Omagiu lui Cătălin Naum la 80 de ani de la naștere
https://www.ziarulmetropolis.ro/omagiu-lui-catalin-naum-la-80-de-ani-de-la-nastere/

Pe data 1 aprilie, Facultatea de Teatru a UNATC „I.L.Caragiale” din Bucureşti organizează la ora 11:00, în Sala Ileana Berlogea un eveniment de omagiere a regizorului şi pedagogului teatral, Cătălin Naum, cu ocazia a împlinirii a 80 de ani de la naşterea sa.

Un articol de Liliana Matei|30 martie 2019

Prin această acțiune, UNATC își propune să ofere spațiul pentru recrearea atmosferei pe care profesorul a generat-o de-a lungul timpului prin mișcarea teatrală Podul, reunind foști studenți, colaboratori, colegi, prieteni și persoane interesate de activitatea regretatului Cătălin Naum.

Cătălin Naum s-a născut pe 1 aprilie 1939 și s-a stins din viață pe 9 mai 2013. A urmat cursurile de la specializarea regie din cadrul UNATC „I.L. Caragiale”, pe atunci IATC. De-a lungul carierei sale, s-a făcut remarcat nu numai pentru activitatea sa de regizor, cât și pentru cea de pedagog teatral. Astfel, din anul 1970 a coordonat activitatea artistică desfășurată la Teatrul Podul, înființat în mansarda Casei de Cultură a Studenților din București. În timp, a călăuzit pașii multor tineri spre alegerea carierei artistice, mulți dintre actorii care au absolvit UNATC trecând prin pepiniera domniei sale de la Teatrul Podul. În amintirea multor actori, el rămâne reper pentru fenomenul de pedagogie teatrală și de formare a publicului cult.

Sunt așteptați la evenimentul din 1 aprilie, la Sala Ileana Berlogea, foști discipoli, colegi, colaboratori, prieteni, profesori și studenți de la facultățile de teatru din București și din țară, precum și toate persoanele pasionate de fenomenul teatral care își doresc să ia contact cu povestea de viață a unuia dintre pedagogii teatrali importanți ai spațiului cultural românesc.

18
/09
/14

În perioada 16 octombrie – 4 decembrie, poți afla mai multe despre mecanismele din spatele industriei de cinema și poți să înveți să scrii informat și competent despre ele. Asociația Culturală Control N lansează un nou atelier, de data aceasta dedicat jurnalismului de film. 

17
/09
/14

Juriul de specialitate a decis concurenţii calificaţi pentru Finala Concursului Enescu, Secțiunea Vioară: Roudine Fedor (Franța), Bae Wonhee (Coreea de Sud) și Ștefan Tarara (Germania). Ultimul dintre aceștia, Ștefan Tarara (28 de ani), este un violonist de origine română stabilit în Germania.

17
/09
/14

Scriitorul Matei Vişniec va fi prezent la Sibiu duminică, 21 septembrie pentru a asista la avanpremiera spectacolului „De ce Hecuba?!”, pus în scenă la Teatrul Naţional Radu Stanca pe un text care îi aparţine. La ora 18:30, cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, va avea loc lansarea cărţii "Omul din care a fost extras rǎul", care cuprinde şi textul piesei „De ce Hecuba”.

17
/09
/14

Activă atât în teatrul de stat, cât și în cel independent, actrița Nicoleta Lefter vorbeşte despre cum se îmbogățește sufletește datorită meseriei sale și despre exigențele pe care trebuie să le aibă un regizor atunci când lucrează cu ea.

17
/09
/14

Dem Rădulescu, unul din cei mai mari comedianţi pe care i-a avut cinematografia românească, se stingea din viaţă în urma unui infarct, înainte de a împlini vârsta de 69 de ani. Și-a început cariera în 1959, fiind actor de teatru, film şi televiziune, dar şi profesor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”.

17
/09
/14

CRONICĂ DE FILM Comedia dezinvolt-naivă „America, venim!”, debutul lui Răzvan Săvescu, este un film de public croit după model american, la care se adaugă inspirate note românești. În schimb, „Cripta”, regizat de Corneliu Gheorghiță, testează timid un gen puțin căutat – filmul-parabolă (în registru lejer).

17
/09
/14

Un om de afaceri francez a rămas prizonier în curtea unui imobil din Băile Herculane ca urmare a descoperirii unei vechi fresce romane. Nu este o știre de tabloid, ci subiectul celui de-al doilea lungmetraj de ficțiune realizat de Cornel Gheorghiță, Cripta, a cărui premieră a avut loc vineri, 12 septembrie, la Cinema Studio, în prezența a numeroase personalităţi din lumea filmului.

16
/09
/14

Fundația Calea Victoriei vă invită sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 11:00, la evenimentul DIPLOMAȚIA – o artă? Va fi un dialog captivant între un istoric – doamna Georgeta Filitti – și un diplomat – domnul ambasador Sergiu Celac– care ne poate oferi o perspectivă complexă asupra artei diplomației, analizând momente importante și personalitati marcante din istorie.

16
/09
/14

Lungmetrajul "Is the Man Who Is Tall Happy? An Animated Conversation with Noam Chomsky", regizat de Michel Gondry, va fi proiectat în închiderea Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est 2014. Cea de-a noua ediţie Anim'est va avea loc în perioada 3 - 12 octombrie

16
/09
/14

Sau... spune-ți brașoave? Din exces de zel sau neștiință, mulți adaugă greșit o cratimă atunci când conjugă verbe – lua-ți, lasă-ți, face-ți etc. Desigur, uneori trebuie folosită cratima. O singură întrebare ne desparte de răspunsul corect! Ce rol joacă „ți” în mesajul transmis?