Oana Pellea este “diriginta clasei”, într-un nou serial de comedie
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-pellea-este-diriginta-clasei-intr-un-nou-serial-de-comedie/

Joi, 13 septembrie, de la ora 21.30, debutează la PRO TV “Triplusec”, un nou serial de comedie, având-o în distribuţie pe Oana Pellea, care interpretează rolul dirigintei la reuniunea (de 15 ani a) fostei clase a XII-a G.

Un articol de Petre Ivan|10 septembrie 2018

În anul de graţie 2018 are loc reuniunea fostei clase a XII-a G. Faţă în faţă cu visurile lor, dar şi cu provocările vieţii, o gaşcă de millenials descoperă că, atunci când eşti cu ochii după fericire, cel mai important e să vezi partea plină a paharului de… triplusec.

Nu au fost cei mai populari în liceu, nu au fost premianţi, sunt diferiţi, însă ceva i-a ţinut împreună. Cei şase foşti colegi, interpretaţi de Diana Roman, Cosmin Natanticu, Aida Economu, Paul Diaconescu, Andrei Cojanu şi Andrei V. Ciopec, sunt prieteni buni.

Viaţa le-a despărţit drumurile la terminarea liceului, însă se reîntâlnesc după 15 ani la o reuniune de clasă. Diriginta (Oana Pellea) aduce la reuniune o cutie de carton, “Cutia cu Visuri”, care conţine bileţelele pe care fiecare elev şi-a scris la finalul clasei a 12-a visul, aspiraţiile, ce vrea să facă în viaţă, în carieră.

Cu detaşare, cu umor, uneori cu un pic de cruzime, diriginta împarte foştii ei elevi în două categorii: vis împlinit şi vis ratat. Cei şase eroi se califică fără menajamente la visuri ratate.

Cu toate nereuşitele şi neîmplinirile fiecăruia, împreună se simt invincibili şi sunt supereroi în propriul lor film de acţiune, iar prietenia lor devine cel mai important şi mai frumos lucru care li se întâmplă.

Fiecare aventură în care pornesc împreună din dorinţa de a se ajuta să îşi împlinească măcar acum, în al doisprezecelea ceas, visurile din liceu, sfârşeşte în dezastre comice. O victimă involuntară este chiar diriginta lor.

Din distribuţie fac parte: Oana Pellea, Cosmin Natanticu, Diana Roman şi Aida Economu.

Foto: Oana Pellea în „Triplusec” – facebook

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.