regăsim, împreună cu spectatorii, drumul spre normalitate, din acest început de vară la Constanţa. Artiștii sunt născuți sub o stea generoasă și unică și poartă un har pe care puțini îl primesc. Artiștii sunt meniți să traiască dincolo de timp și de propria lor viață, în amintirea celor pe care i-au ajutat să trăiască mai frumos. Artiștii, chiar dacă  nu primesc întotdeauna ceea ce merită, pot vindeca suflete bolnave prin cuvânt și gest, prin sunet și imagini și pot hrăni oameni dornici de sensibilitate și de iubire. Așa stând lucrurile, de ce ar trebui ca noi, artiștii, să fim altfel decât optimiști? TOTUL VA FI BINE!”

Ambele spectacole sunt organizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa, al Direcției Generale a Poliție Locale a Municipiului Constanța, al Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța și al Direcției de Sănătate Publică Constanța.

Pentru aceste două evenimente, Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” s-a pregătit să respecte toate reglementările privind prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS –COV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii, reglementări cuprinse în Ordinul emis de către MINISTERUL CULTURII  nr.2.879 din 29 mai 2020, și de către MINISTERUL SĂNĂTĂȚII nr.967 din 29 mai 2020.

Toate instrucțiunile de participare în spiritul prevenirii contaminării cu noul coronavirus SARS-COV-2 sunt afișate pe site-ul www.tnobconstanta.ro și pe adresa de FB – Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski.

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu