Omagiu marilor actori
https://www.ziarulmetropolis.ro/omagiu-marilor-actori/

Un „omagiu adus marilor actori”, spectacolul Quartet – cu regretaţii Florina Cercel şi Damian Crâşmaru va fi difuzat online gratuit în această seară la Teatrelli.

Un articol de Liliana Matei|10 mai 2020

Spectacolul „Quartet”, în regia lui Dan Tudor, după un text de Ronald Harwood spune povestea a patru mari artiști de operă care ajung într-un azil și pregătesc o reprezentație din „Rigoletto” pentru colegii lor, în cinstea zilei lui Verdi. „Quartet” îi are în rolurile principale pe regretații Florina Cercel și Damian Crâșmaru, alături de alte două nume reputate ale teatrului românesc: Adela Mărculescu și Costel Constantin. Înregistrarea spectacolului va putea fi urmărită online gratuit pe www.teatrelli.com, în această seară, în intervalul orar 18.00 -23.00, în cadrul seriei speciale Teatrelli online.

Caracterizat drept „spectacolul din vremea înțelepciunii” (Andrei Crăciun, Ziarul Metropolis), „Quartet” este difuzat în cadrul seriei speciale Teatrelli online ca un omagiu adus celor doi actori Florina Cercel și Damian Crâșmaru, care interpretează alături de alți doi actori-emblemă Adela Mărculescu și Costel Constantin. Spectacolul este prima producție a Teatrelli, a cărui premieră a avut loc în martie 2014 și care s-a jucat ultima oară pe 31 martie 2019. Povestea din „Quartet” este un adevărat elogiu adus artiștilor, a căror bucurie de a „arde” în fața publicului de oriunde rămâne nealterată de-a lungul timpului. Scenografia spectacolului este semnată de Corina Grămoșteanu, iar muzica originală de Vlaicu Golcea.

„Quartet a deschis stagiuni extraordinare de teatru adevărat, afirmând, mărturisind, confirmând și adeverind iar și iar talentul, bucuria, dăruirea, emoția întru admirație, cunoaștere, sensibilitate și entuziasm, reciprocitate între artiști și public, întru-un teatru discret, elegant… și totul într-o duminică, 2 martie 2014, când a avut loc premiera. Quartet, spectacolul de naștere a unui nou teatru, este emblematic pentru ceea ce va fi acesta. Într-un decor minimal se desfășoară viața unor foste celebrități, astăzi, aflate într-o casă de bătrâni. Este despre viața artistului, dincolo de scenă și dincolo de anii de glorie. Este senectutea care nu se vrea strivită, frântă, supusă în fața vieții. Emblematic început, nu-i așa? Nimic din ce este adevăr, putere, credința nu va pieri. Asta a înțeles, în primul rând, tânărul și mult talentatul actor și regizor Dan Tudor. Știți ce este însă dureros astăzi, ce frânge ușor bucuria acestei revederi? Că doi dintre marii noștri prieteni ne privesc de acolo de sus: Florina Cercel și Damian Crâșmaru. Un singur lucru știu sigur: că foste glorii nu sunt nici ei, și nici noi, Costel Constantin și cu mine. Și cu falsă sau nu modestie îmi voi aduce mereu aminte de cronica din Revista Teatru a dragei noastre, a tuturor, Natalia Stancu: Quartet cu ași de cursă lungă. Mai avem vreme, așadar. Adevăratul spectacol nu piere, cursa e lungă”, povestește actrița Adela Mărculescu.

Teatrelli continuă astfel să ofere în cadrul campaniei #StămAcasă  evenimente și producții teatrale unice prin intermediul seriei speciale Teatrelli online.

„Quartet” va fi difuzat în această seară, pe www.teatrelli.com, în intervalul orar 18 – 23.

07
/09
/23

„Prin selecția de filme și experiențe din program, ceea ce vrea să spună BIDFF anul acesta este să ascultăm înainte să emitem o opinie, să facem un efort de a privi lumea și din perspectiva celuilalt și, oricât de mult ne-ar plăcea să emitem judecăți radicale, ele trebuie mereu gândite într-o rețea în care dincolo de cuvinte și informații se află oameni.” Simona Deaconescu, coregraf și directorul artistic al Bucharest International Dance Film Festival, invită astfel publicul să ia parte la cea de-a 9 ediție a evenimentului care începe astăzi, joi, 7 septembrie.

07
/09
/23

Luna septembrie aduce nu mai puțin de două vernisaje și două spectacole de teatru în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă, o participare la un festival cu o galerie pop-up și un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair).

07
/09
/23

„Timișoara 2023. Celebrarea orașului”, evenimentul începutului de toamnă în orașul de pe Bega, aduce împreună, între 6 și 8 octombrie 2023, într-o sărbătoare unică atât prin abundența și diversitatea evenimentelor, cât și prin traseul impresionant propus, peste 100 de evenimente culturale, educative și sportive, organizate de operatori publici și privați, locali și internaționali, în peste 50 de locații, outdoor sau indoor, pe apă, pe maluri și în apropierea canalului Bega, în Fabric, Iosefin, Cetate, Complexul Studențesc și Elisabetin.

06
/09
/23

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, continuă surprizele pentru public și îi oferă posibilitatea să urmărească online spectacole prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).

06
/09
/23

Sibiu, 6 septembrie 2023. Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu și Centrul de Teatru Educațional „Replika” din București prezintă sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Povești invizibile” cu Eliza Păuna și Mihaela Rădescu. Spectacolul va mai avea două reprezentații în avanpremieră, vineri, 8 septembrie de la ora 18:00 și sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 11:00.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

06
/09
/23

Atelierele de film documentar pentru adolescenți organizate de Asociația One World Romania capătă anul acesta o nouă dimensiune: cu scopul de a crea noi contexte de schimb intercultural și de a contribui la incluziunea socială a refugiaților ucraineni aflați în România, fiecare dintre cele 4 ateliere (Oradea, Brașov, Timișoara, București) va aduce laolaltă 16 participanți, dintre care 8 ucraineni.